Hyvinvointi Tilaajille

Milloin kyse on Alzheimerin taudista, milloin tavallisesta unohtelusta? 10 merkkiä kertovat, mikä on normaalia ja mikä ei

Alzheimerin tautiin liittyviä oireita saattaa olla vaikea erottaa. Oireiden tunnistaminen on tärkeää, sillä varhain aloitettu hoito hidastaa sairauden etenemistä. 

Avaimet ja puhelin taas hukassa etkä muista sovittuja tapaamisia ilman kalenteria? Moni huolestuu omasta tai läheisen huonomuistisuudesta, sillä Alzheimerin taudin ensimmäinen ja merkittävin oire on muistin heikentyminen.

Alzheimerin yleisyys kasvaa iän myötä. Aivoja rappeuttava etenevä muistisairaus on alle 65-vuotiailla harvinainen, mutta yli 85-vuotiaista sitä esiintyy jo 15–20 prosentilla.

Tähän yleensä hitaasti etenevään sairauteen ei ole löydetty parantavaa hoitoa. Niinpä oireiden tunnistaminen on tärkeää, sillä mitä aikaisemmin hoito aloitetaan, sitä paremmin se hidastaa taudin etenemistä.

Koska ikä tuo mukanaan myös muistin luonnollista heikentymistä, voi Alzheimerin tautiin liittyviä oireita olla vaikea erottaa normaalista ikääntymisestä.

Lue myös: Onko ulkoa opettelu järkevä opiskelutekniikka? Ennen päntättiin ulkoa vaikka mitä

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.