Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pullapohjaiset mustaherukka-rahkapiirakat

Nämä pullapohjaiset minipiirakat sopivat hyvin myös joulumyyjäisiin. Läpinäkyvistä sellofaanipusseista ja tulostetuista tarraetiketeistä syntyy selkeä myyntipakkaus.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

PULLATAIKINA:

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 8-9 dl vehnäjauhoja
  • 100 g huoneenlämpöistä voita

MUSTAHERUKKA-RAHKATÄYTE:

  • 100 g voita
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 200 g pakastemustaherukoita
  • 2 rkl perunajauhoja

voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää pehmeä voi ja loput jauhoista. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä 40 minuuttia.

2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä siitä tanko. Paloittele tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele paloista kuusi isoa pullaa ja anna niiden kohota liinan alla 20 minuuttia.

3. Valmista rahkatäyte sulattamalla ensin voi. Anna jäähtyä hetki. Sekoita maitorahka, kreemijauhe ja sokeri tasaiseksi. Lisää joukkoon jäähtynyt voi. Sekoita toisessa kulhossa jäiset mustaherukat ja perunajauhot.

4. Painele pullat littanoiksi piirakkapohjiksi. Painele pulliin syvennys keskelle esimerkiksi lasin pohjalla. Lisää syvennykseen rahka-vaniljatäytettä ja ripottele pinnalle mustaherukoita.

5. Voitele piiraiden reunat kananmunalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös näissä pullissa maistuu joulu:

Kirsikkapullat

Makeat kirsikkapullat

pähkinäpullat

Pähkinäpullat

karpalo-pähkinäbostonkakku

Karpalo-pähkinäbostonkakku

Ruoka.fi: Kaneli-karpalopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullapohjaiset mustaherukka-rahkapiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.