Suklaapossu

Isänpäivän viisi parasta kakkua

Isänpäivä on jo ihan nurkan takana ja on hyvä hetki miettiä mitä herkkuja sunnuntaiksi leipoisi. Kokosin viisi (5) herkullista isänpäiväkakkuvinkkiä yhteen. Itse en ole vielä päättänyt mitä tekisin, mutta sen verran alkoi  tehdä näitä kakkuja mieli postausta kirjoittaessani, että luultavasti se on jokin näistä. Toivottavasti näistä on apua sinulle, mikäli etsit isänpäivään juuri kakkuohjeita 🙂

Tässä suklaakakkupohjaisessa puolukkajuustokakussa maistuu jo hieman Joulu, mutta tämä on aivan ihanaa herkkua näin syksylläkin, isänpäivänä. Suklaakakkupohjan päällä on paksu kerros miedon vaniljaista/sitruunaista moussea ja päällimmäisenä kerros kirpeähköjä puolukoita. Kakku ei muuta kaipaakaan. Kuitenkin pieni varoituksen sana ennen kuin korkkaatte kakun. Tämä kakku on niin hyvää, että syöminen saattaa olla vaikea jättää siihen yhteen palaan!

Herkullinen puolukka juustokakku

Kinuskinen kääretorttukakku valmistuu näppärästi kääretortuista. Ja myös nopeasti, sillä kääretortuista tehdyn pohjan jäähdyttämiseen ei montaa minuuttia kulu. Täytetyt, kapeiksi suiruiksi leikatut kääretorttulevyt rullataan tiiviiksi rullaksi. Tarkat kuvalliset ohjeet löydät kääretorttukakun ohjeesta. Tämä kakku on muuten gluteeniton!

kaaretorttukakku kinuskilla

Postauksen ensimmäisessä kuvassa näkynyt suklainen juustokakku on älyttömän herkullinen Kolmen suklaan juustokakku, joka näyttää palana tältä. Kakku on liivatteeton ja täyte ehkä juuri siksi niin ihanan pehmeä. Pienikin pala riittää sammuttamaan makeanhimon, kunnes tekee mieli maistaa se toinen pala. Herkullinen kakku, joka on saanut paljon kehuja muiltakin.

Tämäkin kakku on gluteeniton, mikäli valitsee kakkupohjaan tulevat keksit gluteenittomina ja käyttää gluteenittomia koristeita.

Liivatteeton suklaamousse

Kostea mokka-kahvikakku tehdään ilman vatkainta vain sekoittamalla aineet keskenään. Pehmeän kakun tekeminen onnistuu siis hienosti myös lapsilta. Mokka maistuu kakussa miedosti sekä kakussa että kuorrutteessa. Vaikken itse kahvista välitäkään, niin tätä söisin mieluusti enemmänkin. Ja niin teinkin, hups.

mokkainen kostea kakku ilman vatkainta

Helppo ja nopea Oreo-juustokakku valmistuu ilman liivatetta. Kakussa maistuu Oreo, yllättäen sekä mm. pehmoisen täyteläinen mascarpone. Kakun pohjaan ei lisätä keksien lisäksi lainkaan rasvaa, vaan hieman maitoa. Toimii! Kakun koostumus on todella pehmoinen ja liivatteettomuudesta johtuen hieman hajoava eli hieman erilainen kuin normijuustokakut.

nopea ja helppo liivatteeton juustokakku

Jos kakut eivät iske ja haluatkin leipoa jotain muuta, niin kurkkaa ihmeessä löytyykö Suklaapossun helpoista ja nopeista ohjeista mieleisiä herkkuja.

 

Ja lopuksi toivotan vielä HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Isänpäivän viisi parasta kakkua

Niny

Puolukkakakun linkki menee islantilaiseen puolukkajuustokakkuun jossa ei ole ainakaan suklaakakkupohjaa vaan ruisjauhoja yms.? onko väärä linkki vai?:)

Suklaapossu

Linkki oli näimmä vahingossa väärin. Vaikka Islantilainen puolukkajuustokakkukin on ihanaa, niin vaihdoin linkin oikeaksi. Kiitos Niny! 😀

Sinun täytyy kommentoidaksesi.