Hyvinvointi

Juhlakampaus pitkille ja puolipitkille hiuksille on helppo tehdä itse – kampaaja neuvoo videolla, miten onnistut varmasti!

Juhlakampaus on helpompi tehdä kuin luuletkaan. Parturi-kampaaja opastaa eri mittaisille hiuksille sopivat kampaukset, jotka on helppo toteuttaa itse kotona.

Juhlakampauksen tekeminen omiin hiuksiin voi tuntua mahdottomalta tehtävältä. Joka suuntaan sojottavista hiuksista on eleganssi kaukana. Monesti aikakin on kortilla. Mikä avuksi? Miten helppo juhlakampaus syntyy?

Q Hairin parturi-kampaaja Roni Viinamäellä on takataskussaan pari simppeliä kampausideaa. Ne on helppo toteuttaa myös itse kotona.

”Nämä kampaukset ovat siitä näppäriä, että niihin ei mene tolkuttomasti pinnejä ja ponnareita. Siksi myös kampauksen purkaminen on helppoa. Hiukset eivät mene takkuun”, Viinamäki kertoo.

Lue myös: Yksi tapa tehdä poninhäntä on ylitse muiden – konkarikampaaja paljastaa videolla mahtavan kampauskikan

Idea 1: Juhlakampaus puolipitkille hiuksille

Juhlava poninhäntä sopii puolipitkille hiuksille, jotka ylettyvät hieman hartioiden alapuolelle. Hiusten kuuluu ponnarilla laskeutua kauniisti. Jos hiukset näyttävät ponnarilla lyhyeltä tupsulta, ne ovat todennäköisesti tähän kampaukseen liian lyhyet.

Juhlakampaus puolipitkille hiuksille
Juhlavassa poninhännässä ei näy ponnaria tai pinnejä lainkaan. © Anni Reenpää

Tarvitset kampauksen tekoon:

Lue myös Anna.fi:n juttu: Nutturakampaukset joka juhlaan: 7 helppoa tyyliä pitkille ja lyhyemmille hiuksille – katso ohjeet!

Juhlakampauksen ohje: näin teet kampauksen puolipitkille hiuksille

Katso ohjeet videolta tai lue videon alta:

 1. Tee kampaus puhtaisiin hiuksiin. Harjaa hiukset ja tee jakauspiikillä keskijakaus.
 2. Kiharra hiukset suoristusraudalla tai kihartimella. Vaihtoehtoisesti voit myös silottaa suihkunkosteat hiukset harjan ja föönin avulla. Taivuta kiharaa aina poispäin kasvoista. Kun kaikki hiukset on kiharrettu, harjaa kiharat auki.
 3. Erottele jakauspiikin avulla etummaiset hiukset erilleen. Kuljeta jakauspiikkiä keskijakauksesta alkaen pään sivua pitkin korvan juureen asti ja laita osio klipsiin tai ponnariin odottamaan. Toista sama pään toisella puolella.
 4. Harjaa vapaana roikkuvat hiukset läpi ja solmi ponnarille niskaan. Suihkuta hiuksiin vahvempaa hiuslakkaa ja silittele pinta sormilla sileäksi.
 5. Vapauta etummaiset hiukset klipseistä ja yhdistä ne siististi harjan avulla ja sido kiinni kumilenkillä ponnariksi paksumman poninhännän päälle. Löystä kumilenkkiä sen verran, että se sijoittuu alemmas, lähelle toista poininhäntää. Kiristä paksumpaa poninhäntää niin, että se sijoittuu hieman aiempaa korkeammalle.
 6. Kiepauta pienen poninhännän pää yläkautta ympäri niin, että hiuksiin muodostuu kierre. Löystä sitten kumilenkkiä vielä hieman, ja kierrä poninhäntää oikealle niin, että sen keskelle muodostuu aukko. Pujota sormet aukon lävitse ja vedä isompi poninhäntä aukosta ylös. Lopputulos on tuuhea poninhäntä, jossa ei näy ponnareita lainkaan.
 7. Viimeistele venyttämällä varovasti poninhännän päälle muodostunutta kierrettä. Suihkuta päälle vahvaa hiuslakkaa.

Idea 2: Juhlakampaus pitkille hiuksille

Näyttävä nutturakampaus sopii reippaasti yli hartioiden ulottuville pitkille ja runsaille hiuksille. Nuttura tehdään ilman hiusdonitsia. Tarvitset vain kaksi ponnaria, yhden pinnin ja yhden kumilenkin. Kampauksesta voi tehdä vielä yksinkertaisemman jättämällä letit tekemättä.

Juhlakampaus pitkiin hiuksiin
Näyttävä nuttura on kaunis juhlakampaus, joka on helppo kiepsautella itse kotona. © Anni Reenpää

Tarvitset nutturakampauksen tekoon:

Katso ohjeet videolta tai lue videon alta:

 1. Tee kampaus puhtaisiin hiuksiin. Harjaa hiukset ja tee jakauspiikillä keskijakaus.
 2. Kiharra hiukset: Kiharra hiukset suoristusraudalla tai kihartimella. Vaihtoehtoisesti voit myös silottaa suihkunkosteat hiukset harjan ja föönin avulla. Kihartaminen tehdään jakamalla hiukset kolmeen osioon. Solmi päällimmäiset hiukset klipsillä pään päälle ja aloita kihartaminen alimmista hiuksista. Kun alin kerros on kiharrettu, vapauta klipsistä seuraava kerros kiharrettavaksi. Kun kaikki hiukset on kiharrettu, harjaa kiharat auki.
 3. Käsittele etummaiset hiukset: Erottele jakauspiikin avulla etummaiset hiukset erilleen. Kuljeta jakauspiikkiä keskijakauksesta alkaen pään sivua pitkin korvan juureen asti. Laita osio klipsiin tai ponnariin odottamaan. Toista sama pään toisella puolella, mutta älä kiinnitä osiota klipsiin. Harjaa erotellut hiukset läpi ja suihkuta niihin kevyttä hiuslakkaa. Harjaa läpi ja letitä hiukset. Jätä letti klipsiin tai ponnariin odottamaan. Toista sama käsittely toisen puolen etummaisiin hiuksiin. Suihkuta letteihin kevyttä hiuslakkaa. Kiinnitä letit takaraivoon niskan kohdalle tiukalle ponnarille.
 4. Valmistele hiukset nutturan tekoa varten: Jaa hiukset kahteen osioon niskasta jakauspiikin avulla. Kiinnitä puolet kaikista hiuksista, myös puolet letin ponnarista tulevista hiuksista, tiukalle ponnarille. Kiinnitä toinen puolisko toiseen ponnariin. Lopputuloksena saat kaksi symmetristä ponnaria niskaan.
 5. Tee nuttura: Harjaa ponnareilta tulevat hiukset läpi alapuolelta. Tartu oikean puoleiseen poninhäntään ja pujota hiukset yläkautta vasemman puoleisen letin lävitse. Tartu vasemman puoleiseen poninhäntään ja pujota hiukset yläkautta oikean puoleisen letin lävitse. Pujota sitten sama poninhäntä vielä kerran yläkautta vasemman puoleisen letin lävitse. Pujota vielä pitempi poninhäntä yläkautta oikean puoleisen letin lävitse. Kiinnitä jäljeelle jäävät hiustupsut kumilenkillä niskaan nutturan alapuolelle. Piilota tupsu pinnin avulla nutturan sisään.
 6. Viimeistele nuttura: Venytä varovasti lettejä ja nutturaa, jotta lopputulos on runsaamman näköinen. Suihkuta lopuksi vahvalla hiuslakalla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlakampaus pitkille ja puolipitkille hiuksille on helppo tehdä itse – kampaaja neuvoo videolla, miten onnistut varmasti!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.