Suklaapossu

Helppo laskiaispullakakku

Laskiaispullakakku maistuu ja näyttää isolta laskiaispullalta, mutta se valmistuu ilman vaivaamista ja ilman hiivaa. Taikina on helppo ja nopea, sillä aineet vain nopeasti sekoitetaan yhdessä kulhossa sekaisin. Mehevän kostea kakkupohja saa pullanmakunsa kardemummasta ja kakun sisään tulee laskiaispullasta tutut täytteet. Minulla täyte muodostui hillosta ja kermavaahdosta, mutta niiden sijasta voi laittaa muitakin haluamiaan täytteitä kuten mantelimassaa tai nutellamoussea.

Leivoin muutama vuosi sitten jättimäisen laskiaispullakakun kunnon pullataikinasta. Kakun leikattavuus oli kuitenkin sen verran huono, että päätin jo silloin testata kakun tekemistä hieman erilaisesta, mutta kuitenkin pullanmakuisesta taikinasta. Nelisen vuotta siinä näimmä vierähti, mutta tässä se kakku vihdoin on. Ja kyllä vain tuli hyvä! Kakun leikkaaminen sujui selvästi paremmin ja täyte pursui leikatessa välistä vähemmän kuin edellisen pullakakun välistä.

Toki kakun leikattavuutta voi muokata myös sillä, kuinka paksuksi ja kestäväksi vatkaa kerman/muun täytteen. Itselläni täyte jäi kiireessä hieman aiottua löysemmäksi, ja se meinasikin karata välistä pois. Jos haluaa kermasta kunnolla jämäkän, voi kermaan lisätä pienissä pusseissä myytävää kerman stabilointiainetta.

Ohjeen pohjana käytin (hieman muokaten) pullan makuisten muffinssien ohjetta, jolla tulee ihanan meheviä ”pikapullia”. Vaihdoin vain kermaviilin maidoksi ja muffinssivuoan kakkuvuoaksi. Tämä ohje on siis myös munaton.

Tästä pohjasta tuli kyllä ihan superihana! Niin mehevä, niin pehmoinen, niin hyvänmakuinen. Mietinkin, että kakkupohjasta tulisi myös aivan ihana täytekakun pohja, nam!

Mehevä laskiaispullakakku

n. 16 cm vuokaan

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

0.5 tl suolaa

2 dl maitoa

1 dl rapsi- tai rypsiöljyä

Täyte:

1.5-2 dl vispikermaa tai kuohukermaa

1-2 tl vaniljasokeria

vadelmahilloa (tai mansikkahilloa tai nutellaa tai mantelimassaa)

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja öljy ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet. Voitele noin 16 cm irtopohjavuoka kevyesti esimerkiksi vuokaspraylla tai öljyllä. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä kakkupohja täysin ennen täyttämistä.

Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se hieman puolivälin yläpuolelta halki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi vaniljasokerilla. Levitä hilloa (tai muuta täytettä) alimman kakkupohjan päälle. Pursota kermavaahdo päälle. Nosta hattuosa vielä päälle ja koristele halutessasi tomusokerilla. Nauti!

Vinkki:

* Uunista riippuen kakun pinta voi halkeilla. Tähän usein auttaa se, että paistaa kakkupohjaa hieman matalammalla lämmöllä pidempään.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo laskiaispullakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *