Hyvinvointi

Korealainen ihonhoito kiinnostaa monia – kokeilitko jo kaksoispuhdistusta?

Korealainen ihonhoito on tämän hetken suurimpia kauneudenhoitotrendejä maailmalla. Puhdistava ja kosteuttava tehomenetelmä tunnetaan 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinistaan.

Korealainen ihonhoito perustuu ihon huolelliseen puhdistukseen kaksoispuhdistuksen avulla, tehokkaaseen kosteutukseen sekä ihon suojaamiseen auringolta. Siinä missä länsimaissa ihoa aletaan usein hoitaa vasta silloin kun on jo nähtävissä juonteita, kuivuutta tai epäpuhtauksia, tähdätään korealaisessa ihonhoidossa ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ihon hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

korealainen ihonhoito

Koreassa ihonhoito ei ole vain pakollinen suoritus, vaan nautinnollinen hetki. Se on yhtä olennainen osa omasta hyvinvoinnista huolehtimista kuin jumpassa tai kävelyllä käynti. Parhaimmillaan korealainen ihonhoito voi olla meditatiivinen hetki kiireisen arjen keskellä, kertoo suositun Ostolakossa-kosmetiikkablogin pitäjä Virve Fredman. Hän on kirjoittanut tammikuussa 2019 ilmestyneen kirjan Täydellinen iho: opas korealaiseen ihonhoitoon.

Korealainen ihonhoito: Kosteutta ja heleyttä myös ikääntyneelle iholle

Korealaisessa ihonhoidossa tärkeintä on runsas kosteutus, joka saa ihon näyttämään nopeasti heleämmältä, sileämmältä ja täyteläisemmältä. Korealainen ihonhoito -oppaan kirjoittanut Virve Fredman hoitaa myös ihoaan korealaisen kauneudenhoitorutiinin mukaisesti ja on huomannut sen tasapainottavan vaikutuksen. Hoito on lisännyt ihon heleyttä ja tuonut avun kuivuuteen.

”Uskon, että ihoa pitää varjella ja ennaltaehkäisy on ihonhoidossa taikasana. Korealaisen ihonhoidon avulla voidaan lisätä myös ikääntyneen ihon nuorekkuutta tehokkaalla kosteutuksella. Moni iäkkäämpi korealaista ihonhoitoa kokeillut on hurahtanut siihen täysin, sillä sen avulla ihon hyvinvointi on lisääntynyt näkyvästi.”

Näin kokeilet korealaista 10-vaiheista ihonhoitorutiinia

Korealainen ihonhoito koostuu kymmenestä vaiheesta, mutta niistä jokaista ei tarvitse tehdä aamuin illoin tai edes päivittäin. Korealaisen ihonhoitorutiinin toteuttamisen voi aloittaa poimimalla siitä itselleen sopivat vaiheet, joita voi halutessaan vähitellen lisätä. Ihonhoitoon ei siis välttämättä tarvitse käyttää 5–10 minuuttia kauempaa.

korealainen ihonhoito

1. Öljypuhdistus

Korealainen ihonhoitorutiini alkaa kaksoispuhdistuksella. Puhdistuksen ensimmäinen vaihe on öljypohjainen puhdistustuote, joka poistaa kasvoilta meikin, liian talin ja öljyliukoiset epäpuhtaudet.

2. Vesipuhdistus

Puhdistuksen toisessa vaiheessa vesipohjainen puhdistustuote pääsee suoraan kontaktiin ihon kanssa ja syväpuhdistamaan ihon. Tähän käytetään yleensä puhdistusvaahtoa.

3. Kuorinta

Kolmas vaihe on ihon kuorinta, jota ei kuitenkaan kannata tehdä päivittäin, vaan korkeintaan 1–2 kertaa viikossa – monien iholle riittää harvempikin tahti. Korealaisille tuotemerkeille tyypillisiä ovat rakeettomat kuorinnat, joilla ihon kuorinta voidaan tehdä mahdollisimman hellävaraisesti. Erilaiset kuorintalaput ja geelimäiset, iholla murustuvat kuorintatuotteet ovat korealaisten suosikkeja.

4. Kasvovesi

Korealaisen ihonhoitorutiinin neljäs vaihe on kasvovesi, jonka tehtävänä on tasapainottaa ihon pH:ta ihonpuhdistuksen jälkeen. Kasvoveden jälkeen ihonhoitotuotteiden aktiiviaineet pääsevät vaikuttamaan iholla parhaalla tavalla.

5. Hoitoneste

Viides vaihe eli hoitoneste on suomalaiselle ihonhoitajalle melko uusi tuttavuus. Jo yhä useampi länsimaalainen tuotemerkki on ottanut siihen tarkoitettuja tuotteita valikoimaansa. Hoitoneste on ohuen koostumuksensa vuoksi kasvovettä muistuttava, hoitavia ja kosteuttavia ainesosia sisältävä tuote, joka juottaa iholle sen kaipaamaa kosteutta.

Korealaiseen ihonhoitoon kuuluu myös 7 Skin Method, jossa hoitonestettä (tai hoitavaa kasvovettä) kerrostetaan iholle jopa seitsemän kerrosta, jotta ihon kosteusvarastot täyttyvät ja ihon heleys ja täyteläisyys palaavat. Kerrostamisen ansiosta kosteus pääsee imeytymään iholle hyvin. Useimmiten kuitenkin riittää, että hoitonestettä kerrostaa kerran tai pari viikossa kolmesta viiteen kerrosta.

6. Kasvoseerumi

Kuudes vaihe on kasvoseerumi, joka on ihonhoidon työjuhta. Se on ladattu täyteen ihoa tehokkaasti hoitavia ainesosia, jotka keskittyvät hoitamaan ihon ongelmia. Sen ohuen koostumuksen ansiosta tehoaineet pääsevät imeytymään iholle hyvin ja vaikuttamaan tehokkaasti.

Toisin kuin usein luullaan, ei seerumi ole vain ikääntyvän ihon tuote, vaan erilaisia seerumeita löytyy kaiken ikäisille kaikenlaisiin tarpeisiin. Paitsi että niillä voidaan hoitaa juonteita, voidaan niiden avulla myös tehokosteuttaa kuivaa ihoa, rauhoittaa herkkää ihoa tai auttaa ehkäisemään ihon epäpuhtauksia. Niistä voivat siis hyötyä kaikki teinistä iäkkääseen ihoon.

7. Kangasnaamio

Seitsemäs vaihe on kangasnaamio, jota voidaan käyttää puhtaalla iholla kasvoveden jälkeen tai vasta hoitonesteen ja seerumin jälkeen, mikäli ihonhoitorutiinista halutaan vielä enemmän irti. Kangasnaamion kangas on kyllästetty ihoa hoitavalla seerumilla, jonka ohut koostumus pääsee seerumin tavoin imeytymään iholle tehokkaasti. Kangasnaamion kangas auttaa ehkäisemään ettei seerumi haihdu iholta liian nopeasti, jotta iho ehtii imeä itseensä aktiiviaineita.

Kangasnaamion jälkeen tulee aina käyttää kosteusvoidetta, jotta sen tuoma kosteus säilyy iholla. Kangasnaamioilla voi hoitaa ihoa kerran tai pari viikossa, mutta niitä voi myös käyttää jopa päivittäin. Näin kerrotaan monien korealaisten kuulashipiäisten julkkisten tekevän.

8. Silmänympärysvoide

Kahdeksas vaihe on silmänympärysvoide, joka auttaa pitämään silmänympärysihon kimmoisana. Monet tavalliset kosteusvoiteet sopivat silmänympärysiholle, mutta usein ohuen ja herkän silmänympärysihon tarpeet ovat erilaiset kuin muun kasvojen ihon, joten sille on hyvä valita oma tuotteensa. Mattapintaiset voiteet voivat olla sille liian kevyitä, paksut rasvat voivat saada sen turpoamaan ja liian tehokkaat tuotteet voivat laittaa silmät vuotamaan.

Silmänympärysiho voi myös kaivata muuta ihoa tehokkaampaa kosteutusta tai kärsiä turvotuksesta, joten sen erityisiä tarpeita on siksi hyvä hoitaa omalla tuotteella.

9. Kosteusvoide

Vaikka korealaisessa ihonhoitorutiinissa iholle kerrostetaan kosteutta useassa vaiheessa, ei sen yhdeksättä vaihetta eli kosteusvoidetta kannata jättää välistä. Kosteusvoide auttaa lukitsemaan kosteuden ja hoitavat ainesosat iholle sekä varmistamaan, että iho pysyy pehmeänä.

10. Yönaamio

Ihonhoitorutiinin kymmenenneksi vaiheeksi kutsutaan yöllä yönaamiota, joka kuitenkin on vain harvoilla kymmenes vaihe. Yönaamio on nimensä mukaisesti yöksi iholle levitettävä kasvonaamio, jossa on ihoa tehokkaasti kosteuttavia ja hoitavia ainesosia. Niiden ansiosta iho näyttää aamulla kosteutetulta ja heleältä, eli ne ovat täydellisiä tuotteita silloin, kun yöunien tietää jäävän vähiin ja iho kaipaa hieman ekstraa.

Naamion voi levittää iholle jo suoraan kasvoveden jälkeen, mutta parhaiten se vaikuttaa mikäli sen alla käyttää myös hoitonestettä ja seerumia. Kuivalle iholle voi yönaamion alla käyttää myös kosteusvoidetta.

+ Aurinkosuoja

Päivällä hoitorutiinin kymmenentenä vaiheena käytetään erillistä aurinkosuojatuotetta, joka on mahdollisimman kevyt koostumukseltaan ja sopii siksi levitettäväksi myös meikin alle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Korealainen ihonhoito kiinnostaa monia – kokeilitko jo kaksoispuhdistusta?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.