Suklaapossu

Savulohi-vuohenjuustopiirakka

Suolaisia piirakoita tulee aivan selvästi leivottua liian harvoin, vaikka ne ovat superhyviä ja niitä on helppo muunnella oman maun mukaiseksi. Innostuin jokin aika sitten leipomaan vuohenjuustoa sisältävän pesto-tomaattipiirakan lisäksi myös toisen vuohenjuustoa sisältävän piirakan ja se oli tämä savulohi-vuohenjuustopiirakka. Yllätyin, kuinka loistavasti vuohenjuusto ja savulohi toimivat yhdessä! Vaikka molemmat ovat suolaisia, niiden makupaletti täydentää toisiaan. Lopputuloksena on vaikka tällainen erittäin herkullinen piirakka, josta haluaisin tälläkin hetkellä palasen. Mikäli sitä olisi enää jäljellä…

Vuohenjuusto-savulohipiirakka

Piirakanpohjaksi päätyi iki-ihana kolmen aineen piirakkapohja. joka on yksi lempparipohjistani. Piirakassa on herkullisen maun lisäksi hyvää myös se, että se on helppo muistaa; kaikkia pohjaan tulevia aineita eli juustoa, voita ja vehnäjauhoja tarvitaan saman verran. Pohjan makua on helppo muokata täytteen makumaailman mukaan aina hieman erilaiseksi vaihtamalla juustoraastetta. Itse tykkään käyttää erityisesti emmental-juustoraastetta, sillä se sopii monien (varmaan kaikkien) täytteiden kanssa yhteen.

Savulohi-vuohenjuustopiirakka maistuu arkisin ja juhlahetkinä

Tämä piirakka päätyi lopulta lounaaksi. Miten voikaan olla, että vaikka suolaiset piirakat ovat helppoja ja niiden makua pystyy muokkaamaan miltei tuosta vaan, niitä tulee kuitenkin tehtyä todella harvoin, ja yleensä vain juhlissa. Tästäkin saa oivan lounaan tai päivällisen, kun lisää lautaselle myös reilusti salaattia. Mutta sopii tämä myös juhliinkin, erittäin hyvin.

Ihana suolainen piirakka

Maistuisiko? Tässä tulee ohje.

Savulohi-vuohenjuustopiirakka

noin 26 cm vuokaan, 10 syöjälle

Pohja:

Helppo ja nopea suolaisen piirakanpohja

Täyte:

150 g kylmäsavustettua lohta

180-200 g vuohenjuustoa

2 dl ruokakermaa

1 dl turkkilaista jogurttia (tai ranskankerma tai smetanaa)

2 munaa

2 dl (cheddar-)juustoraastetta

0.5 dl ruohosipulia hienonnettuna

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Ohje:

Tee ensin pohja erillisen ohjeen mukaan.

Kaulitse taikina leivinpapereiden välissä ja nosta vuokaan. Paina taikina kevyesti reunoille. Leikkaa reunojen yli menevät taikinat pois. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun uuni lämpenee ja saat täytteen valmisteltua.

Tee täyte: Leikkaa vuohenjuusto pienemmiksi paloiksi. Sekoita kerma, jogurtti, munat ja juustoraaste keskenään sekaisin. Mausta ruohosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

Nostele siivutettu kylmäsavulohta vuokaan pohjan päälle.

Ripottele vuohenjuuston palat vuokaan lohen seuraksi. Kaada kerma-jogurtti-munaseos vuokaan lohen ja vuohenjuustojen päälle. Tasoita.

Paista piirakkaa 200 asteessa keskitasoa hieman alemmalla tasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa. Anna jäähtyä hetki.

Vinkit:

* Piirakka on mielestäni parhaimmillaan miltei kokonaan jäähtyneenä. Lohen ja vuohenjuuston maut tulevat esille sitä paremmin, mitä viileämpää piirakka on.

* Kokeile piirakkaan ruohosipulin sijasta myös muita yrttejä, kuten hienonnettua basilikaa tai tilliä.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohi-vuohenjuustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *