Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mokkamarengit

Ainekset

Marenki

  • Kananmunan valkuaiset
  • Sokeri

Valmistusohje

Mokkamarengit

  1. Vatkaa valkuaiset puhtaassa astiassa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeria (runsas 0,5 dl valkuaista kohden) ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kankeaa. Jaa vaahto teelusikalla tai pursota se pieninä nokareina leivinpaperille.
  2. Kypsennä marengit 75 asteen lämmössä uunissa pari tuntia tai kunnes ne ovat valkeita ja keveitä.
  3. Sipaise marengeille mokkatäytettä ja paina kaksi vastakkain.
  • Kun muista leivonnaisista jää valkuaisia, tee niistä marenkeja. Valkuaiset voit pakastaa ja tehdä marenkikuorrutuksen myöhemmin myös uunijäätelön tai marjapiirakan päälle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mokkamarengit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.