Reseptit
30-60 min
20
Kiitos

Tuulihatut pistaasitäytteellä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl vettä
100 g voita
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Pistaasitahna

2 dl pistaasipähkinänsydämiä
1 dl sokeria
1 dl vettä
(muutama tippa vihreää pastaväriä)

Täyte

1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi

valmista tomusokerikuorrutetta
2 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Tuulihatut pistaasitäytteellä ovat hurmaavan kepeitä herkkuleivonnaisia, jotka täytetään omatekoisella pistaasitahnalla. Tuulihatut voi täyttää myös suolaisella täytteellä.

1. Kuumenna vesi ja voi kiehuvaksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin, ja lisää seos voi-vesiseokseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta kiinteäksi palloksi. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen, välillä voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

2. Pursota paperoidulle uunipellille pieniä tuulihattuja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Anna tuulihattujen jäähtyä.

3. Valmista pistaasitahna. Aja pähkinät tasaiseksi. Keitä sokeria ja vettä pari minuuttia. Nosta kattila syrjään, ja sekoita joukkoon pistaasirouhe. Anna jäähtyä ja jos tahdot, värjää pastavärillä.

4. Vaahdota kerma tuorejuuston kanssa. Leikkaa tuulihatut kahteen osaan. Nostele pohjalle nokare pistaasitahnaa. Lisää päälle täytettä. Nosta kannet päälle. Koristele sokerikuorruteraidoilla. Ripottele päälle pistaasirouhetta.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Mehevä limettikakku
Sitruunakääretorttu
Pikapullat pähkinätäytteellä
Ruoka.fi: Suklaatuulihatut

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tuulihatut pistaasitäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X