Suklaapossu

Suklaadonitsit kinuskikuorrutteella (munaton)

Kinuskikuorrutteiset donitsit valmistuvat helposti ilman vatkaimia. Ne ovat myös munattomia, mutta siitä huolimatta, erittäin kuohkeita ja pehmeitä.

Vappu ja kesän muut juhlat ovat jo miltei täällä ja siis on hyvä hetki miettiä niihin sopivia leivonnaisia. Tein viime vuonna yhteenvedon vapun herkullisista leivonnaisista, mutta koska aina on hyvä esitellä myös uusi ohjeita, päätin vihdoin ja viimein julkaista näiden suklaadonitsien ohjeen, joita leivoin esikoistyttäreni kanssa jo varmaan parisen vuotta sitten.

© Irina Lisinen

Donitseissa on suklainen, munaton, pehmeä ja kuohkea kakkupohja. Päältä löytyy kerros helppoa kinuskikuorrutetta.

© Irina Lisinen

Ollaan leivottu näitä useamminkin ja otin kuvat kahdesta eri lopputuloksesta. Ekalla kerralla jätettiin koristeet laatikkoon, kun taas toisella kerralla päälle päätyi sinisävytteisiä nonparelleja. Kuten kuvistakin varmaan näkee, on näiden kuorrutteen paksuudessa hieman eroja. Tämä johtuu tomusokerin määrästä, ja toisella kerralla sitä taisi mennä hieman vähemmän. Mitä enemmän tomusokeria kuorrutteessa on, sitä paksumpaa siitä tulee. Ja päinvastoin. Päällisestä kannattaakin tehdä sen verran jämäkkä, että se pysyy donitsin päällä, mutta kuitenkin sen verran löysä, että sen pystyy vielä levittämään.

Kokonaisuus on kinuskin ansiosta melko makia, mutta kuorrutteeseen lisättävä suola taittaa makeutta ja samalla korostaa kinuskisuutta.

Helpot munattomat suklaadonitsit kinuskikuorrutteella

12 kpl keskikokoista donitsia

Donitsitaikina:

1/2 annosta munatonta suklaakakkupohjataikinaa

Kuorrutus:

50 g voita

1 dl fariinisokeria

1 rkl maitoa

pieni ripaus suolaa

noin 1.75-2 dl tomusokeria

Lisäksi:

nonparelleja tms.

Ohje:

Tee suklaakakkupohjataikina erillisen ohjeen mukaan. Muista öljytä donitsivuoka hyvin ennen taikinan lisäämistä. Saat taikinan helpoiten donitsipellille, kun teet näin: Lusikoi taikina pakastepussiin ja leikkaa pakastepussin kulmaan reikä. Pursottele taikina pellille.

© Irina Lisinen

Paista keskikokoisia donitseja 200 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes donitsit ovat kypsiä. Pienet minidonitsit kypsyvät noin 6 minuutissa. Kippaa donitsit donitsivuoasta lautaselle ja anna hetki jäähtyä. Huomaa, että donitsit ovat hyvin pehmeitä uunituoreina, joten käsittele niitä varoen.

Tee kuorrute. Mittaa voi ja fariinisokeri kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes rasva ja sokeri ovat sulaneet. Lisää joukkoon maito ja mausta ripauksella suolaa. Siivilöi joukkoon tomusokeria, kunnes saat kuorrutteesta sopivan paksuisen. Kuorrutteen on hyvä olla sen verran jämäkkä, että pysyy donitsien päällä, mutta sen verran löysä, että se on helposti levitettävissä.

Lusikoi kuorrutetta donitsien päälle ja ripottele pinnalle halutessasi vielä nonparelleja. Anna kuorrutteen jämähtää hetki ja eikun nauttimaan.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaadonitsit kinuskikuorrutteella (munaton)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *