Mokkamarengit
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marenki
- Kananmunan valkuaiset
- Sokeri
Valmistusohje
Mokkamarengit
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa astiassa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeria (runsas 0,5 dl valkuaista kohden) ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kankeaa. Jaa vaahto teelusikalla tai pursota se pieninä nokareina leivinpaperille.
- Kypsennä marengit 75 asteen lämmössä uunissa pari tuntia tai kunnes ne ovat valkeita ja keveitä.
- Sipaise marengeille mokkatäytettä ja paina kaksi vastakkain.
- Kun muista leivonnaisista jää valkuaisia, tee niistä marenkeja. Valkuaiset voit pakastaa ja tehdä marenkikuorrutuksen myöhemmin myös uunijäätelön tai marjapiirakan päälle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mokkamarengit