Porkkanainen piirakanpohja

Törmäsin Nainen talossa-blogissa kehuttuun suolaisen piirakan pohjaan, jonka kerrottiin olevan myös se paras piirakanpohja. Ja sitähän täytyi testata! En normaalisti välitä tavallisista voisista pohjista, sillä ne ovat melko raskaan tuntuisia, ja olenkin käyttänyt usein rahka-voitaikinaa erilaisilla jauhoilla höystettynä suolaisissa piirakoissa. Tämä porkkanaa sisältävä pohja oli kuitenkin sen verran maukas, että taidanpa jatkossa siirtyä käyttämään sitä. Porkkana toi pohjaan kivasti mehevyyttä, hennosti makeahkoa makua ja keveyttä. Erittäin toimiva pohja kaikenkaikkiaan 🙂 Olen käyttänyt tätä pohjaa nyt muutamassa suolaisessa piirakassa, mutta se sopii kuulemma myös makeisiin versioihin (edit 29.9.-16, pakko vetää sen verran takaisin sanomisiaan, että en nyt ole aivan varma, olenko nähnyt jossain suosituksen käyttää pohjaa myös makeisiin versioihin, vai oliko se vain oman mielikuvitukseni tuotetta. Sitä pitää vielä testailla ennen suurempia lupauksia!. Mutta suolaisiin pohjiin aivan ihana! Pst! Nyt pohja on testattu myös makeisiin piirakoihin sopivaksi. Vain 1 rkl sokeria joukkoon, niin tästä tulee hyvä, mehevä ja ei-liian-makea pohja).

Ohjeet noihin suolaisiin piirakoihin löytyvät mm. salamipiirakkapostauksesta sekä kinkku-fetapiirakkapostauksesta. Tässä nyt vihdoinkin ohje tähän piirakkapohjaan 🙂

Porkkanainen piirakkapohja
n. 28 cm pyöreään tai 20×30 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan

Piirakkapohja:
100 g voita
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
(+ 1 rkl sokeria makeiden täytteiden kanssa)

Ohje:
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään.

Yhdistä aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen. Voitele piirakkavuoka kevyesti. Levitä taikina vuoan pohjalle jauhotetuin sormin painellen.

Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Voit valmistella täytettä tällä välin. Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 8 minuuttia. Laita päälle haluamasi täytteet ja jatka paistamista esim. 180 asteessa kunnes täyte on hyytynyt.

Kommentit (10)

Tämä on super hyvä pohja! Itse käytän tätä enää pelkästään suolaisiin piiraisiin, hyvä maku ja koostumus. Bongasin samasta blogista aikoinaan. 🙂

Jep, oli kyllä ihan mahdottoman hyvä pohja! Kiva, että tällainen herkkupohja on annettu meille muillekin käytettäväksi 🙂

Vaikuttaa kyllä hyvältä ohjeelta. Ihanan näköinenkin. 🙂 Tätä testaan seuraavaan suolaseen piirakkaan. Ja miksen makeaankin. 🙂

Aloin tässä miettimään mistä sain päähäni, että tämä käy myös makeisiin piirakoihin. Kävin
katsomassa Nainen talossa-blogistakin sellaista vinkkiä, mutten löytänyt. Ehkäpä ajatus tuosta makeasta piirakasta juolahti mieleen tätä maistellessa, sillä maku oli hennon makea ja muutoin melko neutraali 🙂 Mutta siis ainakin suolaisessa piirakassa kannattaa ehdottomasti testata!

Kuulostaa hyvältä ja vaihteeksi kivan erilainen! Jos tekee uunipellillisen niin riittääkö jos ohjeen tuplaa?

Tämä oli kyllä tosi tosi hyvä pohja, tykkäsin kovin 🙂 Uunipellilliseen riittää tuplana 🙂

Voisiko pohjan tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa? Sitten tarjoilupäivänä pistää uuniin?

Moikka Katarina! En ole koskaan tehnyt tätä pohjaa noin paljon aiemmin, mutta uskoisin sen onnistuvan. Suojaa vain kunnolla käärimällä kelmun tiukasti ympärille, ettei taikina pääse kuivumaan 🙂

Oletko tehnyt tästä taikinasta myös kuorellisia version? Tein kauan sitten sienipiirakoita porkkanavoitaikinasta kuorellisena ja lapsetkin rakastivat sitä. Jossain vaiheessa oli tauko(rakennustyöt) ja hukkasin muutossa reseptini. Täytyy kokeilla tätä, jos olisi samanlainen tulos.

Hei Sinimai! En ole kokeillut kuorellisia versioista tästä, mutta mielestäni ajatus on kokeilemisen arvoinen! Tämä taikina on tosi pehmeää näillä määrillä, joten voi olla, että taikina vaatii hieman enemmän vehnäjauhoja (ja ehkä vähän vähemmän kaurahiutaleita). Jos innostut kokeilemaan, niin tarkkaile koostumusta. Ja tietenkin kuulisin mielelläni itsekin lopputuloksen 🙂

Kommentoi juttua: Porkkanainen piirakanpohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Helteiden ja jäätelöhimon inspiroimana tein tänään tätä herkullista, kahden aineen mansikka-banaanijäätelöä. Jo kahteen kertaan! Ensimmäisen söin itsekseni nautiskellen ja toisella kertaa tyttö kavereineen saivat terveellisen, mutta viilentävän välipalan. Seuraavan annoksen aineet ovat jo pakkasessa odottamassa vuoroaan 😋 Jäätelö muuten valmistuu nopeasti jopa ilman jäätelökonetta! Kurkkaa ihana ohje blogista ja tee tämän kesän hittijäätelö!⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mansikka-banaanijaatelo-ilman-jaatelokonetta-ja-lisattya-sokeria/⠀
⠀
#kesänhitti⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#jäätelökesä⠀
#ilmanjäätelökonetta⠀
#helppojanopea⠀
#mansikka⠀
#banaani⠀
#jäätelö⠀
#strawberry⠀
#banana⠀
#icecream ⠀
#yummu⠀
⠀
  • Tällainen vadelmainen prinsessakakku päätyi pienen tytön ensimmäiseksi kakuksi ristiäispöytään alkukeväästä. Pupun muokkaaminen kaulintamassasta vaati muutaman testipupun parin illan aikana, mutta lopulta siitä tuli kiva. Mikä ihaninta, kakun maku sai jälleen kehuja. Ohje tähän maukkaaseen kakkuun löytyy blogin puolelta⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pienen-tyton-ristiaiskakku-pupukoristeella/⠀
⠀
#ristiäiset⠀
#tytönkakku⠀
#prinsessakakku⠀
#gluteeniton⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#cakedecoration
  • Voi että, kuinka ihanan helppoja, nopeita ja silti herkullisia tällaiset lehtitaikinasta taiotut pienet suolaiset piiraset ovatkaan! Näiden tekeminen onnistuu myös lapsilta ja nämä sopisivatkin hienosti vaikka huomiseen äitienpäivään. Täytteeksi voi laittaa oman maun mukaan miltei mitä tahansa. Meillä oli mm. feta-tomaattipiirasia, namskis! Katso tämä sekä juhliin että arkiruokailuunkin sopiva ohje blogista.⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-suolaiset-pikkupiirakat-kahdella-eri-taytteella/⠀
⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#helppojanopea⠀
#munatonleivonta⠀
#leivonta⠀
#leivontablogi⠀
#fetajuusto⠀
#tomaatti⠀
#ihanitsetehty⠀
#arkiruokaa
  • Yhteistyössä Dr Oetker.  Tämä vaniljainen mustikkakakku sai valtavat kehut kaikilta sitä maistaneilta. Enkä yhtään ihmettele; mustikka ja vanilja vain ovat niin nappi pari 💙 Osallistun tällä kakulla myös Dr. Oetkerin kakkukisaan! Millä kakulla sinä aiot osallistua? Löydät kilpailun pikaohjeet sekä reseptin tähän kakkuun blogista.
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vaniljainen-mustikka-taytekakku-ja-vinkki-upeasta-kilpailusta/
⠀
#cakeithappen⠀
#mustikka⠀
#täytekakku⠀
#äitienpäivä⠀
#kesänjuhlat⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#yhteistyö⠀
#droetker
  • Kuka tykkää Twix-patukoista? Mulla nousi heti käsi pystyyn 🖐️ Nämä kinuski-suklaapalat muistuttavat twix-patukoita eli ovat ihania herkkuja. Munaton muropohja, päällä kerros venyvää kinuskia ja päällä suklaakuorrute, nam 😋 Kurkkaa helpohko ohje kotitekoisiin kinuski-suklaapatukoihin blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-suklaapalat-miltei-kuin-twix/⠀
⠀
#ihanitsetehty⠀
#twix⠀
#suklaa⠀
#kinuski⠀
#suklaapatukat⠀
#munaton⠀
#kondensoitumaito⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suklaapossu⠀
#yummy⠀
#caramel⠀
#chocolate
  • Ei mitään kaunottaria, mutta niiiin hyviä 😋 
HAUSKAA JA HERKULLISTA VAPPUA! 🎉🎈 #munkituunissa
#uunimunkit
#vappu
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
  • Nämä munattoman ja maidottomat donitsit ovat liki identtiset Maailman parhaiden donitsien kanssa niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta. Eli ihan järkyn hyviä! Kurkkaa helppo ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munattomat-ja-maidottomat-donitsit-uunissa/⁣
⁣
#kotiliesiblogit⁣
#suklaapossu⁣
#munaton⁣
#maidoton⁣
#donitsi⁣
#maailmanparas⁣
#vappu⁣
#donuts

suklaapossu

X