Appelsiinimousse kakun väliin

Raikas appelsiinimousse on herkullinen kakun välissä

Raikas appelsiinimousse on hieman erilainen, mutta tosi herkullinen kakun täyte erityisesti suklaakakkupohjan välissä.  Jos käyttää kakkupohjana vaikkapa mehevää kakkupohjaa, kuten Mielettömän mehevä suklaakakkupohjaa, niin kakku ei tarvitse appelsiinimoussen lisäksi sisäänsä mitään muuta ja Fazerinaa muistuttava makunautinto on valmis.

Tein tällaisen appelsiinitäytteen tuttavalleni menevään suklaakakkuun. Ennen kuin lähetin kakun matkaan, maistelin täytettä sekä pelkiltään että yhdessä suklaapohjista leikattujen ylijääneiden palasten kanssa. Appelsiinin maku oli pelkiltään maistettuna melko mieto, mutta selkeä. Myös toinen maistelija tykkäsi pelkästä appelsiinimoussestä. Suklaakakkupohjan kanssa täytteen maku korostui jännästi ja yhdistelmä olikin oikein herkullista. Kakku sai kehuja myös tuttavaltani.

Täyte sopii myös ei-suklaisten pohjien kuten Helpon ja mehevän vaalean kakkupohjan kanssa yhteen. Nam, tekisikin heti mieleni tehdä samantein sellainenkin kakku 🙂

Pehmeä appelsiini täyte kakun välissä

Yksinkertainen mousseannos riittää tavallisen kokoisen (noin 24 cm) kakun kahteen väliin. Kuvissa näkyvän kakun täyte on tehty kaksinkertaisena n. 27-28 cm vuokaan, jolloin täytettä riitti kolmeen kerrokseen. Valmiiksi laskettu tupla-annosohje löytyy alempaa.

Raikas appelsiinimousse ja suklaakakkupohja ovat täydellisiä yhdessä

Tässä tulee moussen ohje, olkaa hyvät 🙂

Appelsiinimousse kakun väliin

n. 24 cm kakun kahteen väliin

Aineet:

4 dl vispikermaa

300 g appelsiinituorejuustoa

100 g vaniljatuorejuustoa (tai appelsiinituorejuustoa)

75 g maustamatonta jogurttia

n. 2.5 rkl appelsiinista puristettua mehua

1 appelsiinin kuoriraaste

2 tl liivatejauhetta (TAI 4 liivatelehteä)

2 rkl appelsiinin mehua

Ohje:

Vatkaa vispikermat löysähköksi vaahdoksi. Hurauta kerman joukkoon notkistetut tuorejuustot, maustamaton jogurtti, hienoksi raastettu appelsiinin kuori ja 0noin 2.5 rkl appelsiinista puristettua mehua. Sekoita liivatejauhe 2 ruokalusikalliseen appelsiinista puristettua mehua. Anna liivatteen turvota muutama minuutti. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa n. 20 sekunnin ajan, kunnes se on kokonaan sulanut. Sekoita liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Täytä kakku esim. kevyesti voidellun irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle suoraan tarjoilulautaselle. Peitä kakkukelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 

Vinkki:

Tupla-annos isompaan kakkuun:

Tässä vielä valmiiksi laskettu tupla-annos, josta saa esim. kolme täyteväliä n. 27-28 cm kakkuun. Tämän annoksen tein appelsiinimoussetäytteiseen suklaakakkuun, jossa päällä marmoroitu mirror glazen tyyppinen kuorrute (ohje koko kakkuun tulossa blogiin lähipäivinä)

Aineet:

8 dl laktoositonta vispikermaa

600 g appelsiinituorejuustoa

200 g vaniljatuorejuustoa

150 g maustamatonta jogurttia

0.75 dl appelsiinista puristettua mehua

2 appelsiinin kuoriraaste

4 tl liivatejauhetta (TAI 8 liivatelehteä)

4 rkl appelsiinin mehua

Ohje:

Ks. ylempää

Instagram

  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun
  • Sain tehdä veljeni uudelle perheenjäsenelle ristiäiskakun tässä vähän aikaa sitten. Koristeeksi toivottiin pientä rättäriä ja tällainen siitä tuli :) Koko kakun näet blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-ristiaiskakku-citroen-koristeella/ #ristiäiskakku #suklaapossu #kaulintamassa #2cv #vadelma #mansikka #mousse #christening #cake #kotiliesiblogit
  • Yksi mun kestosuosikkini syksyn herkuista on tämä ihanan mehevä ja muhkea omenapiirakkaa murupäällisellä. Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Oletko jo kokeillut? Ohjeen löydät blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-omenapiirakka-kauramurupaallisella-maidoton/
#helppojanopea #omenapiirakka #kauramuru #maidoton #suklaapossu #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Tein mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön synttäreiden tarjottavista yhteenvedon. Voit nyt lukea blogista, mitä kaikkea suolaista ja makeaa olikaan tarjolla :) https://kotiliesi.fi/sukl…/yhteenveto-synttaritarjottavista/ #suklaapossu #yhteissynttärit #synttärit #suolaisetleivonnaiset #makeatleivonnaiset #lentokonekakku #pulla #pannacotta #sitruunakeksi #munaton #birthday #kotiliesiblogit
  • Onko teillä vielä punaherukoita jäljellä? Mä tein tällaisen munattoman punaherukkarahkapiirakan, josta tuli tosi hyvää! Piirakassa on mehevä pohja, rapea päällinen ja välissä rahkatäytettä punaherukoilla. Kurkkaa herkkuohje blogista ja kokeile itse vaikka heti alkaneen viikon iloksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukka-rahkapiirakka-maisemakahvilan-punaherukkapiirakka/  #punaherukka #piirakka #rahkapiirakka #kesä #herkkua  #suklaapossu #kotiliesiblogit #redcurrant #pie
  • Pitkästä aikaa fudgepuuhia maailman helpoimmalla ja nopeimmalla ohjeella. Ja herkullisimmalla 😋 #tummasuklaa #kondensoitumaito #suklaa #herkku #easybaking #chocolate #fudge #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Ihanaa. Appelsiini ja suklaa on hyvä pari, näyttää herkulta. 🙂 Itsekin tein juuri Appelsiinista mutakakkua.:)

Kiitos Kaura 🙂 Näin on, appelsiini ja suklaa ovat ihan nappipari! Nam, mutakakku kuullostaa ihan huippuhyvältä! 😛

Miksi tupla-annoksessa on kermaa nelinkertainen määrä ja muita aineita kaksinkertainen määrä?

Ohjeeseen oli eksynyt virhe. Eli kaksinkertaisen ohjeen määrät ovat oikein. Yksinkertaiseen piti tulla kermaakin vain puolet, mutta painovirhe mokoma oli eksynyt ohjeeseen. Nyt kuitenkin oikein 🙂 Kiitos Hilde tarkkaavaisuudestasi 🙂

Varmasti hyvää ja raikasta! Jogurtti on varmasti tässä paikallaan 🙂 Mullakin on blogissa appelsiinitäyte jota oon tehnyt monen monet kerrat yhdelle tuttavalleni joka on siihen aivan ihastunut 🙂

Ihanaa on! Vaikken päässyt maistamaan itse kakkua, niin se maistamani jämäpala maistui niin hyvälle, että tekis mieli tehdä tällainen kokonainen kakku itsellekin jo pian 🙂 Jogurtti sopii moniin täytteisiin, tuo kivasti lisäraikkautta taittamalla makeutta. Mun pitääkin tulla katsomaan se sun appelsiinitäyte 🙂

Moikka!
Jos tekisin mehevän suklaakakkupohjan 18cm:n vuokaan niin tuleeko tällä täyteohjeella liikaa täytettä? Haluaisin raikkaan täytteen kakulle, koska suunnittelen kuortuttavani sen voi-suklaakreemillä. Miltä kuulostaa vai onko antaa vinkkiä johonkin toiseen täytteeseen? Mulla olis pakastimessa myös kokonaisia vattuja, niitä vois upottaa täytteen sekaan, mutta eivät taida oikein natsata appelsiinin kanssa.

Moikka Mari! Suunnitteletko korkean vai normaalikorkuisen kakun tekemistä? Tämä määrä on sopiva 18 cm kakun neljään väliin eli korkeaan kakkuun. Jos haluat täytettä kahteen väliin, niin silloin 1/2 annos riittää. Toki voit tehdä pienempääkin kakkuun 1-kertaisen annoksen. Laitat täytettä vaan haluamasi määrä väliin ja syöt loput pelkiltään 🙂

Appelsiinitäyte raikastaa kumman hyvin jo pienemmälläkin määrällä. Tein kerran yltiösuklaisen kakun ohuella appelsiiniraidalla (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/fazeriinakakkunigellas-devils-food-cake-with-orange-flavor/) ja jo tuo pieni raita siellä kakun keskellä raikasti kakun suklaisuutta hieman. Toinen raita olisi ehkä ollut tarpeen sen suklaaunelman sisällä 🙂

Onko tässä kuvan kakussa isolla vuoalla (27-28cm)tehtynä ollut ruskeaa kakkutaikinaa ohjeen mukainen määrä?

Kuvassa olevan kakun kakkupohjat on tehty Mielettömän mehevällä kakkupohjataikinalla 27.5 cm vuokaan. Tein taikinaa 2-kertaisen annoksen ja paistoin sen kahdessa n. 27.5 cm kokoisessa vuoassa. Vastasiko tämä kysymykseesi Helimiini? 🙂

Kiitos, kyllä vastasi ? Teen tämän huomenna 2- vuotis synttäreille , koristeiksi vain leikkikaivuri joka on kaivanut keskelle kakkua kuopan ja kasa raastettu suklaata kasan viereen ?

Siis kuopan viereen ?

Kuullostaa ihanalta suunnitelmalta Helimiini! Kivoja synttäreitä ja aurinkoista Pääsiäistä! 🙂

Kiitos vinkeistä joita annoit ylempänä.
Tein kakun 18cm:n vuokaan puolikkaalla täytemäärällä kahteen väliin ja kakku oli loistava! Täyte oli sopivan jämäkkä eikä kakusta tullut olleenkaan liian makea.
Vieraat antoivat kehuja, lapset kinasivat viimeisistä palasista.
Mietin pitkään pitääkö pohjalevyjä kostuttaa, onneksi jätin sen tekemättä.
Tulen tekemään toistekin!
Mari-

Voi että kun oli ihana lukea viestisi, lämmittää mieltä todella paljon! Mahtavaa, että kakku onnistui ja maistui noin hyvin. Kiitos Mari, ja oikein herkullista keväänodotusta! 🙂

Kommentoi juttua: Appelsiinimousse kakun väliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X