Pinjaleipä
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Juuri:
- 4 dl kädenlämpöistä vettä
- 2 tl suolaa
- 50 g hiivaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl pinjansiemeniä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
- vuokaan tuoretta salviaa ja rosmariinia
Valmistusohje
- Sekoita hiiva suolalla maustettuun kädenlämpöiseen veteen. Lisää lasillinen jauhoja ja anna juuren herätä.
- Lisää muut aineet kohonneen juuren joukkoon. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pitko ja käännä kierteelle. Aseta käärö paistosvuokaan tuoreiden yrttien päälle. Ripsi leivälle pinjansiemeniä,karkeaa suolaa ja hiukan öljyä.
- Paista kohonnut leipä 250-asteisessa uunissa kullankeltaiseksi. Peitä foliolla ja anna olla vielä uunissa 10 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinjaleipä