Valkosipulipatonki

Valkosipulipatonki 

30
min
alle 30 min

Ainekset

1 patonki
3 valkosipulinkynttä
125 g pehmeää voita
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, timjamia
2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Valkosipulipatonki on ihana herkkupatonki, joka syntyy valmiista patongista helposti ja nopeasti keneltä vain.

1. Viipaloi patonki annospaloiksi niin, että viipaleet eivät irtoa toisistaan.

2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella leikkuulautaa vasten hieroen tasaiseksi soseeksi. Nosta sose kulhoon pehmeän voin kanssa. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja sekoita tasaiseksi.

3. Nosta patonkia hieman niin, että viipaleet aukeavat ja levitä veitsen avulla väleihin maustevoita.

4. Nosta patonki folioarkille ja valuta päälle oliiviöljyä. Kääri folio kevyesti päältä kiinni. Paista valkosipulipatonkia 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Kokeile myös muita helppoja herkkuja patongista:
Tomaatti-basilikabruschetta
Kantarellipesto-bruschetta
Crostinileivät
Ruoka.fi: Valkosipuliritarit

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
21.11.2014
Kotiliesi