Suklaapossu

Palomies Sami -kakku 3-vuotiaalle

Palomies Sami -kakku 3-vuotiaalle pojalle

Kuopuksemme 3-vuotissyntymäpäivä juhlia vietettiin ensimmäisen kerran kesäkuun puolivälissä yhdessä 10-vuotiaan siskonsa kanssa. Kun kyselin pojalta kakkutoiveita, vastauksena tuli aluksi vuoropäivin Ryhmähau tai Palomies Sami. Lopulta Ryhmä-kakkutoive jäi kokonaan pois ja poika toivoi kakukseen Samia.

Palomies Sami täytekakku

Kakun sisällön suhteen pojalla ei ollut toiveita, joten kun äiti pääsi päättämään asian, sisältä löytyi mikäs muukaan kuin mehevä suklaakakkupohja. Tuo pohja on yksi lempparipohjistani eli helppo, mehevä, munaton ja maidoton suklaakakkupohja. Nimestään huolimatta tuo pohja ei sisällä oikeaa suklaata, mutta maku on siitä huolimatta todella intensiivinen ja pohjan koostumus on täydellinen.

Mehevä suklaakakkupohja munattomana

Vadelmamoussen tein liki samaan tyyliin kuin aikaisemman, maidottoman marjamoussen, mutta tällä kertaa ilman soijavalmisteita. Meillä ei siis ole munattomuuden lisäksi tarvetta muilla erityisruokavalioille, mutta innostus maidotonta leivontaa kohtaa on kasvanut, kun olen huomannut, kuinka herkullista voi saada myös ilman peruskermoja. Tuosta vadelmamoussestakin tuli hyvänmakuinen. Mutta mites kävikään, kun sen laittoi voimakkaan makuisen suklaakakkupohjan sisälle? Ei kovin hyvin. Kakkupohja oli niin voimakkaan makuinen, että vadelmamousse jäi makumaailmaltaan sen jalkoihin. Tämän takia jätän koko vadelmamoussen pois tämän kakkupostauksen ohjeesta ja muokkaan sitä tulevaisuudessa voimakkaamman ja raikkaamman makuiseksi. Tai käytän sitä jatkossa sokerikakkupohjien tai muiden vastaavien kakkujen sisällä.

Vadelmamousse

Kakun kuorrutteista pysyvän ja siistin kuorrutuskerroksen saisi kreemeistä, mutta halusin kokeilla, kuinka kuorruttaminen ja koristelu onnistuu kauravispillä. Okei, oli siinä ehkä vähän laiskuuttakin pelissä, kun kauravispin vatkaaminen tuntui helpommalta ja nopeammalta tavalta kuin kreemin tekeminen. Kuorrutus onnistui yllättävän ja siitä tuli siisti. Kuten arvata saattoi, aikaa se ei kuitenkaan kestänyt, ja edellisiltana kuorruttamani kakku oli aamulla tosi pahannäköinen ja kakun pinta täytteineen paistoi kuorrutteen alta. Jouduin kaapimaan kuorrutteen kokonaan pois ja tekemään sen uudestaan hieman ennen juhlia. Se siitä ajansäästöstä 😉 Tällä kertaa kuorrutus onneksi pysyi nättinä loppuun asti.

Pojan synttärikakku

Tässä kakussa keskityin ehkä enemmän ulkonäköön, kuin siihen, että olisin miettinyt parhaat keinot toteuttaa kakku kokonaisuudessaan. Mutta aina ei voi onnistua 🙂 Tässä kuitenkin tietoja, miten kakun tein tällä kertaa.

 

Palomies Sami -kakku pojan synttäreille

korkea kakku n. 16 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

Helppo, mehevä, munaton ja maidoton suklaakakkupohja

Täyte:

Vadelmamousse (en naputtele tähän kakkuun käyttämääni ohjetta, sillä en ollut siihen täysin tyytyväinen. Täältä löytyy lähinnä käyttämääni ohjetta oleva resepti)

Kuorrutus:

1 prk (á 250 g) Kaslink kauravispiä

keltaista, punaista ja sinistä (pasta)väriä

Lisäksi:

Palomies Sami -figuuri (ei syötävä)

Ohje:

Tee kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Tee täyte, täytä kakku ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Vatkaa kuorrutusta varten Kaslink kauravispi vaahdoksi. Levitä kakun pintaan ensin ohut murukerros.

Jaa loput kauravispivaahdosta neljään osaan. Värjää yksi osa keltaisella, toinen osa myös keltaisella, mutta lisää siihen sekoitat pieni (siis todella pieni) määrän punaista. Värjää yksi osa vielä punaisella, johon sekoitat pienen määrän keltaista taitaamaan sävyn oranssimpaan. Värjää neljäs osa vielä hennon siniseksi.

Punaisesta, oranssista ja keltaisesta vispistä tehdään ”liekit”. Levitä punaista vispiä kakun pintaan sinne tänne länteiksi.

Levitä punaisten alueiden keskelle oranssia ja sen päälle vielä hieman keltaista vispiä.

Aseta palomies Sami -figuuri keskelle kakkua. Pursottele/levittele sinistä vispiä pieninä nokareita Samin lähelle ja sinne tänne pitkin kakkua ”vedeksi”.

Valmista!

Vinkki:

* Kuorruta kakku vasta korkeintaan muutama tunti ennen tarjoilua. Jos kuorrutat liian aikaisin eli esimerkiksi 12 tuntia ennen, kuorrute ei ole enää parhaimmillaan ja täyte saattaa paistaa läpi. Nimimerkillä kokemusta on.

* Kauravispi ei ole kuorrutteena kaikkeista paras tällaiseen kakkuun, jossa kakun päällä seisoo hahmo. Kun hahmon asettaa kakun pintaan, se uppoaa kuorrutteen läpi niin syvälle, että hahmo ottaa kakun pintaan kiinni. Hahmo myös saattaa kaatua helposti, sillä se ei ole kovin tukevasti kiinni missään. Vaikka teinkin kakun koristelun vispituotteesta, en suosittele sitä muille. Kannattaa siis suosiolla tehdä esim. kreemi tukevamman kuorrutepinnan aikaansaamiseksi. Mutta toki silloin, kun kakku ei kaipaa hahmoa, niin silloin tämä koristelutyyli on hyvä 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Palomies Sami -kakku 3-vuotiaalle

Pirjo

Ihanan näköinen kakku! Tuo kakkupohja on todella herkullinen, mutta huomasin kanssa sen olevan todella voimakas maultaan. Laitoin väliin viimeksi sen neuvomasi kinuskitäytteen, mutta se hukkui tuon suklaaunelman alle kokonaan.. 🙂

Suklaapossu

Kiitos Pirjo! 🙂 Olen tainnut tätä ennen käyttää pohjaa useimmiten vain suklaatäytteiden kanssa, joten en ole huomannut siitä mitään ”vikaa”. Maku on kyllä tosi intensiivinen, joten ei näimmä sovikaan miedoimpien täytteiden kanssa niin hyvin yhteen kun täytteen maku hukkuu suklaisuuteen. Pitääkin tehdä tuosta pohjasta hieman miedompikin versio 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *