Porkkanainen piirakanpohja

Törmäsin Nainen talossa-blogissa kehuttuun suolaisen piirakan pohjaan, jonka kerrottiin olevan myös se paras piirakanpohja. Ja sitähän täytyi testata! En normaalisti välitä tavallisista voisista pohjista, sillä ne ovat melko raskaan tuntuisia, ja olenkin käyttänyt usein rahka-voitaikinaa erilaisilla jauhoilla höystettynä suolaisissa piirakoissa. Tämä porkkanaa sisältävä pohja oli kuitenkin sen verran maukas, että taidanpa jatkossa siirtyä käyttämään sitä. Porkkana toi pohjaan kivasti mehevyyttä, hennosti makeahkoa makua ja keveyttä. Erittäin toimiva pohja kaikenkaikkiaan 🙂 Olen käyttänyt tätä pohjaa nyt muutamassa suolaisessa piirakassa, mutta se sopii kuulemma myös makeisiin versioihin (edit 29.9.-16, pakko vetää sen verran takaisin sanomisiaan, että en nyt ole aivan varma, olenko nähnyt jossain suosituksen käyttää pohjaa myös makeisiin versioihin, vai oliko se vain oman mielikuvitukseni tuotetta. Sitä pitää vielä testailla ennen suurempia lupauksia!. Mutta suolaisiin pohjiin aivan ihana! Pst! Nyt pohja on testattu myös makeisiin piirakoihin sopivaksi. Vain 1 rkl sokeria joukkoon, niin tästä tulee hyvä, mehevä ja ei-liian-makea pohja).

Ohjeet noihin suolaisiin piirakoihin löytyvät mm. salamipiirakkapostauksesta sekä kinkku-fetapiirakkapostauksesta. Tässä nyt vihdoinkin ohje tähän piirakkapohjaan 🙂

Porkkanainen piirakkapohja
n. 28 cm pyöreään tai 20×30 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan

Piirakkapohja:
100 g voita
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
(+ 1 rkl sokeria makeiden täytteiden kanssa)

Ohje:
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään.

Yhdistä aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen. Voitele piirakkavuoka kevyesti. Levitä taikina vuoan pohjalle jauhotetuin sormin painellen.

Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Voit valmistella täytettä tällä välin. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 8 minuuttia. Laita päälle haluamasi täytteet ja jatka paistamista esim. 180 asteessa kunnes täyte on hyytynyt.

Avainsanat

Instagram

  • Pitkästä aikaa fudgepuuhia maailman helpoimmalla ja nopeimmalla ohjeella. Ja herkullisimmalla 😋 #tummasuklaa #kondensoitumaito #suklaa #herkku #easybaking #chocolate #fudge #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Tämä on super hyvä pohja! Itse käytän tätä enää pelkästään suolaisiin piiraisiin, hyvä maku ja koostumus. Bongasin samasta blogista aikoinaan. 🙂

Jep, oli kyllä ihan mahdottoman hyvä pohja! Kiva, että tällainen herkkupohja on annettu meille muillekin käytettäväksi 🙂

Vaikuttaa kyllä hyvältä ohjeelta. Ihanan näköinenkin. 🙂 Tätä testaan seuraavaan suolaseen piirakkaan. Ja miksen makeaankin. 🙂

Aloin tässä miettimään mistä sain päähäni, että tämä käy myös makeisiin piirakoihin. Kävin
katsomassa Nainen talossa-blogistakin sellaista vinkkiä, mutten löytänyt. Ehkäpä ajatus tuosta makeasta piirakasta juolahti mieleen tätä maistellessa, sillä maku oli hennon makea ja muutoin melko neutraali 🙂 Mutta siis ainakin suolaisessa piirakassa kannattaa ehdottomasti testata!

Kuulostaa hyvältä ja vaihteeksi kivan erilainen! Jos tekee uunipellillisen niin riittääkö jos ohjeen tuplaa?

Tämä oli kyllä tosi tosi hyvä pohja, tykkäsin kovin 🙂 Uunipellilliseen riittää tuplana 🙂

Voisiko pohjan tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa? Sitten tarjoilupäivänä pistää uuniin?

Moikka Katarina! En ole koskaan tehnyt tätä pohjaa noin paljon aiemmin, mutta uskoisin sen onnistuvan. Suojaa vain kunnolla käärimällä kelmun tiukasti ympärille, ettei taikina pääse kuivumaan 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.