Viikonloppuna vietimme kuopuksemme 1-vuotissyntymäpäivää. Niin se aika vain menee, huimaa vauhtia, viuh vaan. Ja niin menivät juhlatkin. Juuri kun ehtivät alkaa, ne jo loppuivat. Synttäreitä juhlitaan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna, joten ensi viikonloppuna olisi luvassa uudet juhlat ja uudet tarjottavat. Mutta ennen sitä luvassa tämän viikonlopun juhlatarjoilua. Tulossa näiden savulohi-sydämien lisäksi mm. paljon kehuttu aurajuustopiirakka, ihastuttava pepperonipiirakka, ricotta-savulohitäyte tötteröihin/palttoonapeille, suklaakeksit kinuskisydämellä(!), minttusuklaafudget, ihailuja kerännyt fazerina-suklaakakku ja puolukkatäytteinen täytekakku.

Mutta nyt aloitetaan savulohi-sydämillä. Kirjoittelinkin aikaisemmin rukiisemman rahkavoitaikinan ohjeen blogiini
ja lupasin samalla laittaa siitä tekemäni leivonnaiset tulemaan. Tässä ne ovat!


Tein näitä savulohitäytteisiä suupaloja sekä sydämen mallisiksi että pyöreiksi. Kuvissa oleviin käytin sydämen muotoista silikonista muffinivuokaa ja pyöreät tein kuten aiemmat mausteiset pepperonipiirasetkin. Kaikkiin tuli ensin alkuun tuo pieni sydän keskelle, mutta osasta nappasin sen pois, koska ne ehtivät ottaa hieman liikaa väriä juostessani kuopuksen perässä..

Kuvassa on näimmä lautasella koristeena persiljaa, vaikka sitä ei itse piirasista löytynytkään.. 🙂

Savulohi-sydämet
16 kpl pieniä sydämiä ja lisäksi 12 kpl pieniä pyöreitä suupaloja.

Taikina:
2/3 annosta rukiista rahkavoitaikinaa

Täyte:
300 g lämminsavustettua lohta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ruohosipuli-tuorejuustoa
50 g Aura-juustoa
50 g Fetaa
n.1-1.5 rkl kuivattua tilliä (tai 1 dl tuoretta)
n.1-1.5 rkl kuivattua ruohosipulia (tai 1 dl tuoretta)
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria

Ohje:
Tee rahkavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina levyksi ja ota hieman (sydän-)muffinivuoan koloja isommalla (sydän)muotilla palasia. Laita palaset (sydän-)muffinivuoan koloihin ja hieman reunoille.

Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Levitä täytettä vuoan koloihin paineltujen pohjien päälle n. 1 rkl. Leikkaa halutessasi pienet sydämet koristeeksi. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.


Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Hauskan näköiset!

🙂 Oli kiva tehdä hieman erilaisia suupaloja välillä 🙂

Siis aivan ihanan näköisiä! Sä teet kyllä paljon sellaista josta mä tykkään 🙂 Voisit faksailla mulle aina maistiaisia tänne Poriin, kun leivot. Ja varsinkin näitä suolaisia juttuja, kiitti ;D
Mun täytyy ehdottomasti kokeilla sun rukiista rahkavoitaikinaa!

Kiitos Taru 🙂 Pistetään faksi laulamaan 😉

Mulle suolaiset leivonnaiset ovat yleensä olleet hankalia, koska niillä on ollu tapana jäädä mauttomiksi. Mutta harjoitus tekee mestarin näemmä tässäkin asiassa. Nyt ne ovat jo tosi maukkaita, ainakin omasta mielestä 🙂 Muut voivat toki olla eri mieltä 🙂

Koita ihmeessä rukiista rahkavoitaikinaa. Rukiin maku pohjassa oli melko mieto, mutta näin täytteen mautkin pääsivät hyvin esille.

Hei! Eksyin blogiisi taas uudemman kerran pitkästä aikaa. Sivustosi on täynnä ihania ohjeita ja kuvia, joihin on panostettu. Jään lukemaan ja odottelemaan innolla uusia ohjeita! Omenajuustokakkua taidan kokeilla 😉

Kiitos paljon kehuista Kissanminttu! Niitä on aina yhtä kiva lukea 🙂

Mukavaa kun kävit ja löysit ohjeenkin 🙂 Itse pidin paljon omenaisesta juustokakusta. Sen täytteen sokerisuutta muuten kannattaa säädellä omenoiden happamuuden mukaan. Siinä on se makea karamellikin, joka tuo vielä lisämakeutta, joten jos laittaa täyden sokerimäärän ei-niin-happamien omenoiden kanssa, saattaa kakusta tulla jo melko makea. Itse käytin kakussa todella happamia omenoita, mitkä toivat mukavasti pientä hapokkuutta kakkuun. Aijjai, nyt alkoi taas tehdä mieli leipoa omenasta jotain 🙂

Leivonnaisten kuvaaminen on mukavaa harjoittelua kuvaamiseen. Kohde ainakin pysyy paikoillaan (päinvastoin kun nuo kaksi pientä vilperttiä, joista jää vain kuvaan vana).. Näin kesällä on vielä luonnonvaloakin, niin kuvanlaatu pysyy aika hyvänä. Saas nähdä miten käy, jos ja kun alkaa räpsiä kuvia talven lähestyessä ja ilmojen pimetessä salamalla..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.