Aurajuustopiirakka

Yksi viikonlopun juhlatarjottavista oli tämä ihana aurajuustopiirakka, joka sai lisämakua savujuusto-kermasta. Tätä kehuttiin useammankin vieraan toimesta ja tämä oli kyllä todella hyvää. Ehdottomasti yksi lempipiirakoista tällä hetkellä!

Aurajuustopiirakka maistuu herkulliselta ja sopii arkeen ja juhlaan

Kuvia ei valitettavasti tullut otettua kuin tämä, mutta sisältä piirakka näyttää suunnilleen samalta kuin aiemmin tekemäni vastaavanlainen juustopiirakka. Tämä on todella helppo tehdä. Aineksia ei ole kuin kourallinen, mutta maku sitäkin mahtavampi  🙂

Savuinen aurajuustopiirakka

 n. 24-28 cm pyöreään piirakkavuokaan

Pohja:

1/2 annosta rahkavoitaikinaa

Täyte:

1 pkt (=170g) Aurajuustoa murustettuna

170 g punaleima-emmentalia raastettuna

3 munaa

3 dl savujuusto-kermaa

mustapippuria rouhittuna myllystä

Ohje:

Tee rahkavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse se ohueksi levyksi ja nosta levy piirakkavuoan päälle. Painele taikina reunoille ja leikkaa ylimääräiset taikinat pois. Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin ja kaada pohjan päälle. Leikkaa halutessasi ylijääneestä taikinasta piirakan pinnalle koristeita.

Paista piirakkaa 175 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt. Piirakka maistuu sekä lämpimänä, että jäähtyneenä, mutta on mielestäni parasta hieman lämpimänä.

Kommentit (6)

Kuulostaa tosi hyvältä, kun täytteeseen tulee monta hyvää juustoa.:)

Juustot sopivat mielestäni todella hyvin suolaisiin leivonnaisiin. Tästä juustoisesta piirakasta tuli kertaheitolla yksi lempipiirakoista 🙂

Suolaiset piirakat on kyllä niin hyviä. Nuo juustot kuulostaa niin herkulliselle. Juustot on ruoka-aineista mielestäni niitä yhtiä parhaista. 🙂 Herkullisen näköistä piirakkaa myös.

Juustot ovat tosiaan herkkua, sekä piirakassa että pelkiltään nautittuna 🙂 Eipä piirakka näimmä muuta tarvikaan kuin paljon hyviä juustoja 😛

Kiitos Napsu58 🙂

Tein eilen illalla aurajuustopiirakan ja lisäsin siihen palvikinkkua 250 g ja purjoa. Tuli aivan taivaallisen hyvää mutta vielä parempaa seuraavana päivänä miedosti uunissa lämmitettynä. Ihanan mehevää eikä maistunut niin suolaiselta kun heti tehtynä. Suosittelen tekemään piirakan edellisenä iltana.

Kuullostaa ihan älyttömän hyvältä yhdistelmältä aura, palvikinkku ja purjo! 😛 Tuota kokeilen itsekin. Suolaisilla piirakoilla on tosiaan tapana parantua uudelleenlämmityksen yhteydessä, kun maut tasaantuvat. Nam!

Kommentoi juttua: Aurajuustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X