Ihana kolmen suklaan liivatteeton juustokakku

Tein puolisen vuotta sitten keväällä ihanan Kahden suklaan juustokakun. Se oli niin törkeen hyvää, että tiesin tekeväni samantapaisen kakun kolmella suklaalla vielä tämän vuoden puolella. Ja nyt se tapahtui! Kuohkeat ja pehmeät valkosuklaasta, maitosuklaasta ja tummasta suklaasta tehdyt mousset yhdessä valkosuklaisen keksipohjan ja päällä valuvan suklaaganachen kanssa ovat niin herkullisia, ettei tämän kakun tekeminen taatusti jäänyt tähän yhteen kertaan. Ajattelin jakaa tämän ohjeen samantein teidän kanssanne, sillä tämä on mahtava tarjottava syksyn ja talven juhliin. Itse näen jo silmissäni, kuinka hyvin tämä helppotekoinen, pehmeä, suklainen unelma sopii Joulupöytään!

Valkosuklaamousse

Kakku on älyttömän helppo ja suht nopeakin tehdä. Keksipohja odottaa jääkaapissa sen aikaa, kun kermat vatkataan yhdessä (isossa!) kulhossa vaahdoksi ja kermavaahdon joukkoon hurautetaan tuorejuusto. Kerma-tuorejuustomassa jaetaan kolmeen osaan, joista kuhunkin sekoitetaan omat sulatetut suklaat. Eipä muuta kuin suklaamousset pohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Seuraavana päivänä kakun voi vielä kuorruttaa rennosti suklaakuorrutuksella, mutta kakku ei kauheasti kärsi siitäkään, vaikka sen jättäisi pois. Kuorrutteesta toki tulee kakkuun lisäsuklaisuutta, joka on omasta mielestäni ainakin aina hyvästä.

Kakun teon ainut vaara piilee oikeastaan siinä, että kermavaahto-tuorejuuston joukkoon sekoitetaan sulatetut suklaat kuumana. Tällöin moussesta tulee rakeista ja röpelöinen, eikä sileän kuohkeaa. Jos kuitenkin joku suklaaosio menee pilalla, se on helppo tehdä uudestaan. Alempaa löytyvästä ohjeesta näet vielä tarkemmat ohjeet yhden suklaaosan tekemiseksi.

Suklaaganache

Kakun valkosuklaa- ja maitosuklaamousset ovat melko makeita, mutta tummasuklaamousse tasapainottaa makeutta. Käytin tummimpaan suklaamousseen hyvää 70% suklaata. Myös 50% suklaa käy. Sillä lopputulos on vain makeampi. Itse tykkäsin tuosta 70% suklaan antamasta karvaudesta yhdessä makeampien moussejen  kanssa (onpa ”moussejen” vaikea sana taivutettavaksi. Vai onko se kuitenkin ”moussien”, hmmm.).

Kakku on muuten myös kokonaan liivatteeton. Sen vuoksi koostumus on ihanan pehmeä ja suussasulava. Hyytyminen tapahtuu suklaan voimin.

Keksipohjassa on käytetty voin sijasta sekä maitoa että valkosuklaata. Pohja on valkosuklaan takia aivan ihanan makuinen, mutta jäin miettimään sen koostumusta. Tämä kakku oli tarjolla tyttömme 5-vuotissynttäreillä ja kun kakkua leikattiin, meinasi pohjaosa jäädä ikävästi kokonaan tarjoilulautaselle, sillä se oli liian kova leikattavaksi. Olen aiemminkin käyttänyt valkosuklaata keksipohjassa ja hyvällä menestyksellä. Se on ollut koostumukseltaankin tosi hyvä ja hyvin leikkaantuva. Siinä pohjassa keksit on jätetty isommiksi paloiksi, mutta tässä hurautin ne täysin hienoksi. Ehkäpä valkosuklaa imeytyy paremmin hienoksijauhettuun keksinmuruun ja pohja jämähtää tämän takia liikaa.. Käytin valkosuklaata 75g, mutta merkkaan ohjeeseen 50-75g, jotta pohjan kovuutta voi itse säätää. Kovempaa pohjaa varten varataan sitten vain terävempi kakkulapio 😉

Kakusta saa myös gluteenittoman vain vaihtamalla keksit gluteenittomiin kekseihin. Niin ja se on myös munaton, mikäli keksit ovat munattomia.

 

Kolmen suklaan liivatteeton juustokakku

Halkaisija 22 cm, n. 8 cm korkuinen kakku

Pohja:

150 g digestivekeksejä

50g-75 g valkosuklaata

2 rkl maitoa

Aineet:

5 dl Flora Vispiä

2.5 dl Flora Kuohua

600 g maustamatonta tuorejuustoa

125 g tummaa suklaata (hyvää 70%)

150 g maitosuklaata

175 g valkosuklaata

Kuorrutus:

100 g tummaa (n.50%) suklaata

n. 0.9 dl kuohukermaa

n. 1 rkl glukoosisiirappia (tai vaaleaa siirappia)

Ohje:

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai vastaavassa oikein hienoksi. Sekoita joukkoon maito. Sulata 50g-75 g valkosuklaata mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Suuremmalla valkosuklaan määrällä tulee kovempi pohja. Sekoita sulatettu valkosuklaa keksimurun joukkoon hyvin..

Keksimuruista ja valkosuklaasta muodostuu  tällainen klöntti.

Laita n. 22 cm irtoreunavuoka tai irtopohjavuoan reunaosa tarjoilulautaselle. Kakusta tulee melko korkea, joten laita reunoille reunakalvot ja voitele ne kevyesti esim. tähän tarkoitetulla vuokaspraylla. Murustele keksiseos pohjalle, reunaosien sisäpuolelle ja painele tarjoilulautaselle tasaisesti.  Laita tarjoilulautanen jääkaappiin täytteenteon ajaksi.

Vatkaa Flora Vispi ja Kuohu samassa kulhossa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. Jaa paksuksi vatkattu mousse kolmeen kulhoon. Pilko tumma suklaa mikron kestävään kippoon, maitosuklaa toiseen ja valkosuklaa kolmanteen kippoon. Sulata suklaat mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Varmista, etteivät suklaat ole kuumia, kun alat sekoittamaan niitä kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon.

Vatkaa ensin sula valkosuklaa yhden kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon nopeasti vispilällä vai vatkaimella. Kaada sen jälkeen maitosuklaa toisen moussen päälle ja sekoita samalla vispilällä (tai hurauta samoilla vatkaimilla) kunnolla sekaisin. Tee samoin vielä tumman suklaan kanssa.

Sekoitetun suklaa+kermavaahdon pitäisi näyttää tällaiselta. Pehmeältä ja pumpulisen moussemaiselta.

Lusikoi tumma suklaamousse kakkupohjan päälle, tasoita.

Tässä (=alla olevassa kuvassa) on muuten hyvä esimerkki siitä, miltä suklaamousse EI kuulu näyttää. Tumma suklaamousse on selvästi rakeinen, eikä lainkaan pehmeän näköinen. Tähän mousseen on suklaa lisätty kuumana, jolloin lopputulos ei ole hyvä. Tällainen mousse kannattaakin tehdä suosiolla uudestaan. Ohje on siinä(kin) mielessä simppeli, että yhen osan suklaamoussea saa tehtyä helposti vatkaamalla 2.5 dl Flora Vispiä tai Kuohua vaahdoksi ja lisäämällä siihen 200 g tuorejuustoa sekä ohjeessa oleva määrä tarvittavaa suklaata (esimerkiksi tässä tumman suklaan tapauksessa 125 g tummaa suklaata).

Lusikoi maitosuklaamousse tumman suklaamoussen päälle ja tasoita.

Levitä vielä valkosuklaamousse ja tasoita.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, poista vuoan reunaosa (ja reunakalvot). Jos reuna on kovin röpelöinen, niin vedä se siistiksi vaikkapa leipurin lastalla, sileäreunaisella veitsellä tai muulla vastaavalla tasareunaisella välineellä.

 

Tee kuorrutus. Pilko kuorrutteen suklaa mikron kestävään kulhoon. Kaada joukkoon kuohukerma. Kuumenna mikrossa välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Jäähdyttele seosta hetki ennen kuin laitat kakun päälle. Kuorrute on sopivaa, kun se on hieman paksuuntunut, mutta edelleen juoksevaa. Mutta ei kuumaa! Eli suunnilleen tämän näköistä:

Levitä suklaa kakun päälle ja anna valua reunoilta alas.

Laita kakku jääkaappiin, jotta päällinen jähmettyy koristelua varten.

Koristele vaikka suklaamakeisin.

Vinkki:

* Jos teet kakun isompaan vuokaan, kakusta tulee matalampi, jolloin reunakalvoja ei välttämättä tarvita. Voitele tällöin vuoan reunat sisäpuolelta. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin.

Tumma suklaamousse

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! Tätä vois ehkä kokeilla isänpäivänä.

Kiitos ”Minä vain” 🙂 En malta olla kehumatta tätä jälleen, mutta tämä oli kyllä tosi hyvää. Ainakin kaltaiseni suklaanystävänä ottaisin mielelläni palan tai kaksi vaikka heti 😉 Ja on aivan mahtava kakku vaikkapa isänpäiväksi! 🙂

Tein juuri tätä lapseni ristiäisiin. Kakku on kuorrutetta ja koristelua vailla. Mitä suosittelet, kannattaako nämä tehdä vasta juhlapäivänä eli huomenna vai voiko kuorrutteen ja koristelelun tehdä nyt näin illalla jo? Kuinka paljon kuorrute jähmettyy, jos tekee sen tänään ja huomenna laittaa koristeet?

Vastaus tulee varmaankin hieman myöhässä, luin vasta äsken viestisi. Sekä kuorruttamisen ja koristelun voi hyvin tehdä edellisenä päivänä tai sitten kakun voi kuorruttaa edellisenä päivänä ja koristelun tehdä vasta tarjoilupäivänä. Kuorrute kovettuu jääkaapissa ollessaan sen verran, että koristeet tarttuvat siihen hyvin, mutta pysyvät siinä myös nättinä useammankin päivän. Ihania juhlia teille!

Tätä testaan takuulla! Tämähän on ihan superunelmakakku! 😛 On kyllä pitänyt testata sitä kahden suklaan kakkuasi, mutta se jäänyt vielä… Muutenkin oon ihastellut sun leipomuksia, voileipäkakkuja ja kakkuja, monesti monesti, ja aikonut kommentoidakin, mutta ei vaan ole selvinnyt… Tämä Kotiliesi-pohja näyttää tosi hyvältä ja blogisi sopii siihen lehteen niin hyvin! <3

Ihana Leena ”nähdä” sinuakin täällä taas <3 Tämä kakku kyllä iski ja lujaa. Osasyy saattaa olla siinä, että suklaa vain on niin hyvää, on sitä sitten missä tahansa. Mutta tään kakun kuohkea ja samettinen rakenne myös teki sen, että ihastuin. Ja vielä tuo suklaakuorrute tuossa päällä, siis kaikkinens niin hyvää että. Suosittelen ehdottomasti koittamaan! 🙂 Ja samalla välttämään tuon oman mokan alimman kerroksen kanssa, jossa laitoin suklaan joukkoon liian kuumana ja rakenne hieman kärsi. Äkkiäkös sen kerroksen olisi tehnyt uudestaankin, mutta kun siinä vaiheessa pöydät oli täynnä kulhoja ja kattiloita ja muita leivonnaisjuttuja ja muu perhe kiukkusi nälkäänsä, niin.. 😉 Kiitos Leena hurjasti! Ihana kuulla että olet tuota mieltä blogistani <3 Itsekin tykkään tästä blogin ulkonäöstä ja bloggailu nyt muutenkin on niin kivaa, myös täällä Kotiliedessä 🙂

Ratkaisu taivutusongelmaan: moussejen, mutta myös moussein (ei kuitenkaan moussien) on teoriassa mahdollinen. Suomenkielinen vastine sanalle on (jälkiruoka)vaahto.

Kiitos tiedosta Kyökkikissa 🙂

Hieman jännittää tuo koristesuklaan laitto. Voiko sillä tuhota koko kakun? 😀 voiko sen myös tehdä ilman siirappia? En jaksaisi sitä turhaan ostaa…

Heippa Anni 🙂 Päällisen suklaan voi tehdä myös ilman siirappia. Siirapista suklaapinta saa kiiltoa ja myös koostumus tulee aavistuksen venyvämmäksi.

Ainut keino, millä kakun voi kuorruttamisvaiheessa ”tuhota”, on se, että kaataa kuorrutteen päälle ihan liian kuumana, jolloin kakun pinta alkaa ”sulaa”. Kuorrute on kuumana myös tosi juoksevaa, eikä pysy kakun päällä nätisti. Toinen ”tuhoamismahdollisuus” on siinä, että kuorrute ehtii jäähtyä liikaa, eikä enää levity nätisti. Eipä siinä oikein muuta vaaraa ole 😀 Eli anna kuorrutteen jäähtyä sen verran, että on edelleen juoksevaa, mutta ei enää liian kuumaa. Liian kylmäksi jähmettyneen kuorrutteen voi lämmittää varovasti mikrossa uudestaan juoksevammaksi 🙂 Uskallatko nyt kokeilla? 🙂

Hei, tämä oli pakko kokeilla kun oli niin ihastuttavan näköinen. Suomi 100 kakkuna meillä. Tumma suklaa oli mun kakussa vaan 50% kun en kaupassa muistanut niitä prosentteja enää ja keksipohja floralla(ei jää niin kova kuin voilla tehty) koska suklaa meni jo siinä vaiheessa parempiin suihin., Mielettömän hyvä siitä kuitenkin tuli. Ja niin suussa sulava ja makuhermoja hivelevä. Täytettä jäi jonkun verran yli, vaikka käytin iso irtopohja vuokaa. Loput täytteestä laitoin pariin mukiin ja parvekkeelle pikajäähtymään (sattui oleman sää jopa pakkasen puolella). Ja sitten käytiin lapsen kanssa salamaistelulla , moneen otteeseen 🙂 Kerrankin ei tarvinnut jännittää seuraavaan päivään, että onnistuiko kakku. Sehän onnistui:) Kiitos ihanasta ja ennen kaiken helposta ohjeesta. Tämä maistui myös lapsille joka ei niin kakkuihmisiä, karkkikoristelulla liene osuutta….

Voi kuinka ihana kuulla Lea! 😀 Hienoa, että myös lapset innostuivat maistamaan. Kiitos Lea ja oikein ihanaa Joulunodotusta teille! 😀

Moikka! Onko tuorejuustot vatkattu kermavaahdon joukkoon sähkövatkaimella vai käsin? 🙂 mietin uskaltaako ne vain laittaa samaan kulhoon ja vatkata yhdessä sähkövatkaimella vaahdoksi? Näin olen ainakin uuniin menevien juustokakkujen kanssa menetellyt. Suklaiden osalta mietin samaa, oma sähkövatkaimeni kun on vähän turhankin tehokas 😀

Moikka Annina 🙂 Mä hurauta aina tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella. Ihan vain nopea hurautus, että ne menevät kunnolla sekaisin. Laktoosittomien kermojen kohdalla en uskalla tehdä niin, ne kun menevät niin helposti rakeiseksi. Mutta muita kermoja oon uskaltanut sekoitella vatkaimella. Suklaankin voi toki hurauttaa nopeasti vatkaimella sekaan, kunhan käyttää vähän pienempää tehoa vatkaimessa ja vatkaa vain sen verran, että suklaat ovat sekoittuneet joukkoon tasaisesti. Mä sekoitin tällä kertaa suklaat joukkoon käsin, ettei vahingossakaan päässyt ylivatkautumaan ja rakenne säilyi ihanan pehmeänä 🙂

Mitä on vuokaan laitettavat reunakalvot? Myydäänkö tuollaisia kaupassa, vai rakennatko itse jostain ?
Aion kokeilla tuota kakkua, vaikuttaa herkulliselta. Tosi hyvät ohjeet ja upeat kuvat 🙂 Mutta reunakalvot aiheuttaa päänvaivaa …

Moikka Marjut 🙂 Reunakalvoja saa ainakin leivontatarvikeliikkeistä esim. Confetista tai Anninuunissa-verkkokaupasta. Mä olen joskus käyttänyt myös piirtoheitinkalvoja, mutta en suosittele niitä, sillä niitä ei ole tarkoitettu elintarvikekäyttöön. Kiitos Marjut 🙂

Siis ymmärsinkö oikein että taputtelet muropohjan ilman sitä irtopohjavuokan alaosaa eli suoraan tarjoilukautaselle ja vaan se reunaosa irtopohjasta tulee ympärille? ? Kiitos vastauksesta etukäteen! Huomenna kokeilen ?

Voih, ehdin vasta nyt vastaamaan ja näimmä myöhässä, sillä oletkin jo ehtinyt leipomaan tämän. Mutta vastaanpa silti. Eli kyllä Mariina, juuri noin! 🙂 Toivottavasti kakku maistui 🙂

Hei! Voiko tämän kakun pakastaa? Entä sen herkullisen sitruunajuustokakun? Meillä lauantaina juhlat ja ne tulossa sinne ja helpottaisi jos jo tänään voisin kakut tehdä pakkasen.

Oletko tehnyt nuo koristeena olevat marengit itse? Mitä tuo kakun päällä oleva ”murustelu” on, murusteltua keksiä?

Ja kiitos ihanista ohjeista ja kauniista kuvista! Löysin blogisi vasta eilen kun googlettelin ohjeita, juhliin tulevat leivonnaiset lähes kaikki nyt tulossa blogisi ohjeilla..:)

Moikka MiiaMia 🙂 Ja pahoittelen, että ehdin vastaamaan vasta nyt. Ehditköhän jo eilen leipomaan kakut?

Tämän kolmen suklaan juustokakun voi pakastaa, mutta kuorruttaisin ja koristelisin sen vasta pakastamisen jälkeen. Tarkoititko sitruunajuustokakulla liivatteetonta Järisyttävän hyvää sitruunajuustokakkua? En ole koskaan pakastanut sitä (kakku kadonnut ennen kuin päätynyt pakkaseen), joten en valitettavasti uskalla varmuudella sanoa, miten se käyttäytyy. Usein liivatteelliset kakut pystyy pakastamaan, mutta tuossa sitruunajuustokakussa hyytyminen tapahtuu sitruunan voimin, joten en ole täysin 100% varma miten pakkasessa käy.

Toisaalta, jos teet kakut vasta tänään(?), niin pakastamisen tarvetta ei ole, kun juhlat ovat jo noin pian.

Marengit olen tehnyt itse. Murustelin kakun päälle kaikenlaisia helposti murenevia suklaisia karkkeja ja keksejä mm. Fanipaloja ja pyöreitä irtokarkkihyllystä löytämiäni suklaakarkkeja, joissa oli mureneva sisus. Tällainen koristelytyyli on siitä hyvä, että sen voi tehdä rennosti saatavilla olevista suklaisista karkeista tai kekseistä oman maun mukaan 🙂

Ja voi kun ihana kuulla Miiamia! Ihanaa, että eksyit blogiini ja mahtavaa, että olet löytänyt blogistani juhliisi paljon erilaisia leivonnaisohjeita! <3

Olen ollut huomaavinani , että jos saa keksipohjan murumaisena vuokaan se leikkaantuu paremmin . Mutta jos taputtelee työn touhussa innokkaammin sen pohjaksi on leikkaaminen hankalampaa .
Joskus jonkun kakun täyte on ominaisuudeltaan sellainen , että on tarvinnut tiivistää aivan vuuan uloin reuna .Silloin leikattavuus on säilynyt .
Kaikki silti vaan leipomaan !

Hyvä vinkki, Sinikk! Tätä pitääkin kokeilla joskus. Pohja-aineita tosin tarvinnee olla enemmän, sillä näillä määrillä tehtynä, ja murumaiseksi jätettynä pohja ei välttämättä peity tarpeeksi vaan muruseos jää pieniin kasoihin sinne tänne.
Kokeilin muuten jokin aika sitten myös toista keinoa säilyttää leikattavuus ja se toimi hyvin. Puolukka-valkosuklaakakussa (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/puolukka-valkosuklaajuustokakku/) laitoin hieman öljyä valkosuklaan joukkoon. Tällöin suklaa ei kovettunut kokonaan, vaan leikattavuus säilyi 🙂

Marjut kysyi viime vuoden puolella reunakalvoista. Eikös sen sijaan voisi käyttää leivinpaperia, ja jos haluaa tukevampaa, niin kaksinkerroin taitettuna (siis rullatavaraa pituussuuntaan taitettuna), taite alaspäin.

Toki voi käyttää leivinpaperiakin. Juuri noin taitettuna siitä tulee sopivan tukevaa painavampaakin täytettä varten. Kiitos kun jaoit vinkin muiden kanssa Killekalle 🙂

Hei. Tekisin tätä kakkua mielelläni synttäreille ja kun en ole ihan hirveästi juustokakkuja tehnyt, niin mietin että monellekkohan kakku riittää? Ihanan näköine ohje!

Hei Tinka! Kakku on melko iso ja tuhti, joten siitä riittänee n. 12-15 syöjälle. Riittoisuus riippuu myös siitä, paljonko on muita herkkuja tarjolla ja löytyykö joukosta juustokakkuhirmuja 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.