Reseptit

Pinjaleipä

Ainekset

Juuri:

  • 4 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 tl suolaa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä
  • vuokaan tuoretta salviaa ja rosmariinia

Valmistusohje

Pinjaleipä

 

  1. Sekoita hiiva suolalla maustettuun kädenlämpöiseen veteen. Lisää lasillinen jauhoja ja anna juuren herätä.
  2. Lisää muut aineet kohonneen juuren joukkoon. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta pitko ja käännä kierteelle. Aseta käärö paistosvuokaan tuoreiden yrttien päälle. Ripsi leivälle pinjansiemeniä,karkeaa suolaa ja hiukan öljyä.
  4. Paista kohonnut leipä 250-asteisessa uunissa kullankeltaiseksi. Peitä foliolla ja anna olla vielä uunissa 10 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinjaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.