Ruoka

Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi

Rahkapiirakka on pääsiäisen rakastetuimpia leivonnaisia. Eikä ihme. Nopea ja helppotekoinen leivonnainen onnistuu olemaan yhtä aikaa raikas ja ihanan täyteläinen. Rahkapiirakan etuihin kuuluu myös se, että se on parhaimmilaan vietettyään yön jääkaapissa. Valmista siis leivonnainen jo edellisenä päivänä ja keskity juhlapäivänä vain nautiskeluun.

Jos haluat olla supertrendikäs, leivo pääsiäispöytään rahkapiirakan sijaan portugalilaisia kermaleivoksia. Pastéis de nata on portugalilainen klassikkoleivonnainen, joka syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta sekä itsetehdystä kanelin ja sitruunan maustamasta vaniljakreemistä. Kauli taikina ohueksi, painele siitä juomalasin avulla pyörylöitä, joilla vuoraat annosvuoat ja kaada päälle kermainen täyte. Rahkapiirakoista poiketen kermaleivokset ovat parhaimmillaan tuoreeltaan tarjottuna.

Pasteis de Nata

Resepti: Pastéis de Nata

Perinteinen rahkapiirakka

Tämä rahkapiirakka sulaa suuhun ja häviää heti, kun tuot sen tarjolle. Pohjasta tulee erityisen mehevä ja kostea, kun lisäät taikinaan mantelijauhetta. Täytteeseen voit käyttää aprikoosihilloa tai kokeilla omaa lempihilloasi. Rahkapiirakan päälle murusteltu taikinaseos antaa piirakalle vielä viimeisen herkullisen silauksen.

rahkapiirakka
© Sampo Korhonen

Resepti: Rahkapiirakka

Juhlava aprikoosi-rahkapiirakka

Ihanasti sitruunamehulla raikastettu rahkapiirakka on varma valinta pääsiäisen kahvipöytään. Itse tehty aprikoosihillo nostaa juhlavan rahkapiirakan luksusluokkaan.

aprikoosi-rahkapiirakka

Resepti: Juhlava aprikoosi-rahkapiirakka 

Pullapohjainen rahkapiirakka

Jos perinteiset pääsiäisen rahkapiirakat tylsistyttävät, kokeile pullapohjaisia mustaherukka-rahkapiirakoita. Täytteestä tulee superherkullinen, kun lisäät siihen voita ja vaniljakreemijauhetta. Voit valmistaa taikinasta pienempiä rahkapullia tai isomman piirakan.

mustaherukka-rahkapiiraat

Resepti: Pullapohjaiset mustaherukka-rahkapiirakat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.