Reseptit

Portterifilee

Ainekset

  • 1.5 kg naudan tai hirven ulkofileetä

Marinadi

  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 3 dl tummaa, makeahkoa olutta
  • rouhittua mustapippuria
  • muutama katajanmarja
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta tai 1 tl suolaa

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Valmistusohje

Portterifilee

 

  1. Aseta filee pakastepussissa uunivuokaan. Sekoita marinadiainekset ja kaada seos pussiin. Anna lihan maustua yön yli tai noin 8 tuntia. Jos mahdollista, kääntele pussia maustumisen aikana.
  2. Siivilöi liha marinadista. Kuivaa pinta ja leikkaa filee kahteen osaan. Ruskista filee voi-öljyseoksessa pannussa. Pane pinnalta ruskistuneet lihapalat 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Kääri liha folioon ja anna jäähtyä.
  3. Leikkaa kylmänä ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa soijakastikkeen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Portterifilee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.