Halloweenin mokkapalakakku, munaton

halloween juhlien mokkapalakakku

Musta, mokkapalakuorrutteinen, ”hämähäkin seiteillä” koristeltu kakku kätkee sisäänsä mielettömän mehevän, munattoman suklaakakkupohjan sekä ohuen kerroksen mokkapalakuorrutetta. Tämä kakku oli tarjolla mein 6-vuotiaan tytön Halloween-teemaisilla kaverisynttäreillä ja oli muuten ensimmäinen kerta, kun kaikkien lasten lautaset tyhjenivät kakusta, wow! 😀

vaahtokarkeista kakun päälle seitti

Monet blogin lukijat ovat jo kertoneet leiponeensa Mielettömän mehevän suklaakakkupohjan munattomana hyvällä menestyksellä. Nyt vihdoinkin testasin itsekin tuon suklaakakkupohjan lempparipohjan ilman kananmunaa. Ja hei, se onnistui minullakin! Pohjasta tuli hieman murenevampi, kuin alkuperäisohjeella tehdystä versiosta, mutta tässä kakussa se ei kuitenkaan haitannut yhtään. Tämän kakun pohjia ei leikata osiin, vaan ne paistetaan kahdessa eri vuoassa ja käytetään sellaisenaan. Näin murenemisvaara on minimaalinen, ainakin ennen kuin kakusta alkaa leikata paloja. Kakun kuorruttaminen kannattaa tehdä vähintään päivää ennen nauttimista, niin kuorrute hieman imeytyy kakkupohjaan ja kostuttaa sitä entisestään.

Kokeilin kakun päälle netissä monessa paikassa näkynyttä, hauskan näköistä koristelutapaa tehdä ”hämähäkin seittejä” vaahtokarkeista. Kaikki ei mennyt ens alkuun aivan putkeen, vaan vaahtokarkeista tuli nopeasti tiivis klimppi, joka ei meinannut venyä kakun päälle nätisti. Sekoittelin seuraavalla kerralla lämpimiä vaahtokarkkeja vähemmän aikaa, jolloin ne pysyivät venyvinä ja seiteistä alkoi tulla ohuempia, sellaisia kuin pitikin. Syy voi toki olla myös vaahtokarkissa itsessään ja toisen merkkisillä voisi seitin teko onnistua paremmin. Sitä pitää testailla sitten viimeistään ensi vuonna.

Seitin lisäksi kakun päällä oli kermakarkeista ja kick-patukoista tehtyjä silmiä, joita olisin voinut mussuttaa ihan noin vain pelkiltään. Ja vaikka kakun koristelussa olikin parantamisen varaa, niin tärkein oli kohdillaan eli kakun maku, nams!

Halloweenin suklaakakku/mokkapalakakku hämähäkinseitti-koristuksella

Mehevän suklaakakkupohjan aineet:

50 g tummaa (n.50%) suklaata

125 g voita

1 dl rypsiöljyä

2 dl vettä

1.5 dl piimää

1.5 dl sokeria

1.5 dl fariinisokeria

4.75 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa, laadukasta, sokeroimatonta kaakaojauhetta

1.5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

0.5 tl suolaa

1 rkl vaniljasokeria

Väliin ja kuorrutukseen:

100 g voita

3 rkl vettä

3 tl pikaespressokahvijauhetta

4 rkl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta

6 dl tomusokeria

Lisäksi:

n. 1 tl mustaa pastaväriä

Koristelu:

Valkoisia vaahtokarkkeja

Ohje:

Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon ja mittaa joukkoon voi. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, piimä ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina kahteen kevyesti voideltuun n. 16 cm irtopohjavuokaan. Paista 165 asteessa n. 40 minnuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä (eli kakkuun tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa). Jäähdytä kokonaan hyvin suojattuna.

Sulata kuorrutuksen rasva mikrossa. Sekoita joukkoon vesi-espressojauheseos (tai vaihtoehtoisesti 3 rkl vahvaa kahvia). Lisää loput kaakaojauhe ja siivilöity tomusokeri. Sekoita tasaiseksi
massaksi.

Tasoita pohjia tarvittaessa. Levitä lämmintä, vielä pehmeää kuorrutusta toisen pohjan päälle ohut kerros. Jos mokkatäyte on liian paksua, eikä levity kunnolla, lämmitä sitä mikrossa, niin se löystyy hieman. Nosta toinen pohjapala päälle ja lopusta kuorrutteesta noin puolet kakun pinnalle reunoja myöten. Anna jäähtyä kunnolla, niin kuorrute kovettuu.

Tee vielä kiiltävä pintakuorrutus. Värjää loppu kuorrute mustaksi pastavärillä. Kuumenna sitä mikrossa, kunnes on kunnolla juoksevaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä se nopeasti kakun pintaan palettiveitsellä ja anna valua reunoja pitkin alas. Tasoita pinta ja reunat. Alla olevat kuvat kopsattu Monster high-mokkapalakakun ohjeen yhteydestä.

Anna kakun kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä muutama tunti tai yön yli. Kun kuorrute on kokonaan kovettunut, nosta kakku ritilän päältä varovasti nostaen tarjoilulautaselle.

Lämmitä muutama vaahtokarkki mikrossa niin, että se muuttuu tahmeaksi ja venyväksi. Ota yksi vaahtokarkki kerrallaan sormien väliin ja vedä sitä kakun pintaan seittiä. Alla olevassa kuvassa nappasin muutamankin vaahtokarkin käteen ja vaivasin niitä (jostain käsittämättömästä syystä) käsissä, kunnes miltei kaikki ilman oli karannut. Vaahtokarkit menivät tuollaiseksi yhdeksi, paksuksi kasaksi, eikä niistä saanut kakun päälle kauniita, ohuita seittejä.

vaahtokarkki seiteillä koristelu

Kommentit

Kommentoi juttua: Halloweenin mokkapalakakku, munaton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X