Suklaapossu

Pojan 2-vuotissynttärien muumikakku

muumikakku pojan synttärikakku

Sain viime vuoden puolella pyynnön tehdä kummipoikani 2-vuotisjuhliin kakun. Yksi pojan lempparihahmoista on muumit, joten sellainen päätyi myös tanssahtelemaan kakun päälle ilmapalloa kädessään pitäen. Kakun sisustan kanssa sekä muun koristelun suhteen sain vapaat kädet. Kakun sisältä löytyikin lopulta suklaata ja appelsiinia. Kakkupohja syntyi ilman kananmunaa Mielettömän mehevää suklaakakkupohjan tyylisellä taikinalla. Sanon jo heti, että tulipas hyvä pohja! Ja kakku muutenkin

funny-letters muotti

Tein Mielettömän mehevän suklaakakkupohjan munattomana jo Halloweenin mokkapalakakkuun. Pohja oli tosi hyvänmakuinen, mutta hieman liian murenevainen. Muokkasin tuota lempparisuklaakakkupohjaohjettani hieman lisää ja kokeilin sitä uudestaan ilman kananmunaa. Nyt suklaakakkupohjasta tuli tosi, siis tosi hyvä! Se leikkaantui nätisti ja maistui todella paljon samalle, kuin kananmunaa sisältäväkin versio. Tuo alempaa löytyvä ohje on siis loistava munaton suklaakakkupohja! Suosittelen kokeilemaan.

Reunapursotukset kermasta lehtityllalla

Kakun väliin päätyi raikas appelsiinimousse hieman muokattuna. Huomasin täytettä tehdessäni, että appelsiineissa on todella paljon eroja. Ensimmäisestä appelsiinista puristamani mehu oli todella miedon makuinen, joten korkkasin myös toisen aplarin, jotta saisin täytteeseen enemmän makua. Tuo toinen appelsiini olikin täynnä makuja ja ihanan raikas ja makea samaan aikaan.  Siitä sai täytteeseen lisämakua jo pienestäkin määrästä.

Muumikakku

Kakku teki juhlissa hyvin kauppansa ja sai paljon kehuja. Itsekin tykkäsin tästä fazeriinaa muistuttavasta makumaailmasta. Tässä tulee kakkupohjan ja täytteen ohje. Koristeiden ja reunapursotusten tekemiseen en harmittavasti tehnyt tällä kertaa tarkempaa ohjetta, mutta ne voi tehdä ihan oman maun ja omien kädentaitojen mukaan.

Pojan 2-vuotissyntymäpäivien muumikakku appelsiinimoussetäytteellä ja munattomalla suklaakakkupohjalla

n. 24 cm vuokaan

Pohja:

75 g tummaa suklaata sulatettuna

150 g voita

1 dl 1 rkl rypsiöljyä

2.25 dl vettä

3 dl kermaviiliä (tai kevyt ranskankermaa)

2.25 dl sokeria

2.25 dl fariinisokeria

7 dl vehnäjauhoja

1.5 dl tummaa kaakaojauhetta

1.25 tl leivinjauhetta

1.5 tl soodaa

0.75 tl suolaa

1.5 rkl vaniljasokeria

Täyte:

6 dl vispikermaa

500 g appelsiinituorejuustoa

100 g vaniljatuorejuustoa

125 g ranskankermaa

n. 1 dl appelsiinista puristettua mehua

2 ison appelsiinin kuoriraaste

2.5 tl liivatejauhetta (TAI 5 liivatelehteä)

2.5 rkl appelsiinista puristettua mehua

Päälle:

1 dl vispikermaa murukerrokseksi

n. 250 g sinistä kaulintamassaa

n. 4 dl vispikermaa

Koristelu:

n. 250 g valkoista kaulintamassaa Muumin muotoiluun + hieman massaa ilmapalloon

Musta Muumin osat eli silmät ja korvat muotoiltu Kick-patukasta

Ohje:

Tee kakkupohja ajoissa valmiiksi, jotta se ehtii jäähtymään kokonaan. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, kermaviili sekä sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa. Kaada taikina kevyesti voideltuun n. 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 165 °C noin 1 tunti ja 5 minuuttia tai kunnes keskelle kakkua tökättyyn tikkuun ei jää raakaa taikinaa. Laita vuoan päälle tarvittaessa folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Jäähdytä pohja hyvin suojattuna.

Kun pohja on kunnolla jäähtynyt, tee täyte. Vatkaa vispikermat löysähköksi vaahdoksi. Hurauta kerman joukkoon notkistetut tuorejuustot, maustamaton jogurtti, hienoksi raastettu appelsiinin kuori ja noin 4 rkl appelsiinista puristettua mehua. Sekoita liivatejauhe 2.5 ruokalusikalliseen appelsiinista puristettua mehua. Anna liivatteen turvota muutama minuutti. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa n. 20 sekunnin ajan, kunnes se on kokonaan sulanut. Sekoita liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Maista ja lisää halutessasi vielä hieman appelsiinin mehua. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaa ja nosta yksi osa tarjoilulautaselle. Laita pohjan ympärille reunavuoka tai irtopohjavuoan reunaosa, sillä täyte on löysää ja kaipaa lisätukea ennen kuin jähmettyy kokonaan. Täytä kakku reunojen sisäpuolelle. Kakku ei kaipaa lainkaan kostutusta. Nosta täytetty kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kun täyte on hyytynyt, poista vuoan reunaosa kakun ympäriltä. Vatkaa 1 dl vispikermaa vaahdoksi. Levitä kermavaahto ohueksi kerrokseksi kakun pinnalle ns. murukerrokseksi. Kaulitse sininen kaulintamassa hieman kakun halkaisijaa isommaksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja painele kevyesti kakun pintaan tasaisesti kiinni. Vatkaa 4 dl vispikermaa vaahdoksi ja pursottele kakun reunoille lehtityllaa käyttäen.

Tee koristeet eli muumi, ilmapallot ja tähdet kaulintamassasta ja nosta kakun pinnalle.

Vinkki:

* Ilmapallossa oleva numero on tehty Funny Letters-muoteilla. Parhaiten numerot saa tehtyä kaulintamassasta, kun massan kaulitsee ensin ohueksi, antaa kuivahtaa pintakuivaksi ja painaa sitten vasta muotin massaan. Kopautus pöytään saa massan numeron muotista.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com