Helppo, munaton ja maidoton vaalea kakkupohja

Munaton kakkupohja

Olen päässyt mein muna-allergisen poikamme takia miettimään monet leivonnaiset aivan uusiksi ja muokkaamaan tutuista ja turvallisista leivonnaisohjeista munattomia. Munattoman vaalean kakkupohjan tekeminen on ollut mielessä jo jonkin aikaa ja testailin sellaisen tekemistä jo kesällä tytön värikkäässä synttärikakussa ja toistamiseen kummipojan Paavo Pesusieni-kakussa. Nuo pohjat olivat niin hyviä, että päätin muokata ohjetta enää vain hiukan. Tähän viimeiseen versioon lisäsin joukkoon vähän enemmän nestettä sekä hivutin paistolämpötilaa hieman alemmas. Muokkailun jälkeen huomasin, että pohja muistuttaa hyvin pitkälti munattoman, tumman, kaakaoisen kakkupohjan taikinaa, jolla saa aivan ihanan, tumman kakkupohjan aikaiseksi. Tämä vaalea versio on vain aavistuksen jämäkämpi, ja, noh, vaalea.. Mutta muuten vähintään yhtä hyvä. Ja tämän hetken lempparipohjani. Ja kerroinko jo, että taikinan tekeminen on älyttömän helppoa, sillä siihen ei tarvita kuin yksi kulho ja joku lusikka/käsivispilä, jolla aineet saa sekoitettua keskenään sekaisin! Ihanteellista, eikö 🙂

Tällä vaalealla taikinalla tehdyt kakkupohjat kohoavat uunissa melko voimakkaasti päältä, mutta se ei (ainakaan vielä) haittaa, sillä nuo nousseet kannet pystyy leikkaamaan pois (ja mutustelemaan vaikka vatkatun vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa, nam!). Pohjat ovat ihanan meheviä ja helppotekoisia. Käytetyt aineet ovat myös tuikitavallisia, eli siis mitään erikoishärpäkkeitä ei tarvita näihin kakkupohjiin. Munattomuuden lisäksi tällä taikinalla tehty kakkupohja on muuten myös maidoton.

Helppo ja mehevä kakkupohja

Koska taikinasta puuttuu munat, eikä siihen saa helposti vatkattua ilmaa, niin lopputulos on perussokerikakkupohjaa tiiviimpii. Ehkäpä juuri sen vuoksi se on myös niin mehevän kostea, ettei se kaipaa lainkaan kostutusta. Ainakaan käyttämieni mousse-tyyppisten täytteiden kanssa.. Pohja leikkaantuu kans tosi ihanteellisesti ja pysyy koossa nätisti siirtovaiheissa. Oikeastaan en keksi tästä pohjasta äkkiseltään mitään valitettavaa. Paitsi jos haetaan täydellisen tasapintaista kakkua, niin sitä pitää muokata. Sitten joskus 🙂

Olen muuten tehnyt muitakin kakkupohjia erilaisilla munattomilla pohjilla, mutta nyt on pakko mainostaa, että tämä on niistä ehdoton suosikkini. Jos testailet, niin olisi tosi kiva kuulla, mitä mieltä olet 🙂

 

Helppo, munaton ja maidoton vaalea kakkupohja

Kahteen n. 16 cm vuokaan tai yhteen n. 20 cm irtopohjavuokaan

Aineet:

4 dl vehnäjauhoja

2.25 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0.75 tl suolaa

1.25 tl leivinjauhetta

0.75 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

1 rkl (omenaviini)etikkaa (EI kuitenkaan väkiviinietikkaa)

1 dl rapsi- tai rypsiöljyä

3 dl vettä

Ohje:

Sekoita pohjan kuivat aineet hyvin keskenään sekaisin. Lisää joukkoon vesi, öljy ja etikka.

Sekoita nopeasti sekaisin. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Kaada taikina kahteen voideltuun n. 16 cm irtopohjavuokaan.

Paista 160 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on pohja kypsä.

Anna jäähtyä muutama minuuttia ja poista vuoan reunaosa.

Jäähdytä pohja kokonaan hyvin peiteltynä. Käytä pohjat esim. täytekakun kakkupohjana tai yksi kahteen leikattu kakkupohjan osa vaikkapa juustokakun pohjana.

Munaton ja maidoton kakkupohja

Kommentit (43)

Kuullostaa hyvältä! Kiitos reseptistä! Poikani on kananmuna ja hera Allerginen joten kaikki uudet reseptit ovat tervetulleita! Olisiko sulla hyvä vinkki maido(hera)ttomalle täytteelle?

Kiva kuulla, että innostuit ohjeesta, Katja 😀 Harmittavasti en ole (vielä) testaillut kovin paljon maidottomia täyteohjeita eikä niitä löydy blogistakaan, mutta googlettamalla löytynee paljonkin erilaisia ja uskoisin että myös hyviä maidottomia ohjeita 🙂 Pst. Testasin tässä syksyllä moussea, johon tuli ainoastaan vatkattua kaurakermaa ja joukkoon sulatettua, maidotonta suklaata. Täytin täytteellä suklaakakkupohjan ja lähetin miesporukan syötäväksi. Heille ainakin oli kuulemma maistunut hyvin. Suklaisen maidottoman täytteen tekeminen onnistu näimmä siis suht helpostikin, jos sellainen muuten sopii ruokavalioon 🙂

Voiko ohjeen suoraan puolittaa jos tekee vain yhteen pieneen irtopohjavuokaan (n.16cm)??
Olen myös joskus tehnyt munattoman kakkupohjan uunipellillä, kääretorttupohja tyylillä, silloin pohja ei niin paljon keskeltä kohoa niinkuin munattomat pohjat tahtoo usein tehdä. Tulisko tällä ohjeella uunipellille sopiva pohja (50cm leveä uuni)?

Heippa PikkuMyy 🙂 Ohjeen voi puolittaa jos tekee sen n. 16 cm vuokaan. Tällöin tosin pohjasta tulee melko matala. Haluatko, että pohjan voisi leikata 3 osaan, vai riittääkö 2 osaa (=yksi täyteväli)? Totta, uunipellillä saisi tasaisemman pohjan. En valitettavasti uskalla luvata ilman testaamista, että tämä riittäisi tällaisenaan uunipellille. Laskeskelin pikaisesti, että ainakin 30 x 25 cm kokoiseen pellille riittää hienosti. Mutta mitä ohuempi kerros taikinaa tulee, sitä paremmin se nousee ja sitä suurempi riittoisuus eli taikina luultavammin riittäisi vieläkin isommalle pellille. Minkä kokoinen pelti sulla mahtaa tuon kokoisessa uunissa olla?

Oon joka kerta tainnut leikata pohjan vaan 2osaan (=yx täyteväli).
Meiän uunipellin sisämitat on 34x34cm, ja toinen Lild:n ”säädettävä” uunipelti on pienimmillään 33x30cm. Elikkäs uskaltaisin varmaan tuohon pienemmälle pellille pohjan tehdä! Tai sit teen siihen 16cm irtopohjavuokaan..
Joskus jollakin ohjeella tein isoon kakkuvuokaan (26cm) niin tuntu että pohja ei ikinä kypsy keskeltä ja sitten jo alkoin tummua pinnasta, ja vaikka sitten leivinpaperi päällä kypsyi loppuun keskeltäkin, niin siinä vaiheessa kun pohjan halkaisi niin tuntui että olisi vielä ollut hitusen raaka. Ja viimeksi tein pohjan pellillä mutta sillä ohjeella tuli melko paksu pohja.
Nyt näihin kekkereihin riittäsi ihan pienikin kananmunaton kakku niin ehdottomasti ajattelin testata tätä ohjetta! 🙂

Kuullostaa hyvältä suunnitelmalta, kumpikin paistotapa 🙂 Isossa vuoassa paistolämpötila pitää olla tosi matala, jotta se ehtii kypsyä kunnolla keskeltäkin ennen kuin reunat tai pinta kärvähtää. Toivottavasti tämä pohja onnistuu ja maistuu. Ja toki olisi hienoa, jos kuulisin miten pohjan paistamisen kanssa kävi ja mitä pidit 🙂

Heippa! Riittääköhän nämä määrät 26cm kakkuvuokaan? vai tuleeko liian vähän taikinaa?
Ja mitenhän on, onnistuisiko jauhot korvata gluteenittomilla jauhoilla?

Heippa Kotileipuri 🙂 Taikinamäärä on tällaisenaan sopiva n.20 cm vuokaan, joten 26 cm vuokaan se kannattaa isontaa ainakin 1.7-2-kertaiseksi ja samalla kasvattaa hieman sekä paistolämpötilaa (n. 170 asteeseen) ja myös paistoaikaa (arviolta 45-50 minuuttiin. Paistumista kannattaa tarkkailla ja kokeilla kypsyy tikulla heti kun kakku tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä. Jos kakku on vielä raaka ja pinta uhkaa saada väriä, kannattaa päälle laittaa folio loppupaiston ajaksi. Valitettavasti en ole kokeillut tätä vielä gluteenittomilla, mutta nykyään on niin hyviä jauhoseoksia, että saattaisi onnistuakin. Jos kokeilet, niin olisi tosi mahtava kuulla miten kävi 🙂

Thanks very much for the best recipe. My children are allergic to eggs and milk. I tried it and it came out very sponge!Kiitos reseptistä!

Great! That’s nice to hear. Thank you Mihiro for sharing your experience! Ole hyvä! 🙂

Hei!
Kiitos ohjeesta. Kokeilen sitä 9v pojan synttärikakkuun. Mutta semmosta mietin, että mikä virka tuolla etikalla on? Voiko sen korvata jollai muulla?

Hei Pirta! Sooda vaatii taikinaan jotain hapanta, jotta taikinaan syntyy ilmakuplia ja lopputuloksesta tulee ilmava. Itse käytän tähän etikkaa, mutta sitruunan mehu saattaisi toimia samalla tavalla. En ole kokeillut, mutta intuitiivisesti ajateltuna sitruunan mehua saattaa joutua laittamaan hieman enemmän mitä etikkaa, jotta päästään samaan lopputulokseen. Tähän taikinaan laittaisinkin n. 2 rkl sitruunan mehua. Uskallatko kokeilla? 🙂

voikohan etikan määrää puolittaa? Maistuu aika voimkkaasti kakussa… Muuten hyvä ohje munattomaksi

Jännä juttu, että sulla maistui etikka läpi. Itse olen tehnyt tätä monet monet kerrat, enkä ole koskaan huomannut mitään sellaista. Kysynkin siis, mitä etikkaa käytit? Etikoiden etikkahappopitoisuuksissa on eroja ja niiden määrää pystynee pienissä määrin muuttamaan. Itse käytän useimmiten omenaviinietikkaa, jossa etikkahappopitoisuus on pienempi kuin esim. valkoviinietikassa. Sitten taas väkiviinietikka on jo niin voimakasta tavaraa, että sitä en suosittelisi käyttämään tässä lainkaan. En olekaan huomannu kertoa tuota ohjeeseessa, merkitsen sen samantein.

Hei!
Käytin omenasiiderietikkaa. Jääkaapissa oli riisietikkaa ja omenasiiderietikkaa ja oletin omenasiiderietikan paremmaksi vaihtoehdoksi.

Hei!
Jatkoa edelliseen viestiini. Tarkemmin merkiltään RAW omenasiiderietikka, jossa happamuus 5%,

Heippa taas. Happaamuus ainakin on oikeaa luokkaa. Kävin googlettamassa tuon RAW -merkkisen omenasiiderietikan ja se etikka on jonkinlaista suodattamatonta etikkaa. En tiedä, mutta voisikohan tuo vaikuttaa siihen makuasiaan…? No, joka tapauksessa voisit kokeilla korvata etikan vaikka sitruunasta puristetulla mehulla, jotta saat taikinaan happamuutta, jota sooda kaipaa. Mehun määrä on arviolta noin 1.5-2-kertainen. En ole itse (vielä) kokeillut sitruunalla, mutta uskoisin toimivan hyvin. Mulla on tämä(kin) kokeilulistalla, mutta jos innostut kokeilemaan ennen minua, olisi kiva kuulla millainen tuli 🙂

Tosi hyvältä vaikuttaa pohja, tein testikakun ennen varsinaisia juhlia. Ihan huippublogi, sait minusta seuraajan ja aion testata ohjeita enemmänkin, kiitos!

Kiva että tykkäsit. Tämä on meillä vakkarikäytössä aina kun tarvitaan munatonta kakkupohjaa 🙂 Ja voi kiitos Annika, ihana kuulla, kommenttisi lämmitti todella mieltä! Herkullisia testauksia! 🙂

Kiitos ohjeesta. Kokeilin tehdä kakun yhteen sydänvuokaan (irtopohja). Käytin gluteenitonta vehnäjauhoa. Lopputulosta en vielä tiedä, kakku on vielä jäähtymässä. Vähän jännittää, kun en ehtinyt kokeilla tätä etukäteen. 14-vuotissynttäreitä vietetään jo huomenna…

Ole hyvä Kati 🙂 Ehdinkin vastaamaan vasta nyt ku synttärit ovatkin jo ohi. Onnittelut näin jälkikäteen! Ja toivottavasti kakku maistui. Toki, jos ehdit/jaksat vastamaan vielä, niin olisi loistavaa kuulla miten tämä onnistui gluteenittomana 🙂

Moi. Tälläistä ohjetta juuri etsinkin! Vaihdoin jauhot gluuteenittomaan versioon ja tässä nyt odotellaan lopputulosta. Taikina oli kyllä jotenkin kiinteän oloinen vaikka laitoin kaikkia ohjeen mukaisesti, en tiedä johtuiko tämä GLjauhoista…? Kakku kyllä näyttää uunissa ihan hyvältä 👍 toivottavasti on myös! Kiitos vielä ohjeesta!

Moikka Raisa! 🙂 Oih, olisi ihana kuulla, miten kakku onnistui gluteenittomana! Gluteenittomat jauhot saattavat tehdä taikinasta hieman tönkömmän, mutta toivottavasti onnistui silti 👍

Gluteiinittomilla jauhoilla ei ainakaan näytä kohoavan lähes ollenkaan. Eli puolittamalla ohjeen yhteen 15cm vuokaan jää kakku ihan miniksi. Tai ainakin siltä vielä vaikuttaa 😀

Harmi homma ettei onnistunut gluteenittomana. Vai muuttuiko tilanne vielä? 🙂

tämä ohje tulee testaukseen ens viikolla mut kokeilen tehdä sitruunamehulla.käykö siihen ihan se sitruunan mallisen pullon mehu ?
tarvii testata tehdä pellillä kun tarviin juhliin sen verran ison kakun et joutuisin tekeen muuten useamman pohjan et saan riittävän ison.

Pullotettu sitruunanmehu toiminee tässä yhtä hyvin kuin tuoreesta sitruunastakin puristettu 🙂 En ole itse vielä(kään) ehtinyt testailemaan tätä sitruunalla, joten olisi hienoa kuulla, miten pohjan kanssa käy 🙂

Inspiroiduin tästä ohjeesta ja kokeilin sitä juuri pienin muunnoksin. Lopputuloksesta olisi tulossa mustikkainen kakku itsenäisyyspäiväksi. Korvasin 1 dl vehnäjauhoista 0,8 dl:lla ruisjauhoja (ruisjauho turpoaa vähän enemmän, siksi tuo korvaussuhde). Öljyä ei ollut, joten sulatin margariinia. Kaadoin taikinan 31×31 cm pellille ja pukkasin 150-asteiseen leivinuuniin. Tekele viihtyi uunissa tuon 35 minuuttia ja kohosi supertasaisesti – oikein kivan oloinen tuli! Levyn paksuus on n. 1 cm. Kakkua täyttäessä ja nauttiessa sitten selviää, onko tuo paksuus hyvä vai saisiko olla vähän muhkeampi 🙂 Kiitos ohjeesta!

Ihanaa, että sait ohjeesta inspiksen <3 Kuullostaa tosi herkulta, Metsänhengetär 🙂 No nyt mua kiinnostaa, miten kakun kanssa kävikään? Oikein hyvää itseäisyyspäivää! 🙂

Hei! Kokeilin kakkua testinä sitruunamehulla pullosta. Laitoin kaksi rkl ja kakku ei kyllä kohonnut kuin hieman. Sen saa leikattua kahteen osaan. Irtopohjavuoka oli 22cm ja paistoin kiertoilmalla vajaa 150’C. Väriä kakkuun ei oikein myöskään tullut.
Teen ensi kerralla omenaviinietikalla jos siinä syy?
Kuinka monelle hengelle kakkupohja on? Itsellä tarve 25hlö.

Heippa Iina! Harmittavasti vastaaminen hieman venahti, mutta parempi myöhemmin… 🙂 Tuo sitruunamehu saattaa olla syynä siihen, jos kakku ei kohoa kunnolla. Tosin kakku ei muutenkaan nouse kovin paljon ja jää pinnaltaan aivan vaaleaksi. Maistoitko kakkua? Maistuiko siinä sooda tms.? Sellainen ainakin viittaisi siihen, ettei sitruunan mehua ollutkaan tarpeeksi tai se ei ollut tarpeeksi voimakasta. Tuo kakkupohja n. 20 cm vuokaan tehtynä riittää noin 15 hengelle, riippuen mitä on täytteenä ja kuinka paksut kerrokset.

Mitenköhän mahtaa käydä, jos jauhoina käyttää pelkästään perunajauhoja? Gluteeniton kakku pojan synttäreille suunnitteilla ja täällä monella ilmeisesti glut. jauhoista ei ole onnistunut.

Harmittavasti en uskalla luvata, että tämä pohja onnistuu pelkistä perunajauhoista. Tarvitset ilmeisesti kakun, jonka pitää olla gluteeniton, maidoton ja munaton? Jos näin on, niin valitettavasti blogistani ei (vielä) löydy ohjetta, joka toteuttaisi kaikki nuo kolme juttua.

Kakun tulisi olla munaton ja gluteeniton, gluteeniton kaura kyllä käy, muut kotimaiset viljat ei. Eli maitoa saa kyllä ohjeessa olla 🙂

Joko olet ehtinyt testaamaan tätä ohjetta gluteenittomana? Itse tarvitsisin nimenomaan maidottoman, munattoman ja gluteenittoman kakkupohjan ohjeen.

Moikka Katja! Kokeilin vähän aikaa sitten, eikä lopputulos ollut kovin onnistunut. Aikomuksena on muokata ohjetta ja testata vielä uudestaan, mutta harmittavasti aikapulan takia en ehdi tekemään sitä kovin nopsalla aikataululla…

Oletko jo kokeillut esim. Dansukkerin ohjetta https://www.dansukker.fi/fi/resepteja/munaton-ja-maidoton-taytekakku.aspx ? Siinä ainakin luvataan, että ohje toimisi myös gluteenittomana 🙂

Olen lähiaikoina testailemassa tätä gluteenittomana. Katsotaan miten käy 🙂 Kuinka pian synttärit ovatkaan eli olenko jo testailujen kanssa myöhässä?

Moi, onko vuoka vain voideltu vai onko se myös jauhotettu? Ei näytä kuvassa ainakaan korppujauhoa vuoassa olevan, joten kaiketi vain voideltu – kuten ohjeessakin lukee? Perheessämme muna- ja maitoallergia, joten testiin menee tämä kakkupohja – kiitos ohjeesta!

Moikka Annukka! 🙂 Vuoka on ainoastaan voideltu. Olen huomannut, että pelkkä voitelu auttaa kakkupohjaa irtoamaan yhtä hyvin kuin rasvaus+jauhottaminen. Ainakin näissä omissa ohjeissani. Joissakin ohjeissa ja erilaisia vuokia käytettäess toki jauhotuksesta saattaa olla apuja. Itse käytän voitelussa sprayta, mutta esim. rypsi-/rapsiöljyllä onnistuu myös hienosti. Ihanaa että innostuit tästä pohjasta. Toivottavasti pidätte yhtä paljon kuin meilläkin 🙂

Hei. Tein tällä ohjeella gluteenittomana. Laitoin 0,5dl vähemmän gluteenitonta jauhoseosta kuin ohjeessa vehnäjauhoja. 20cm vuokaan ja hyvin sai jaettua puoliksi pohjan. Kiitos ohjeesta, kiva kun juhlissa kaikki saa samaa kakkua👌

Loistavaa! 🙂 Hienoa, että onnistui myös gluteenittomana! Voinko vielä udella, mitä gluteenitonta jauhoseosta käytit? 🙂

Moikka!kiitos ihanasta ohjeestasi.täytyypi kokeilla sillä tyttärillämme on lasten eid juhla ja yksi ystävistä kanamuna allergia ja toisella maito allergia..joten tämä pohja on varmasti paras!kiitos ja mukavaa kesää!

Moikka Fasu ja tytöt! 🙂 Kiva, että innostuit! Tämä on ollut meillä todellinen pelastus jo monissa juhlissa, ja maistuu myös meille ei-allerisille. Toivottavasti teilläkin tykätään. Kiitos ja oikein ihanaa kesää teille!

Kommentoi juttua: Helppo, munaton ja maidoton vaalea kakkupohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä
  • Testailin tähän lukijan vinkkaamaan ihanaan punaherukka-juustokakkuun hieman erilaista pohjaa, ja voi kuinka herkullista siitä tuli! Olisin voinut syödä pelkkää pohjaa pelkiltään, niin herkullista, rapeaa ja kinuskisen makeaa se oli. Pehmeä miedosti sitruunainen ja vaniljainen juustokakkutäyte sekä kirpeähkö punaherukkapäällinen olivat piste i:n päällä. Ihanaa herkkua kaikinpuolin 💖 Enkä ole ainut tätä mieltä oleva, sillä myös monet muut syöjät kehuivat tätä ja pyysivät innoissaan myös ohjetta. Lue koko ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/herkullinen-punaherukka-juustokakku/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#juustokakku⁠
#juustokakunpohja⁠
#ihanitsetehty⁠
#kesäleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#kesä⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
#etonmess
#mansikka
#marengit
#kesäleivonta
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi

suklaapossu

X