Tonnikalapiirakka
Tonnikalapiirakka sopii arkeen, juhlaan tai vaikkapa eväsretkelle. Piirakan täytteitä voi muunnella sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
pohja:
- 200 g voita tai margariinia
- 1 dl perunamuusijauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vettä
päälle:
- 1-2 kpl sipulia tai nippu kevätsipulia
- 1 tlk tonnikalaa (150-200 g)
- 3 kpl kananmunaa
- 2 dl maitoa tai kevytkermaa
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 1 dl juustoraastetta
- 10 kpl kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Tonnikalapiirakka leivotaan näin:
- Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi.
- Levitä taikina voideltuun isoon vuokaan (läpimitta noin 30 cm). Kuullota hienonnettu sipuli niukassa öljyssä. Levitä kala ja jäähtyneet sipulit taikinan päälle. Sekoita munat, maito tai kevytkerma, sitruunapippuri ja hienonnettu tilli. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Koristele tonnikalapiirakka sitruunaviipaleilla ja tarjoa raikkaan salaatin kera.
Ohje Anna-Liisa Ora, Pori
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suolainen piirakka piristää arki-iltana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tonnikalapiirakka