Hyvinvointi

Avasimme 4 kosmetiikka­joulukalenteria ja tutkimme niiden sisällön – yksi kalenteri tuntui jopa liian halvalta loistavaan sisältöön nähden

Kosmetiikkajoulukalenterit kiinnostavat monia ihonhoidon ystäviä. Kotiliesi arvioi 4 kalenteria. Yksi kalentereista on noussut lähes kulttiasemaan, eikä ihme.

Kosmetiikkajoulukalenteri on kuin joululahja itselle etukäteen: joulukuun mittaan luukuista paljastuu mitä ihanampia kosmetiikkayllätyksiä. Joukosta voi löytyä uusia suosikkituotteita, mutta vaarana on myös se, että jotkin tuotteet eivät sovi itselle ja jäävät käyttämättä.

Kosmetiikkakalentereita on kahdenlaisia. Moni brändi valmistaa omia kalentereita, joiden luukuissa on sarjan oma klassikoita ja uutuuksia. Valinnanvaraa on runsaasti meikkikalentereista kynsilakkalakentereihin.

Näiden lisäksi monet kosmetiikan jälleenmyyjät ovat tuoneet markkinoille omat kalenterinsa, joihin on koottu myyntihittejä lukuisilta eri merkeiltä. 

Kotiliesi avasi ja arvoi neljä tämän joulun kosmetiikkakalenteria. Joukossa oli yksi brändikalenteri ja loput kolme olivat jälleenmyyjien niin kutsuttuja kosmetiikan ”sekakalentereita”.

Kosmetiikkajoulukalenteri voi olla hyvinkin kallis, joten arvioissa kiinnitettiin erityisesti huomiota siihen, saako tavallinen kosmetiikan käyttäjä rahoilleen vastinetta. Lisäksi arvioitiin sitä, paljastuiko kalenterista hyvää käyttötavaraa vai tuotteita, joiden ainut kohtalo on pölyttyä peilikaapin nurkassa.

Ei kuitenkaan huolta: tämä testijuttu ei paljasta kalentereiden tarkkaa sisältöä!

Lue myös: Miten ikääntyvän ihon saa hehkumaan? Ihotautien erikoislääkäri antaa 5 vinkkiä iäkkään ihon hoitoon

1. Lumene Pohjoinen kauneusjoulukalenteri 2022: Turvallinen valinta

Hinta: 94,20 e (sisällön ilmoitettu arvo 231,60 €)

Hinta yhdelle luukulle: 3,90 e

kosmetiikkajoulukalenteri
Lumenen joulukalenteri sisältää 24 Lumenen rakastetuinta tuotetta: 17 ihonhoitotuotetta ja 7 meikkituotetta.  © Lumene

Kiitämme: Kotimaisen Lumenen joulukalenteri on klassikko, jonka sisältö kiinnostaa monia suomalaisia vuodesta toiseen. Tänä vuonna kalenterin ulkoasu on hurmaavan talvinen. Tämän kalenterin kehtaa nostaa esille kotia koristamaan!

Lumenen kalenterin luukuista saa sekä meikkejä että ihonhoitotuotteita, eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Mukana myös brändin kiinnostavia uutuuksia.

Erityisen ilahduttavaa oli se, että tuotteet olivat täydellisissä matkakoon pakkauksissa. Jos joku tuote ei olekaan mieluinen, sen käyttää nopeasti pois pienen pullon ansiosta, joten turhaa kosmetiikkahävikkiä ei juuri synny. Pakkaukset ovat kauniita ja yhtenäisiä. 

Kalenterin takaa löytyy myös kätevä tuoteopas luukkujen sisältöihin. Selkeät kuvaukset tuotteista ehkäisevät sitä, että oudot tuotteet eivät päädy suoraan hävikiksi.

Moitimme: Lumenen kalenterissa on runsaasti erilaisia voiteita, ehkä jopa tarpeettoman paljon? Kalenteri on taattua laatua, mutta ei hirveän yllätyksellinen. Toisaalta jos haluaa rahoilleen vastinetta, tämä kalenteri on varma valinta.

Matkakoiset pullot ovat todella pieniä, joten tuotteista ei ole kovin pitkäksi aikaa iloa. Jos johonkin tuotteeseen ihastuu, on se pakko käydä pian ostamassa. Siinä mielessä tämä on selvä testerikalenteri, ja 230,60 euron ilmoitettu arvo tuntuu liioittelulta.

2. Cocopanda Beauty Calendar -kosmetiikkajoulukalenteri: Kokeilunhaluisen kalenteri

Hinta: 150 e (sisällön ilmoitettu arvo 370e)

Hinta yhdelle luukulle: 6,25 e

kosmetiikkajoulukalenteri
Cocopandan joulukalenteri sisältää yhdistelmän matkakokoisia tuotteita, täysikokoisia tuotteita sekä luksusnäytteitä.  © Cocopanda

Kiitämme: Kosmetiikkanettikauppa Cocopandan kalenterissa on mukana todella laadukkaita luksusmerkkejä aina Sisheidosta Biothermiin. Luukuista paljastuu myös tavalliselle kosmetiikankäyttäjälle paljon ennalta vieraita uutuuksia. Hyvä kattaus meikkejä, kosmetiikkaa ja hiustuotteita. Mukana on myös täyskokoisia tuotteita.

Muista kalentereista tämä poikkeaa eniten siinä, että niin kutsuttujen ”varmojen nakkien” ja hyvän käyttötavaran sijasta kalenterista löytyy paljon uutta kokeiltavaa. Kalenteri sopii sellaiselle, joka haluaa rohkeasti testata uusia tuotekategorioita ja uusia brändejä tutun ja turvallisen sijaan.

Lisäksi vetolaatikkomainen hauska pakkausmuotoilu erottuu muista.

Moitimme: Musta paketti on hieman mielikuvitukseton eikä kovin jouluinen. Kosmetiikan tavalliselle käyttäjälle jotkin tuotteet herättivät kysymyksiä siitä, mihin tarkoitukseen tuote edes on. Joukossa on todennäköisesti kosmetiikkaa, joka jää kokonaan käyttämättä.

Käyttöopas tuotteisiin helpottaisi selvästi outojen tuotteiden käyttöönottoa.

3. Kicks Makeup Advent Calendar 2022 -kosmetiikkajoulukalenteri: Meikkiharrastajan unelmakalenteri

Hinta: 150 e (sisällön ilmoitettu arvo 341 e)

Hinta yhdelle luukulle: 6,25 e

kosmetiikkajoulukalenteri
Kicksin meikkikalenteri on koostettu Kicksin myydyimmistä tuotemerkeistä. © Kicks

Kiitämme: Kicksin valikoimissa on tänä vuonna erikseen sekä ihonhoito- että meikkikalenteri. Avasimme meikkikalenterin, jonka liila-kultainen pakkaus on todella tyylikäs ja ylellinen. Kalenteri näyttää niin ihanalta, että sen avaamista hädin tuskin malttaisi odottaa joulukuuhun asti.

Tämä kosmetiikkajoulukalenteri sopii sellaiselle, joka rakastaa laadukkaita meikkejä. Luukuista paljastuu laatubrändien, kuten Narsin ja Macin tuotteita. Joukossa on myös Kicksin oman sarjan meikkejä, meikkisieniä, siveltimiä ja pienikokoisia hyviä hajuvesiä.

Kotilieden testaajia ilahdutti se, että vaikka ei olisikaan harrastaja tai merkkiuskovainen meikkien suhteen, kalenterista löytyy hyviä käyttötuotteita myös tavalliselle sutijalle.

Plussaa siitä, että mukana on kuvalliset tuotelistaukset ja käyttöohjeet tuotteille. 

Moitimme: Isokokoinen kalenteri ja jättimäiset luukkulaatikot loivat oletuksen, että sisältä löytyisi täysikokoisia tuotteita. Tosiasiassa isosta luukusta saattaakin löytyä pienen pieni testeri. Se voi tuottaa pettymyksen. Hinta on myös selvästi kallein.

4. Lyko Me-Phoria: Toimituksen suosikki

Hinta: 99 e (sisällön ilmoitettu arvo 429 e)

Hinta yhdelle luukulle: 4,10 e

kosmetiikkajoulukalenteri
Lykon kalenteri lupaa 24 luukun verran meikkejä, ihonhoitoa, tuoksuja, hiustenhoitoa ja euforiaa. © Lyko

Kiitämme: Kosmetiikkanettikauppa Lykon joulukalenterit vaikuttavat nousseen ihonhoitointoilijoiden keskuudessa todelliseen kulttiasemaan, sillä Lykon kalenterit myydään välittömästi loppuun.

Se on helppo uskoa: Lykon kosmetiikkajoulukalenteri antaa todella hyvän vastineen rahoille. Tämä on testatuista kalentereista ainoa, jonka kaikki tuotteet ovat täysikokoisia. Jos tuotteita sitoutuu aidosti käyttämään, uutta kosmetiikkaa ei ihan pian tarvitse hankkia. Meikkejä, kosmetiikkaa ja hiustuotteita on todella monipuolinen kattaus, ja sata euroa tuntuu jopa halvalta hinnalta 24 täyskokoisesta tuotteesta.

Vaaleanpunainen pakkaus on erittäin ylellinen, kuin lahja. Laatikon sisältä löytyy 24 suloista pientä kangaspussia, joihin kosmetiikka on piilotettu. Laatikko ja pussukat eivät ole helpoiten kierrätettävissä, mutta pussit voi halutessaan uusiokäyttää monella tapaa. 

Moitimme: Tästä kalenterista ei juuri moitittavaa löydy. Toki tuotelistauksesta ja tuotteiden käyttöohjeista olisi monille iloa. 

Lue myös Anna.fi: Sipsikalenteri oli vasta alkua: listasimme 10 + 1 erikoista joulukalenteria – ovatko nämä sekoimmat ideat?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Avasimme 4 kosmetiikka­joulukalenteria ja tutkimme niiden sisällön – yksi kalenteri tuntui jopa liian halvalta loistavaan sisältöön nähden

Sinun täytyy kommentoidaksesi.