Suklaapossu

Pokemon-kakku mansikkatäytteellä

Pokemonpallo pojan syntymäpäiväkakku

Mehevä, vaalea, sokerikakkua muistuttava tukevahko kakkupohja yhdessä mansikoiden ja vaniljaisen kermavaahdon kanssa; niin kesäistä ja ihan älyttömän hyvää! Ja herkkua kesäisyydestä huolimatta mihin vuodenaikaan aikaan tahansa 🙂

Pian Muumikakun jälkeen pääsin tekemään samalle perheelle toisenkin kakun. Tällä kertaa kakku päätyi kummipoikamme 7-vuotiaan veljen synttäripöytään. Pojan toiveina kakun suhteen oli joko Pokemon tai Transformers ja makutoiveina mansikat ja kermavaahto. Tällainen Pokemon-pallokakku siitä sitten tuli. Mansikkainen kakku sai juhlijoilta todella paljon kehuja ja pakko itsekin sanoa, että kyllä tämä hyvää olikin, ihan mahdottoman hyvää.

Kermalla pursotettu kakku

Tein vaalean mehevän, kakkupohjan samaan tapaan kuin vadelmaisessa seminakukakussa, mutta kahden vuoan sijasta paistoin sen yhdessä vuoassa. Tuo pohja on normaalia sokerikakkupohjaa kosteampi ja mehevämpi ja tykkään siitä ihan älyttömästi. Se tehdään samaan tyyliin kuin sokerikakkupohja, mutta munasokerivaahdon joukkoon sekoitetaan hieman rasvaa ja maitoa. Ne kosteuttavat kakkupohjaa niin paljon, ettei pohja yleensä kaipaa erillistä kostutusta. Tässäkään kakussa on ainoa kostuttaja mansikoista irtoava neste, ja se on juuri sopivasti.

Pojan synttarikakkuna kermakakku mansikkatäytteellä

Kakun pinnan punaiset ja valkoiset pursotukset ovat vispikermaa. Punainen osa on värjätty riittoisalla ja pigmenttisellä Progel-värillä. Käytin pursotuksessa laktoositonta vispikermaa. Sen kanssa tarvitaan vielä harjoittelua, sillä kermalla on tapana ylivatkautua jok’ikinen kerta. Näin mulle kävi tälläkin kertaa, vaikka koitin olla kuinka varovainen. Kakun keskellä kulkeva musta nauha on kaulittu Kick-patukoista ja aivan kakun keskellä on hieman kaulintamassaa.

Tässä tulee ohje.

Pokemon-kakku

n. 24 cm vuokaan

Pohja:

6 munaa

5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1.5 dl juoksevaa rasvaa

1.5 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

1 dl pottujauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

Täyte:

6 dl vispikermaa

400 g vaniljatuorejuustoa

500 g (pakaste)mansikoita

0.75 dl mansikkahilloa

Kuorrutus:

6 dl vispikermaa

muutama tippa punaista progel väriä

4 Kick-patukkaa

valkoista kaulintamassaa

Ohje:

Tee kakkupohja mielellään päivää ennen täyttämistä. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rasvan ja maidon seos varovasti käännellen. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita muna-seokseen varovasti nuolijalla käännellen kolmessa erässä. Kaada taikina voideltuun n. 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 h 5 minuuttia hieman keskitasoa alemmalla tasolla, kunnes kypsä. Kokeile kypsyy tikulla. Anna pohjan jäähtyä pari minuuttia ja poista vuoan reunaosat. Anna jäähtyä kokonaan leivinliinan alla ja peitä kelmulla.

Täyte kakku. Sulata mansikoita, ota mansikoista irronnut mehu talteen. Painele mansikoita haarukalla hieman pienemmiksi. Sekoita mansikoiden joukkoon mansikkahilloa tuomaan hieman makeutta. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuustot.

Kokoa kakku vuoan reunojen sisäpuolelle. Nosta ensimmäinen osa keskelle tarjoilulautasta. Levitä ensimmäisen pohjan päälle noin puolet mansikkasoseesta ja sen päälle noin puolet kermatuorejuustoseoksesta. Nosta päälle toinen kakkupohja ja toista. Nosta päälle kolmas kakkupohja. Tätä voit kostuttaa kevyesti talteenotetulla mansikkamehulla. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on vetäytynyt, poista vuoan reunat ympäriltä ja muotoile kakkua reunoilta pyöreämmäksi. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa. Voit kerman avulla muotoilla kakkua tarvittaessa päältä pyöreämmäksi.

Pyörea kakku valmistuu kulhossa

Kaulitse lämmitetty Kick-patukka nauhaksi. Aseta se kakun päälle ja leikkaa päistä sopivan mittaiseksi. Kaulitse jäljelle jääneestä massasta pyöreä ympyä ja nosta keskelle kakkua.

Kick patukoista koriste

Lusikoi noin puolet jäljellä olevasta kermavaahdosta pursotuspussiin, jossa on pyöreäpäinen tylla. Pursottele toinen kakun puolisko kermalla.

Pokemon kakun valkoinen kermavaahto

Värjää loput kermasta punaisella värillä. Laita tuo kerma pursotuspussiin ja pursota kakun toinen puolisko.

Punainen kermavaahto progel

Kaulitse kaulintamassasta vielä kaksi ympyrää; toinen hieman mustaa keskustaa pienempi ja toinen vielä pienempi. Aseta ympyrät päällekkäin kakun päälle. Jos palat eivät pysy päällekäin, laita hieman vettä palojen alle, niin ne liimautuvat kiinni. Valmis!

Pokemon-kakku

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pokemon-kakku mansikkatäytteellä

Ama

Moikka! Leivon tällä sun ohjeella 20 cm vuokaan, muuttuuko paistoaika? ☺️

Suklaapossu

Moikka Ama! 🙂 Varmistan vielä, teetkö taikinan pienempänä vai onko käytössäsi tavallista vuokaa korkeareunaisempi vuoka?

Tämä taikina on niin iso, että tavallisessa eli normaalikorkuisessa vuoassa tehtyä suosittelen tekemään n. 2/3 kokoisen taikinan (täältä löytyy erilaisia muuntokertoimia eri kokoisiin vuokiin mitoitetuista taikinoista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kakkujen-riittavyys-ja-muunnostaulukko-eri-kokoisille-kakuille/). Tällöin paistoaika hieman lyhenee. Tarkkaa aikaa en osaa kertoa, mutta arvioisin sen olevan n. 45-55 minuutin kieppeillä. Kannattaa tarkkailla tilannetta ja kokeilla kypsyys tikulla 🙂

Jos taas käytössäsi on korkeareunainen vuoka ja teet ohjeen mukaisen 6 munan taikinan, niin lämpötilaa pitää laskea ainakin 165 asteeseen tai jopa 150 asteeseen, jotta myös keskusta ehtii kypsyä ennen kuin reunat kärvähtävät. Paistoaika pidentyy tällöin melkoisesti, enkä ole varma, pysyykö pohjan rakenne hyvänä. Tällaisessa tilanteessa suosittelisinkin tekemään kakun kahdessa erässä eli paistamalla kaksi erillistä 3 munalla tehtyä taikinaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *