Reseptit

Marja-rahkatorttu

Ainekset

  • 150 g maissihiutaleita
  • 100 g sulaa voita
  • 3.5 dl tuoreita tai pakastettuja punaherukoita
  • 8 liivatelehteä
  • 1 prk (200 g) kevyt ranskankermaa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0.8 dl hunajaa
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • (koristeeksi valkoista suklaata)

Valmistusohje

Marja-rahkatorttu
  1. Murskaa maissihiutaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa, tai laita ne muovipussiin, peitä pussi vielä liinalla ja ajele kaulimella pari kertaa pussin yli. Sekoita voisula ja murskatut hiutaleet ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Ripota jäiset marjat päälle. Punaherukoiden sijasta voit käyttää vadelmia, mustikoita tai mansikoita.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Kiehauta 2 rkl vettä ja sitruunamehu, purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita joukkoon hunaja, maitorahka, ranskankerma ja lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada seos vuokaan marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä muutama tunti tai yön yli.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marja-rahkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.