Suklaapossu

Pojan 2-vuotissynttärikakku eli lentokone-kakku

lentokone kaulintamassasta

Mein nuorimmainen eli pieni poikamme täytti alkukesästä 2 vuotta. Voi että kun aika on taas soljunut nopeasti eteenpäin ja mein pikkujätkä on jo iso poika. Vaikka onhan hän edelleen pienikin <3 Pikkutyypillä on myös kova oma tahto ja jätkä meneekin mihin haluaa ja milloin haluaa. Kaikki moottorin pörinät saavat pojan ihan sekaisin ja aina kun hän kuulee kadulta mopojen tai taivaalta lentokoneiden ääntä, hän syöksyy ikkunaan tai ulos katsomaan, mikä se on. Erityisesti lentokoneet näyttävät olevan sydäntä lähellä ja välillä ihmetelläänkin sitä ääntä, joka tulee taivaalta, mutta konetta ei näy. Synttärikakun koristeeksi valikoituikin helpolla pojan lempparijuttu eli lentokone 🙂

pojan 2-vuotiskakku

Tein kakusta rentoon kesätyyliin seminakukakun. Kakussa oli ihana, munaton, kostean mehevä porkkanakakkupohja, jota testailin aiemmin kesällä. Täytteeksi testasin ylimakean kuorrutuksen sijasta raikasta miedon sitruunaista tuorejuustotäytettä, joka päätyi myös kuorrutukseksi. Ja kerronkin nyt heti, että tuo täyte ei ollu aivan onnistuneimmasta päästä. Ainakaan pian nautittuna. Huomasin jo täytteentekovaiheessa, että sitruunaa lorahti joukkoon vähän liikaa. Sitä vain ei enää saanut siitä takaisin, kun kaikki aineet sitruunanmehua myöten oli jo vatkattu keskenään. Myös aikataulu oli sen verran tiukka, etten lähtenyt tekemään uutta täytettä. Täytteen sitruunaisuus puski aika voimakkaasti läpi vielä seuraavanakin päivänä täyttämisestä eli juhlapäivänä. Juhlien jälkeisenä päivänä sitruunan kirpeys oli hävinnyt ja kakku äärettömän herkullinen. Korjasin suoraan ohjeeseen pienemmän määrän sitruunan mehua, jos kakun haluaa nauttia melko pian. Ilman sitruunaakin toki pärjää, sillä täyte ei ole lainkaan niin makea, kuin porkkanakakuissa yleensä 🙂

lentokone kakku pojalle

Heittelin kakun päälle koristeeksi lentokoneen lisäksi aiemmin tekemiäni munattomia marenkeja sekä uusia marenkeja, jotka tein tikun päähän. Nuo uudet marengit eivät vain tahtoneet onnistua niin hienosti kuin aiemmin tekemäni. Valmis marenkimassa toimi ensalkuun hienosti, mutta alkoi tosi nopsaan ”sulaa” pidellessäni pursotinpussia kädessa. Lieneekö lämpimillä keleillä tai lämpimillä käsillä ollut osuutta asiaan, vai olikohan kikherneliemessä jotain muuta häikkää… No, vaikka en saanut kakun päälle aivan niin paljon marenkeja kuin aikomukseni, niin tuli niitä muutama ihan onnistunut. Tosin kakku jäi mielestäni hieman liiankin paljaaksi, mutta näin tällä kertaa.

munaton marenki koristeena

Ja mikä tärkeintä, jätkä oli onnessaan kakusta. Tai sanoisinko ihmeissään. Katseli kakun päällä olevaa lentokonetta huulet pyöreenä samalla osoittaen sitä. Poika oli myös iloinen, kun sai oman kakun palan lautaselleen.

 

Pojan 2-vuotissynttärikakku

Haljaisija n. 16 cm

Pohja:

1.5-kertainen annos Aivan ihanaa porkkanakakkutaikinaa jaettuna kolmeen 16 cm vuokaan

Täyte ja kuorrutus:

2 dl vispikermaa

200 g vaniljatuorejuustoa

2 rkl sokeria

(0.5-1 rkl sitruunan mehua, ei pakollinen)

Koristeluun:

Kaulintamassasta tehty lentokone, värjätty turkoosilla pastavärillä

munaton marenki

Ohje:

Tee koristeet valmiiksi muutama päivä etukäteen.

Tee pohjat valmiiksi mielellään päivää ennen täyttämistä eli pari päivää ennen tarjoamista. Valmista porkkanakakkutaikina erillisen ohjeen mukaan valmiiksi ja kaada taikina kolmeen n. 16 cm irtopohjavuokaan. Paista ohjeen mukaan. Anna pohjien jäähtyä kokonaan. Suojaa pohjat hyvin jäähtymisen ajaksi vaikka kelmun sisään vuoraamalla.

Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto sekä sokeria maun mukaan. Vatkaa joukkoon halutessasi myös sitruunan mehua, mutta älä liiottele määrän kanssa, jotta se ei maistu liikaa läpi valmiissa kakussa. Täytä kakku. Nosta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Levitä ohut kerrot täytettä pinnalle. Nosta päälle toinen kakkupohja ja jatka samalla tavalla myös kolmannen kanssa. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle ohueksi kerrokseksi. Laita kakku jääkaappiin tarjoiluhetkeen. Koristele vielä pikaisesti esim. munattomilla marengeilla ja lentokoneella.

Vinkit:

* Kakku on parhaimmillaan saadessaan vetäytyä rauhassa jääkaapissa seuraavaan tai peräti sitä seuraavaan päivään.

* Täyte ei ole niin makea kuin normaalisti. Maistele kuorrutusta ja lisää makusi mukaan joukkoon enemmän sokeria, jos haluat makeamman kakun.

* En perehdy tässä ohjeessa koristeiden tekemiseen, mutta jos jonkin koristeen teko-ohjeet kiinnostavat, niin laita sähköpostia 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pojan 2-vuotissynttärikakku eli lentokone-kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *