Feta-kasvispiirakka -palat lastenjuhliin

Pehmeä ja mehevä piirakanpohja, reilusti herkullista kasvistäytettä. Aivan ihanan yhdistelmä!

Olipas eilen lämmin ja kaunis päivä. Oli ihana puuhailla pihalla ja istutella mm. tuijia paikoilleen. Ajatuksenani oli myös naputella blogiin eilisen vapaapäivän aikana muutamia tytön kaverisynttäreillä tarjottuja juttuja, mutta se jäi tähän yhteen ohjeeseen. Toki tämä ohje on niin herkullinen, että mieluusti naputtelin tämäkin tänne. Nämä tosi maukasta kasvispiirakkaa muistuttavat suolaiset feta-kasvispiirakan palat olivat siis yksi tyttömme 8-vuotisjuhlien tarjottavista. Tyttäremme sanoja lainatakseni ne olivat ”sikahyviä!”.

Piirakassa oli pottumuusijauhe-pohjan sijasta aivan ihanaa porkkanaista piirakanpohjaa muistuttava pohja. Kesken leipomisen mieleeni juolahti kokeilla laittaa taikinaan hieman enemmän porkkanaraastetta ja samalla myös kaurahiutaleita ja jauhoja. Pohjasta tuli älyttömän hyvä! Vieläkin parempi, mitä tuo porkkanainen pohja muutenkin on. Se oli ihanan pehmoinen ja maku oli just passeli tämän täytteen kanssa. Ja sopii myös taatusti monen monen muunkin täytteen kanssa yhteen. Nam!


Mehevän pohjan päälle vielä reilusti kasviksia, fetaa ja hyvät mausteet. Maistui ainakin minulle ja tytölle paremmin kuin hyvin 🙂

Feta-kasvispiirakka -palat lastenjuhliin
n. 20 x 30 cm pellille (=1/2 tavallinen uunipellillinen)

Pohja:
Porkkainen piirakanpohja hieman muokattuna (porkkanaa 0.5 dl enemmän ja kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja 0.25 dl enemmän). Eli aineet

Piirakkapohja:
100 g voita
1.5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1.25 dl vehnäjauhoja
1.25 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Täyte:
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
1/2 punainen paprika
5 reilunkokoista kirsikkatomaattia
vajaa 1 tl valkosipulitahnaa (tai 2 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna)
0.5-0.75 tl suolaa
200 g fetajuustoa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 50 g (1 dl) punaleima emmentalia raastettuna

Ohje:
Aloita pohjan teolla. Yhdistä pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään. Yhdistä aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen. Voitele piirakkavuoka kevyesti. Levitä taikina vuoan pohjalle jauhotetuin sormin painellen. Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Voit valmistella täytettä tällä välin. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 8 minuuttia.

Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Mitä pienemmiksi leikkaat, sitä paremmin ne kypsyvät uunissa. Jos palat ovat kovin isoja, kypsennä niitä pannulla öljytilkassa muutama minuutti. Kuutioi myös kesäkurpitsa ja puolita tomaatit. Sekoita kasvikset keskenään ja lisää joukkoon valkosipuli ja suola. Sekoita joukkoon myös pilkotut fetajuuston palat.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Sekoita munat, maito ja juustoraaste keskenään. Kaada piirakan päälle. Paista 215 asteessa hieman keskitasoa alemmalla tasolla n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa eikä keskusta enää hölly vuokaa liikuteltaessa. Anna jäähtyä hetki ja nauti. Jos leikkaat paloiksi (kuten minä tein), jäähdytä piirakka kokonaan, niin leikkaaminen helpottu.

Kommentit (4)

Aivan ihanan oloinen piirakka! Nam! Olen kanssa tehnyt kasvispiirakkaa fetalla ja se oli aivan ihanaa ;D

Kiitos Taru 🙂 (Feta-)juustot tekevät kyllä piirakasta kuin piirakasta herkullisen ;P

Näyttääpä herkulta ? minkä kokoseen vuokaan on tämä ohje?

Hyvä kun kysyit! 🙂 Vuoan koko olikin jäänyt ohjeesta pois. Lisäsin sen sinne samantien. Eli käyttämäni vuoka oli puolikkaan uunipellillisen kokoinen, n. 20 x 30 cm. Ja hyvää oli. Täytettä kannattaa muuten maistella vielä ennen kuin sen levittää pohjan päälle, niin joukkoon ehtii sekoittamaan tarvittaessa oman maun mukaan lisääkin mausteita 🙂

Kommentoi juttua: Feta-kasvispiirakka -palat lastenjuhliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X