Tiarakakku 1-vuotiaalle tytölle

Työkaverini pyysi minua tekemään tyttönsä 1-vuotissyntymäpäiville kakun. Näytin hänelle viime vuoden puolella tekemäni Prinsessakakun ja sain samantein pyynnön tehdä samanlaisen.

Tämänkin kakun sisältä löytyi kaksi suosikkiani eli mehevä suklaakakkupohja ja kinuski-puolukkatäyte. Päällinen oli jälleen valkosuklaamassaa, tällä kertaa värjättynä ”Rose”-värisellä pastavärillä.

En saanut edellisen kakun tiaraa enkä valtikkaa tehtyä haluamallani
tavalla, joten kokeilin nyt uudestaan. Viime kerralla kokeilin muotoilla
niitä sokerimassasta sekä sokerimassan ja kaulintamassan sekoituksesta.
Kumpikin oli kuivuessaan niin hauraita, etteivät ne kestäneet
liikuttelua, vaan romahtivat. Sekoittelin joukkoon myös CMC:tä, jolla
sokerimassasta pitäisi saada todella kestävää. CMC:n lisäämisen jälkeen
”nauhojen” pyörittelyssä sai kuitenkin olla todella nopea, sillä massa
alkoi kuivua jo pöydällä. Marsipaanipuristin olisi kova sana
tuollaisten narujen tekemisessä, sillä sellaisella saisi tehtyä narut
melkein tuosta vain ja massan ehkä ehtisi muotoilla ennen sen
kovettumista.

No mutta nyt kun marsipaanipuristinta ei ollut saatavilla, jätin
sokerimassan hyllylle ja kokeilin narujen muotoilua kaulintamassasta,
joka kuivuu hieman sokerimassaa hitaammin, mutta on oman kokemukseni
mukaan hieman kestävämpää (ja elastisempaa) kuin sokerimassasta tehdyt
koristeet. Kaivoin kaapista esille muovailuvahojen muotoiluun
tarkoitetun muovisen puristimen. Kova homma siinä oli, mutta sain kuin
sainkin tehtyä sen avulla kaulintamassasta ohuehkoa narua. Sen verran
jouduin painamaan massaa läpi, että puristin vinkui ja kitisi ja oli
likellä mennä rikki. Narua siitä kuitenkin tuli ja sain tehtyä
koristeet.

Tuon tiaran tekemiseen käytin apuna täysinäistä 1.5 litran juomapulloa.
Vuorasin pullon kelmulla ja asetin kaulintamassasta tehdyt narut tiaran
muotoon. Painelin muutaman nonparellin vielä koristeeksi. Annoin tiaran
kuivua 3 päivää, jonka jälkeen irrotin tiaran ensin löysentämällä kelmua
varovasti. Tämän jälkeen annoin tiaran vielä kuivahtaa lautasen päällä
oikeassa asennossaan parisen päivää. Lopuksi päälle vielä tomusokeria ja
sen jälkeen koriste olikin valmis.

Testailin samalla muutama päivä aiemmin ostamaani helmimuottia. Muotilla tehdyt kaula- ja rannekoru päätyivät lopulta kakkulautasen reunalle. Töpöttelin niihin hieman kimalleväriä ja niistä tuli mielestäni täten melko aidon näköiset, ainakin jos katseli niitä juuri sopivasta kulmasta.

Tiarakakku 1-vuotiaalle

n. 23 cm vuokaan 


Pohjana:
Mehevä suklaakakkupohja 1-kertaisena 

Täyte:

Värjäykseen Roosan väristä pastaväriä ja Wiltonin vaalentavaa väriä
Pinnalla hieman vaaleanpunaista kimallesprayta

Koristeet:

Tiara, valtikka ja korut kaulintamassaa, pinnalla kimalletomuväriä
(koristeina nonparelleja)
Kakun päällä syötäviä, pehmeitä timantteja

Lisää bling blingiä kakkuun toi jälleen syötävät timantit, tällä kertaa astetta pienemmän kokoisina 🙂

Instagram

  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit
  • Testailin oreo-mansikkatäytteistä ja suklaakakkupohjaista
kakkua, ihan vain hyvän mansikkakesän kunniaksi :) Pohjana munaton mehevä suklaakakkupohja. Katso tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/oreo-mansikkataytteinen-kakku/ #oreo #mansikka #vanilja #täytekakku #strawberry #chocolate #cookie #cake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Tämä sitruunainen, liivatteeton juustokakku, jonka alla ja päällä reilusti mansikoita, oli ihan älyttömän hyvää ja maistui myös niille, jotka eivät makeasta muuten niin välitä. Katso ohje blogista ja herkuttele vaikka heti viikonloppuna https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taydellinen-mansikka-sitruunajuustokakku/ #liivatteeton #mansikka #sitruuna #juustokakku #keksimuru #yummy #lemon #strawberry #cheesecake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Kaunis kakku ja tiara! Minulla olikin jo viime kerralla tarkoitus kysyä, kuinka saat nuo timantit irti, itselläni ne eivät ehyenä irronneet, enkä uskaltanut montaa kokeilla. Onko tähän jokin niksi?

Toivottavasti onnistut ensi kerralla 🙂 Olisi paljon helpompi, josse pakkaus olisi hieman pehmeämpää muovia, niin saisi plumpsautettua ne timantit sieltä ulos.. Selvästi tuotekehittelyn paikka 😉

Kiitos, sai kyllä selvän 🙂 Ehkä uskaltaudun nyt kokeilemaan irrottamista sinun neuvoillasi 🙂

Kiitos Maiju 🙂 Hmm. Mitenköhän irrottelin niitä. Minulla sen ensimmäisen kanssa oli hieman ongelmia, mutta sen jälkeen lähti irtoamaan. Hei nyt mä muistan. Taivutin sitä muovista alustaa, missä ne timantit ovat kiinni, juuri siitä timantin kohdalta. Samalla nypin timantin ja pakkauksen reunan väliin rakoa. Kun sain hieman raotettua timanttia irti, lähti se jo aika nätisti irti. Mahtoiko tästä sepustuksesta saada selvän? 🙂

Todella kaunis ja upea kakku! Mistä noita syötäviä timantteja olet löytänyt?

Kiitos paljon Niina 🙂 Syötäviä timantteja olen ostanut Confetista (www.confetti.fi).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.