Tiarakakku 1-vuotiaalle tytölle

Työkaverini pyysi minua tekemään tyttönsä 1-vuotissyntymäpäiville kakun. Näytin hänelle viime vuoden puolella tekemäni Prinsessakakun ja sain samantein pyynnön tehdä samanlaisen.

Tämänkin kakun sisältä löytyi kaksi suosikkiani eli mehevä suklaakakkupohja ja kinuski-puolukkatäyte. Päällinen oli jälleen valkosuklaamassaa, tällä kertaa värjättynä ”Rose”-värisellä pastavärillä.

En saanut edellisen kakun tiaraa enkä valtikkaa tehtyä haluamallani tavalla, joten kokeilin nyt uudestaan. Viime kerralla kokeilin muotoilla niitä sokerimassasta sekä sokerimassan ja kaulintamassan sekoituksesta. Kumpikin oli kuivuessaan niin hauraita, etteivät ne kestäneet liikuttelua, vaan romahtivat. Sekoittelin joukkoon myös CMC:tä, jolla sokerimassasta pitäisi saada todella kestävää. CMC:n lisäämisen jälkeen ”nauhojen” pyörittelyssä sai kuitenkin olla todella nopea, sillä massa alkoi kuivua jo pöydällä. Marsipaanipuristin olisi kova sana tuollaisten narujen tekemisessä, sillä sellaisella saisi tehtyä narut melkein tuosta vain ja massan ehkä ehtisi muotoilla ennen sen kovettumista.

No mutta nyt kun marsipaanipuristinta ei ollut saatavilla, jätin sokerimassan hyllylle ja kokeilin narujen muotoilua kaulintamassasta, joka kuivuu hieman sokerimassaa hitaammin, mutta on oman kokemukseni mukaan hieman kestävämpää (ja elastisempaa) kuin sokerimassasta tehdyt koristeet. Kaivoin kaapista esille muovailuvahojen muotoiluun tarkoitetun muovisen puristimen. Kova homma siinä oli, mutta sain kuin sainkin tehtyä sen avulla kaulintamassasta ohuehkoa narua. Sen verran jouduin painamaan massaa läpi, että puristin vinkui ja kitisi ja oli likellä mennä rikki. Narua siitä kuitenkin tuli ja sain tehtyä koristeet.

Tuon tiaran tekemiseen käytin apuna täysinäistä 1.5 litran juomapulloa. Vuorasin pullon kelmulla ja asetin kaulintamassasta tehdyt narut tiaran muotoon. Painelin muutaman nonparellin vielä koristeeksi. Annoin tiaran kuivua 3 päivää, jonka jälkeen irrotin tiaran ensin löysentämällä kelmua varovasti. Tämän jälkeen annoin tiaran vielä kuivahtaa lautasen päällä oikeassa asennossaan parisen päivää. Lopuksi päälle vielä tomusokeria ja sen jälkeen koriste olikin valmis.

Testailin samalla muutama päivä aiemmin ostamaani helmimuottia. Muotilla tehdyt kaula- ja rannekoru päätyivät lopulta kakkulautasen reunalle. Töpöttelin niihin hieman kimalleväriä ja niistä tuli mielestäni täten melko aidon näköiset, ainakin jos katseli niitä juuri sopivasta kulmasta.

Tiarakakku 1-vuotiaalle

n. 23 cm vuokaan 

Pohjana:

Mehevä suklaakakkupohja 1-kertaisena 

Täyte:

Kinuski-puolukka-täyte (22 cm vuokaan mitoitettuna)

Kuorrutus:

Valkosuklaamassaa

Värjäykseen Roosan väristä pastaväriä ja Wiltonin vaalentavaa väriä

Pinnalla hieman vaaleanpunaista kimallesprayta

Koristeet:

Tiara, valtikka ja korut kaulintamassaa, pinnalla kimalletomuväriä

(koristeina nonparelleja)

Kakun päällä syötäviä, pehmeitä timantteja

Lisää bling blingiä kakkuun toi jälleen syötävät timantit, tällä kertaa astetta pienemmän kokoisina 🙂

Kommentit (6)

Kaunis kakku ja tiara! Minulla olikin jo viime kerralla tarkoitus kysyä, kuinka saat nuo timantit irti, itselläni ne eivät ehyenä irronneet, enkä uskaltanut montaa kokeilla. Onko tähän jokin niksi?

Toivottavasti onnistut ensi kerralla 🙂 Olisi paljon helpompi, josse pakkaus olisi hieman pehmeämpää muovia, niin saisi plumpsautettua ne timantit sieltä ulos.. Selvästi tuotekehittelyn paikka 😉

Kiitos Maiju 🙂 Hmm. Mitenköhän irrottelin niitä. Minulla sen ensimmäisen kanssa oli hieman ongelmia, mutta sen jälkeen lähti irtoamaan. Hei nyt mä muistan. Taivutin sitä muovista alustaa, missä ne timantit ovat kiinni, juuri siitä timantin kohdalta. Samalla nypin timantin ja pakkauksen reunan väliin rakoa. Kun sain hieman raotettua timanttia irti, lähti se jo aika nätisti irti. Mahtoiko tästä sepustuksesta saada selvän? 🙂

Todella kaunis ja upea kakku! Mistä noita syötäviä timantteja olet löytänyt?

Kiitos paljon Niina 🙂 Syötäviä timantteja olen ostanut Confetista (www.confetti.fi).

Kommentoi juttua: Tiarakakku 1-vuotiaalle tytölle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X