Liikunta

Testasimme 22 joogavaatetta – nämä asut toimivat parhaiten joogassa!

Tippuuko toppi koira-asanassa korviin? Rullautuvatko housut vyötäröltä lantiolle ikävästi? Hankaako rintaliivin reuna? Materiaali, malli ja mittasuhteet ovat hyvän joogavaatteen valinnassa tärkeimmät avainsanat. 

Jooga on kaikkien aistien laji, ja vanhalla t-paidalla voi joogata siinä missä lajiin tarkoitetulla topillakin. Huomioi kuitenkin nämä asiat, kun valitset joogavaatteita.

Valitse mahdollisimman mukavat vaatteet

Valitse laadukkaasta materiaalista tehty joogavaate. Hikisiä vaatteita pestään usein, joten vaatteen pitää kestää jatkuvaa pesua. Materiaalin tulisi myös siirtää hikeä ihon pinnalta jo joogatessa.

Jooga-asu on täydellinen, kun sitä ei huomaa. Onepiece-haalariasu voi olla monen unelma, kun taas toinen suosii toppeja ja shortseja. Toiset kaipaavat vaatteelta tukea enemmän kuin toiset, mutta itse laji ei vaadi vaatteelta kovia tukikankaita tai kaaritukia.

Ääriasennoissa hyvät lajille suunnatut joogavaatteet puoltavat käyttöönsä. Namaste!

Valitse jooga-asu lajin alatyylin mukaan

Hot joogassa tulee todella hiki, joten kannattaa unohtaa pitkähihaiset puserot, tai löysät puserot ja housut, ne liimautuvat ikävästi iholle tunnin aikana. Narutoppi ja lyhyet sortsit tai caprit ovat hotjoogassa käytännöllisimmät.

Väljät jooga-asut, pitkähihaiset ja lämpimät sopivat rauhallisempiin joogalajeihin. Hitaissa venytyksissä ja pitkäkestoisissa asanoissa pitää olla lämmin ja mukava olla.

Ihonmyötäiset jooga-asut sopivat sporttisiin, akrobaattisiin ja nopeatempoisiin joogalajeihin. Vaikeissa asanoissa on tärkeää, etteivät vaatteet liiku paikaltaan tai painaudu saumoistaan ikävästi ihoon.

Vasen setti urheilulliselle ja akrobaattiselle tunnille: Kevyttä tukea antavat Sense of Karma -urheilurintaliivit, 24,95 e, -pitkä toppi, joka pitää vilauttelun loitolla, 29,95 e ja -pitkät saumattomat trikoot 49,95 e, Ellos. Koot 34/36 – 50/52. Oikea setti rauhalliselle tunnille: Urheilurintaliivit 55,90 e, kuppikoot A-G, Shock Absorber. Sence of Karma -pitkähihainen paita, 39,95 e, ja -löysät housut, 49,95 e, Ellos. Koot 34/36 – 50/52.
Urheilulliselle ja akrobaattiselle tunnille: Keskitukevat ja saumattomat Ness-urheilurintaliivit 39 e. Pitkä, erittäin joustava t-paita, 49 e. Saumattomat housut,, joissa hyvin iholla pysyvä kumimainen vyötärökappale, 59 e. Urheilulliset yleistrikoot, jotka sopivat myös joogaan. Trikoissa erittäin korkea vyötärökappale, 69 e. Lämmin pusero loppurentoutukseen, 79 e. Kaikki Kari Traa. Koot XS-XL.
Lempeälle ja urheilulliselle tunnille: Hyvin rintoja tukevat urheilurintaliivit, 39,95 e ja saumattomat mukavat alushousut 24,95. Joustava ja takaa pidempi toppi joka pysyy paikallaan, 34,95 e. Saumattomat trikoot, joissa vyötärökappale, joka pitää housuja paikallaan, 39,95 e. Takki lämmittelyyn ja kotimatkalle, 89,95 e, Björn Borg. Koot XS-XL.
Hotjoogaan ja urheilullisille tunneille: Kevyet Urheilurintaliivit, 49,90 e. Ihonmyötäinen, kevyt ja pitkä toppi, 49,90 e. Hyvin paikallaan pysyvät kevyet urheilusortsit, 59,90 e. Alkulämmittelyyn ja loppurentoutukseen pitkähihainen, 69,90 e. Saumattomat ja pitkät trikoot, 129 e. Onepiece-haalariasu 149 e. Kaikki Casall. Koot 34-44.

Tiedustelut: Björn Borg, Casall, Ellos, Kari Traa 040 1530 266, Shock Absorber.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Testasimme 22 joogavaatetta – nämä asut toimivat parhaiten joogassa!

Hende

Missäs miesten jooga-asut? Olisi kiva saada itsekkin suosituksia kun jo toistakymmentä vuotta joogaillut.

Pöö

Missä se testi tässä oli? Nuo vaatteiden kuvathan ovat pelkkiä mainoksia.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.