Suhteet Tilaajille

”Onko parisuhteellani tulevaisuutta?” Terapeutti kertoo, mitkä 3 asiaa kannattaa suhteessa kartoittaa, kun harkitsee eroa

Jounin vaimo haluaisi muuttaa Australiaan töiden perässä, mutta Jouni ei ole ajatuksesta kovin innoissaan. Onko eroaminen ainoa vaihtoehto?

”Olemme lapseton pariskunta ja asuneet Suomessa koko ikämme. Nyt vaimoni on saanut työtarjouksen Australiasta. Se on houkuttava ja puolisoni on siitä hyvin innoissaan. Minä en niinkään.

Meillä ei ole Australiassa tuttavia eikä muutakaan kiinnekohtaa. Minulla on kotimaassa vakituinen työ, ja meillä on täällä oma asunto ja omat verkostomme. Olemme keskustelleet useaan otteeseen vaihtoehdoista, mutta joka kerta se tyssää siihen, että vaimoni on jo päättänyt muuttaa. Tunnen olevani alakynnessä.

Voiko tällaisessa tilanteessa liitolla olla jatkuvuutta, kun toinen uhkailee lähteä yksin? Miten minun pitäisi tilannetta oikein tarkastella, jotta kumpikin olisi tyytyväinen lopputulokseen?” kysyy Jouni, 52.

Terapeutti kannustaa miettimään luovia ratkaisuja

”Jounin parisuhteessa käytetään ehkä valtaa epätaisesti”, perheneuvoja, pari- ja skeematerapeutti Mirva Lia Salonen pohtii.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.