Pekoni-broilerisalaatti

Pekoni-broilerisalaatti

Ruokaisat salaatit ovat hyviä arkiruokia, sillä ne valmistuvat suht nopeasti, maistuvat hyviltä ja niitä on helppo muokata jääkaapin sisällön ja oman maun mukaan. Yleensä ruokaisan salaatin pohja syntyy meillä sillä ajatuksella, että siinä on lihan tai muun proteiinin lisäksi jokin toinen proteiininlähde, se sisältää vähintään kahta erilaista salaattia ja kahta tai kolmea erilaista kasvista. Tässä salaatissa, kuten usein muulloinkin, pohjana on broileri, joka saa lisämakua suolaisesta pekonista ja isosta määrästä kasviksia.

Broilerisalaatti on helppo arkiruoka

Kuten tähänkin broilerisalaattiin, usein mein muidenkin salaatin joukkoon päätyy juustoa jossain muodossa. Tähän salaattiin juustona tulee parmesaanilastuja. Niissä on sen verran voimakas maku, että määrä on helppo pitää maltillisena ilman, että koko salaatti ui juustossa. Jos ei pidä juustoista, ne voi halutessaan jättää myös pois.

Meillä juustojen lisäämisellä on kuitenkin myös eräs positiivinen sivuvaikutus, sillä yksi lapsista on niin paljon juuston perään, että jos hän tietää, että sitä on salaatin joukossa edes hieman, kasvaa salaatin syöminen samantein 10-kertaiseksi 🙂

Tässä tulee tämä simppeliohje. Salaatin joukkoon voi humpsauttaa myös vaikkapa hieman pähkinöitä tai siemeniä tuomaa purutuntumaa ja rasvoja, jolloin myös vitamiinit imeytyvät paremmin.

Pekoni-broilerisalaatti

4-5 syöjälle

Aineet:

700 g maustamattomia broilerin filesuikaleita

Broilerin maustamiseen esim: suolaa, savupaprikajauhetta, mustapippuria, currya

1 pkt (à 170 g) pekonia

250 g salaattisekoitusta

pehtoorin salaattia

2 isoa suippopaprikaa

1 iso kurkku

2-3 isoa tomaattia

n. 50-80 g parmesaanilastuja

Ohje:

Kuumenna paistinpannu ja paista pekoninsiivuja muutama kerrallaan rapeiksi omassa rasvassaan. Nosta pekonit lautaselle jäähtymään.

Pekonista irtoaa paistamisen yhteydessä melko paljon rasvaa, joten kaada sitä pannulta pois hieman ennen kuin jatkat. Jätä kuitenkin pannulle osa rasvasta. Lisää pannulle rasvaan paprikajauhe ja curry ja paista noin minuutti.  Lisää paistinpannulla broilerin filesuikaleet ja paista kypsiksi. Mausta paistumisen aikana myös suolalla ja mustapippurilla. Maista, että maut ovat kohdillaan ja mausta tarvittaessa lisää.

Pese vihannekset. Kaada valmiiksi pilkottu salaattisekoitus ja pehtoorin salaatti isoon kulhoon, Pilko paprikat, kurkku ja tomaatit suupalan kokoisiksi paloiksi. Murskaa rapea pekonit pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki salaatin aineet keskenään. Voit myös säästää hieman parmesaanilastuja salaatin pinnalle koristeeksi. Ja eikun syömään.

Vinkki:

* Broilerin voi lisätä salaattiin vielä lämpimänä. Näin kylmä salaatti ja lämmin broileri tuovat salaattiin kiva kontrastin. Tosin näin tehden, salaatti ei säily kovin pitkään, joten se on hyvä syödä samantein.

* Syö salaatin kaverina vaikka vaivaamatta valmistuvia rapeita sämpylöitä tai pehmeitä sämpylöitä.

* Salaattiin saa vaihtelua myös erilaisista salaatinkastikkeista, joten kokeile, mikä sopii omaan makuusi parhaiten.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Pekoni-broilerisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X