Suklaapossu

Pojan 10-vuotiskakku nopeasti koristeltuun Starwars-tyyliin

Kymmenvuotiskakku pojalle

Mun veljenpojan pyöreitä vuosia ja 10-vuotissynttäreitä juhlittiin noin kuukausi sitten. Viime vuosien perinteet jatkuivat ja sain tehdä juhliin kakun. Pojalla oli kakun suhteen ainoastaan yksi toive ja senkin suhteen mulla oli tosi vapaat kädet. En tiedä huomaako sitä kakusta, mutta toiveen oli Starwars 🙂 Kunnon Starwars -kakku jäi tekemättä, sillä selkä mokoma päätti tehdä jälleen jokakeväisen temppunsa ja mennä kramppiin. Hommaa ei yhtään helpottanut pään puolivälissä jyskyttävä poskiontelontulehdus, jonka johdosta pääkoppa tuntui tavallista enemmän pökkelöltä ja ajatus seisoi päässä kuin sokerit pussissa. No mutta juu. Musta suklaaspray, kimaltavat nonparellit ja glitter-päällysteiset kynttilät pelastivat tilanteen ja sain kuin sainkin kakun aikaiseksi. Kakun kimalle ei harmittavastipäätynyt kuviin asti, mutta jos kuvittelette noiden kakun päällä olevien pikkupalluroiden kimaltelevan ja välkehtivän hieman, niin voitte kuvitella kakun ehkä hieman paremmin. Kakku sai juhlapaikassa tosi hyvän vastaanoton ja monet sanoivatkin ”VAU”. Ovat ne sukulaiset vaan söpöjä, kun aina jaksavat kehuskella 😉

Niin ja jos Starwars-aihe ei aivan vielä auennut, niin yritin luoda mustalla ajatuksen taivaasta ja kiiltävät nonparellit toivat kakkuun tähtien säikettä. Eikös se Starwars sinne tähtien keskelle sijoitu… 🙂

Kymmenvuotiskakku

Mutta mikä tärkeintä, mansikka-vadelmamoussea sisältävä kakku oli tosi, siis tosi hyvänmakuinen! Kehuskelinkin jo tätä täytettä aiemmassa jutussa, jossa jaoin ihanan vadelma-mansikkamoussen ohjeen. Ohjeesta teki ”erikoisen” sen, että siinä ei ollut lainkaan tavallista kermaa vaan se oli maidoton. En muistanut koko maidottomuutta kakun syönnyn aikana lainkaan, vaan ihmettelin ainoastaan sitä, kuinka mousse onnistuikin tällä kertaa näin hyvin ja maistui niin ihanalta. Tosin en tiedä oliko syynä maidottomuus vai se, että käytin normaalisti käyttämäni mansikan sijasta mousseen myös vadelmia. Sitä selvittääkseni on pakko tehdä täytettä vielä uudestaan, ja uudestaan. Eri marjoilla ja hedelmillä.

Maidoton vadelma mansikkamousse maistuu ihanalta

Eipä tarttunut killee ja kimalle tähän juhlapöydässä otettuun kuvaankaan…

Maidoton ja munaton täytekakku

Kakku oli maidottomuuden lisäksi myös munaton. Pohjana toimikin jo useissa kakuissa käyttämäni mehevä vaalea kakkupohja. Se on helppotekoisuuden lisäksi mielestäni myös tosi hyvänmakuinen ja sopii erityisen loistavasti yhteen tällaisten moussetäytteiden kanssa. Pohjan kanssa voi unohtaa myös kostuttamisen (jonka tuppaan unohtamaan muutenkin), sillä moussemainen täyte tekee pohjastakin sopivan kostean. Toki pienestä kostuttamisesta ei haittaakaan ole, jos haluaa myös pohjaan jotain lisämakua esim. mehun muodossa.

Tässä tulee ohje koko kakkuun lyhyesti ja ytimekkäästi.

Starwars-tyyppinen 10-vuotiskakku pojalle

n. 20 cm kakku

Pohja:

Munaton ja maidoton mehevä vaalea kakkupohja

Täyte:

Maidoton vadelma-mansikkamousse

Kuorrutus ja koristeet:

Mustaa suklaasprayta

kimaltavia nonparelleja

kimaltavat kynttilät

Ohje;

Tee kakkupohja erillisen ohjeen mukaan n. 20 cm irtopohjavuokaan. Anna jäähtyä kunnolla. Jaa pohja kolmeen osaan. Tee myös täyte erillisen ohjeen mukaan.  Täytä kakku hieman kakkupohjaa isompaan irtopohjavuokaan (n. 22cm). Täytettä riittää n. 1 cm kerros kakun kahteen väliin sekä kakun päälle ja reunoilla. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

Laita kakku pakkaseen n. 1 tunti ennen kuorruttamista. Poista pinnaltaan jäätyneen kakun ympäriltä vuoan reunaosa (tai vaikka jo ennen pakkaseen laittoa, kunhan kakun alla on jotain tukevaa). Laita suklaaspray kuumaan veteen (vaikka korkeaan mukiin) lämpeämään muutamaksi minuutiksi ja heiluta sen jälkeen kunnolla sekaisin. Sprayaa suklaata kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele nonparelleilla ja glitter-kynttilöillä.

Vinkki:

* Jollet rakasta siivoamista, suojaa ympäristö hyvin ennen suklaasprayn käyttämistä.

Musta suklaaspray ja kimaltavat kynttilät
Starwars tyyppinen pikakakku


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pojan 10-vuotiskakku nopeasti koristeltuun Starwars-tyyliin

Taru

Kivan näköinen kakku ja ihan selkeästi on avaruuteen sijoittuva ? Mä oon kans käyttänyt helmiäisvärispraytä kakuissa joskus ja aivan järkyttävä kimallus on ollut keittiössä! Ja joka kerta se on unohtunut että piti mennä ulos suihkuttelemaan ?

Suklaapossu

Kiva tietää, että kakku vaikuttaa myös ulkopuolisen silmiin avaruuteen sijoittuvalta 🙂 Itseäni harmitti aluksi se, kun kunnon Starwars-logo jäi tekemättä, mutta harmitus unohtui melko nopsaan kun kakku oli tarjolla ja huomasin muiden reaktion. Ja mikä tärkeintä, kakku kuitenkin maistui tosi hyvälle 😛 Heh, tuota kimallusta on löytynyt usein omasta keittiöstäkin, tällä kertaa tosin keittiö värjääntyi mustaksi. Voi sitä siivoamisen riemua ?

Tanttu

Voiko suklaasprayn suihkuttaa jo edellisenä päivänä kakun päälle?

Suklaapossu

Moikka Tanttu. Voit suihkuttaa suklaasprayn jo edellisenä päivänä. Suklaaspray kovettuu kakun pintaan ja kestää siinä hyvin seuraavaan päivään. Tosin voisin kuvitella, että jos jääkaappi on kovin kostea, saattaa pinnalle ilmaantua pieniä vesipisaroita. Itselläni ei ole tällaisesta ilmiöstä kokemusta, vaikka muutama kakku onkin tullut tehtyä suklaaspraylla kuorrutettuna.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.