Isovanhempi: Näin pidät helposti yhteyttä lastenlapsiisi

Ikävä ei pääse yllättämään eikä välimatka erota, kun otat perinteisten menetelmien rinnalle nämä uudet tavat. Yhteydenpidosta tulee helppoa ja halpaa!

Yhteydenpito kaukana asuvia lastenlapsien kanssa on tärkeää. Kun perinteiset menetelmät on kokeiltu ja kaipaat uusia keinoja olla läsnä lastenlastesi arjessa, kokeile näitä:

1. Jos olet tottunut soittamaan puhelimella, kokeile Skypeä ja ole läsnä

Skypellä voit soittaa maksuttomia puheluita minne päin maailmaa tahansa. Tavallisiin puheluihin verrattuna Skypen etu on se, että pystyt soittamaan videopuheluita eli näette toisenne samalla, kun vaihdatte kuulumisia. Puhelut onnistuvat tietokoneella tai älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Myös viestittely on mahdollista Skypen avulla.

isovanhempi miten pitää yhteyttä lastenlapsiin

2. Jos olet tottunut lähettämään tekstiviestejä, kokeile WhatsApp-sovellusta

WhatsAppilla voit lähettää viestejä ilmaiseksi tai jos viestien naputtelu tuntuu vaikealta, voit lähettää myös ääniviestin. Kokoa vaikka kaikki lapsenlapsesi samaan ryhmäkeskusteluun, jossa voitte lähettää toisillenne viestien lisäksi myös kuvia ja videoita tai soittaa ääni- ja videopuheluita.

WhatsApp-sovellus käyttää puhelimesi Internet-yhteyttä viestien lähettämiseen, joten vältyt tekstiviestimaksuilta, mutta tarvitset älypuhelimen ja siihen Internet-yhteyden.

3. Jos olet tottunut lähettämään postikortteja, kokeile Instagramia

Kuvapalvelu Instagramin kautta pääset näkemään kuvia lastenlastesi elämästä melkein reaaliajassa, sillä sovelluksessa kuvat julkaistaan usein heti niiden ottamisen jälkeen. Lataa sovellus älypuhelimeesi sovelluskaupasta, rekisteröidy palveluun ja kysy lastenlastesi käyttäjänimet, jotta voit seurata heitä.

Muutamalla napin painauksella olet valmis ihastelemaan jälkikasvusi elämää tai voit ottaa kuvia omasta arjestasi muiden iloksi.

4. Jos olet tottunut kirjoittamaan kirjeitä, kokeile sähköpostia

Kirjeet ovat aina kivoja, mutta sähköpostin etu on nopeus ja vaivattomuus. Voit lähettää lapsenlapsellesi esimerkiksi muutaman kerran viikossa viestin, jossa kerrot mitä olet puuhaillut ja kysyä hänen kuulumisiaan. Samalla pidät helposti yhteyttä lapsiisi, jos lapsenlapsesi on vielä liian pieni käyttämään sähköpostia yksin. Sähköpostien lähettäminen voi olla koko perhettä yhdistävä viestittelymuoto.

Voitte myös pelata viestien välityksellä erilaisia pelejä, kuten laiva on lastattu tai luoda yhdessä tarinan, jota täydennätte vuorotellen. Luovuus on rajana!

5. Jos olet tottunut vierailemaan lastenlastesi luona, kokeile nauhuria

Haluaisit olla paikalla lukemassa lapsenlapsellesi iltasadun, mutta välimatka estää yhteisen hetken? Ota avuksi nauhuri tai nauhoita ääntäsi etukäteen puhelimen nauhurille ja lähetä tiedosto lapsillesi, jotka voivat soittaa nauhan lapsenlapsellesi.

Voit myös laulaa nauhalle ja lapsenlapsesi voi kuunnella sen nukkumaan mennessään. Huonot internetyhteydetkään eivät pääse pilaamaan tärkeää hetkeä.

Lue lisää isovanhemmuudesta:

Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet mahtava mummo!
Etämummo ikävöi iltaisin
Isovanhemmat, onko lastenlasten hoitaminen ilo vai velvollisuus?
Tutkimus paljastaa: lastenlasten hoitaminen pidentää elinikää jopa viidellä vuodella

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Isovanhempi: Näin pidät helposti yhteyttä lastenlapsiisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X