Mustikkapiirakka -kakku

Kakku mustikkapiirakoista valmistuu nopeasti ja helposti

Äitienpäivästä on jo viikko, mutta ehdin vasta nyt naputtelemaan tämän piirakoista tehdyn äitienpäiväkakun ohjeen ylös. Syy on yksinkertainen; säät ovat olleet niin mahdottoman kauniit, että olen viettänyt kaiken ylimääräisen ajan ulkona puuhaillen joko lasten kanssa keskenään tai sitten lasten kanssa pihatöitä tehden. Mein nuorin on nyt ollut tosi innostunut kastelukannun kantaja ja onkin kastellut omalla pienellä kannullaan kaikkea mitä äitikin 🙂 Isommat lapset ovat leikkineet usein vesileikkejä naapurin kanssa. Iltaisin, lasten mentyä nukkumaan mulla on ollut kova hinku kirjoitella blogia, mutta väsymys ja uni ovat yllättäneet juuri kun oon saanut koneen esille. Se siitä omasta ajasta 🙂 No mutta nyt tämän piirakoista tehdyn kakun kimppuun.

Kuten instan puolella jo mainitsin, mein tytöt siis tekivät äitienpäiväksi blogista löytyvän Kahden suklaan juustokakun. Kakku teki hyvin kauppansa ja innostuin myös itsekin leipomaan jotain äitienpäiväherkkua ja se oli tämä mustikkapiirakoista tehty, vaniljatäytteinen nakukakku. Piirakan makumaailma ei ollut täysin sitä mitä hain, ja meinasi jättää koko kakun blogistakin pois. Muu perhe tykkäsi kakusta, joten innostuinpa silti laittamaan ohjeen teille muillekin jakoon. Ehkä itse olisi maistanut kakun eritavalla, jos mielessä ei olisi ollut niin selkeää visiota, miltä sen ”piti maistua” eli sitä voimakasta mustikkaisuutta ja sitruunaisuutta. Innostuin kuitenkin tästä helppotekoisesta ja normikakusta eroavasta kakusta niin paljon, että kokeilen samantapaista vielä myöhemmin kesän aikana 🙂

Mustikkapiirakka kakun pala maistuu vaniljalle

Mustikat ovat niin miedon makuisia, että jäin kaipaamaan niiden makua. Mustikoita olisikin saanut olla enemmän. Merkkasin suoraan ohjeeseen sen määrän, jonka laittaisin seuraavalla kerralla. Lisäksi aikomukseni oli saada myös sitruuna maistumaan, mutta sen maku jäi muiden makujen joukkoon. Joukkoon sopisi mahtavasti varmaan muutkin marjat esim. vadelmat 😛

Äitienpäiväksi leivottu mustikkapiirakkakakku maistui meidän perheelle paremmin kuin hyvin

 

Tein kakusta allergisen poikamme takia munattoman. Käytin pohjana saman tyyppistä taikinaa, kuin munattomassa vaaleassa kakkupohjassakin. Jätin vain etikan pois ja käytin sen sijasta sitruunan mehua. Raaka taikina alkoi heti nesteiden lisäämisen jälkeen kuplia melko voimakkaasti ja soodan maku oli vahva. Tämä johtuu siitä, että taikinan joukossa on soodaa ja se reagoi sitruunan kanssa. Valmiista kakusta soodan makua ei kuitenkaan huomannut, vaan se oli kuin miltei mikä piirakka tahansa.  Ja tällä kertaa mein muna-allergikkokin pääsi maistelemaan kakku. Ja maistelikin sitä innoissaan 🙂

Mustikkapiirakka -kakku

n. 16 cm kakku

Aineet:

1.5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2.5 tl leivinjauhetta

0.5 tl soodaa

2.5 tl vaniljasokeria

2 dl vettä

1 dl öljyä

0.5 dl sitruunan mehua

1 sitruunan raastettu kuori

n. 4-5 dl mustikoita

Täyte:

75 g huoneenlämpöistä voita

0.75 dl tomusokeria

300 g vaniljatuorejuustoa

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Voitele kolme 16 cm irtopohjavuokaa kevyesti esim. öljyspraylla. Pese sitruuna hyvin. Kuori sitruunan kuori.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa kuivien aineiden päälle vesi, öljy, sitruunan mehu sekä sitruunan raastettu kuori. Sekoita nopeasti sekaisin, kunnes kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet keskenään. Kaada taikina kaikkiin kolmeen vuokaan ja levitä tasaiseksi. Ripottele kunkin päälle mustikoita n. 1.5 dl.

Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes pohjat tuntuvat keskeltä koitettuna kiinteiltä, mutta pehmeiltä. Nosta vuoat jäähtymään huoneenlämpöön. Kun pohjat ovat jäähtyneet, poista vuoan reunat osa. Nosta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle.

 Vatkaa pehmeä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri sekä vaniljatuorejuustot. Levitä täytettä noin kolmannes ensimmäisen kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkupohja ja jatka samaan tapaan. Päälle tulee vielä kerros täytettä.

Vinkit:

* Kakku on valmin nautittavaksi vaikka heti, mutta se ei tykkään yhtään kyttyrää, vaikka saisi seistä jääkaapissa seuraavaankin päivään.

* Täytettä on melko paljon ja sen vaniljaisuus on melko hallitseva mustikkaisen kakun välissä. Voit halutessasi  käyttää täytettä väliin vähemmänkin.

* Kokeile mustikan sijasta muita marjoja. Kirpeähköt marjat sopivat tähän varmaan tosi kivasti.

Mustikkapiirakka taipuu näppärästi helpoksi nakukakuksi

Kommentit

Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka -kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X