Suklaapossu

Kinuskimousse vadelmilla kakun täytteeksi

Kinuskimousse vadelmilla

Kinuskimousse on ollut omassa keittiössäni yksi eniten käytetyistä kakun täytteistä sillä se maistuu hyvältä ja sopii sekä vaaleiden että tummien kakkupohjien kaveriksi. Tästä huolimatta edellisestä kerrasta taitaa olla jo miltei viitisen vuotta. Innostuin nyt pitkästä aikaa tekemään pari kakkua tällä täytteellä ja samalla muistin, kuinka ihanaa tuo täyte onkaan!  Makean kinuskimoussen pariksi sopii loistavasti kirpsakat marjat kuten puolukat, punaherukat tai vadelmat. Tällä kertaa kakut saivat sisäänsä vadelmia. Oli muuten aika täydellinen makupari, nam!

Kinuskimousse on paras kakun täyte

Tämä kinusmousse on miltei samanlainen kuin kinuski-puolukkatäytteen mousse, mutta tällä kertaa tein ohjeeseen pari pikkumuutosta. Vaihdoin toisen kuohukerman vispikermaan, jotta täytteestä tuli kuohkeampi ja ilmavampi sekä lisäsin tuorejuuston määrää niin, että sain koko paketin käytettyä.

Kinuskia ja vadelmia kakun välissä

Ohjeen mukaisesta määristä riittää kahteen noin 20 cm kakun väliin tai kolmeen 16 cm kakun väliin.

 

Kakun täyte: Kinuskimousse vadelmilla

16 cm kakun kolmeen väliin tai 20 cm kakun kahteen väliin.

Kinuskikastike:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria (kevyesti mittaan pakattuna)

Kerma-tuorejuustovaahto:

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1-1.5 tl liivatejauhetta (TAI 2-3 liivatelehteä, ks. vinkkiosio alempaa)

1-1.5 rkl vettä

n. 2 dl vadelmia

Ohje:

Tee kinuskikastike päivää ennen täytteen tekemistä valmiiksi, jotta kastike ehtii kunnolla jäähtymään jääkaappikylmäksi. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Lämmitä sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa ja sokeri on kokonaan sulanut. Jäähdytä kinuskikastike ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta sen jälkeen jääkaappiin ainakin 5 tunniksi tai yön yli.

Tee täyte loppuun: Vatkaa kylmä kinuskikastike vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen vispikerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää vispikerman joukkoon notkistettu tuorejuusto ja vatkaa kunnolla sekaisin. Vatkaa joukkoon myös vaahdotettu kinuskikastike ja jatka vatkaamista noin minuuttia, kunnes mousse on paksuhkoa eli mousseen jää vatkaimesta selvät jäljet.

Sekoita liivatejauhe veteen ja anna turvota muutama minuutti. Lämmitä turvonnutta liivatetta mikrossa noin 10-15 sekuntia tai kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada sulanut liivate täytteen joukkoon ohuena nauhana jatkuvasti täytettä vatkaten.

Täytä kakku levittämällä täytettä kakkupohjan päälle ja ripottele pinnalle vadelmia.

Toista. Laita täytetty kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai yön yli.

Vinkit:

* Kakkupohjan paino vaikuttaa liivatteen määrään. Käytä tukevamman ja painavamman kakkupohjan kanssa 1.5 tl liivatejauhetta. Kevyemmän, esimerkiksi sokerikakkupohjan kanssa, riittää 1 tl liivatejauhetta.

* Täyte on ennen hyytymistä sen verran löysää, että kakku on hyvä koota suoraan irtopohjavuoan reunaosien sisäpuolelle. Anna kakun hyytyä vähintään muutama tunti ennen reunaosien poistamista.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinuskimousse vadelmilla kakun täytteeksi

Julia

Mikä kakkupohjaresepti tässä on ollut käytössä? Näyttää hyvälle!

Minttu

Käytitkö jäisiä vadelmia? Pohdin, miten käy kun vadelmat sulaa? Kostutitko kakkua vai onko täyte niin ”märkää” ettei tarvi?

Suklaapossu

Moikka Minttu! Käytin tähän kotimaisia pakastevadelmia. Vadelmista irtoaa sulaessaan hyvin vähän nestettä esim. mansikoihin verrattuna, joten ne toimivat tässä hyvin. Muistutuksena; ulkomaalaisia vadelmia käytettäessä kannattaa käyttää vain tuoreita vadelmia, sillä pakastevadelmat on aina hyvä keittää.

Käytin tässä täältä löytyvää munatonta kakkupohjaa: : https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppoa-ja-meheva-vaalea-kakkupohja-munaton/ Se oli niin kostea, etten kostuttanut sitä mitenkään. Toki tuokin pohja saattaa kuivahtaa, mikäli paisto menee liian pitkäksi. Tällöin pohja kannattaa kostuttaa kevyesti, kuten myös perussokerikakkupohja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *