Terveys

Mikä auttaa nivelrikkoon, kipeisiin polviin ja särkeviin hartioihin? Testasimme kolme tuotetta, jotka lupaavat lievitystä nivelkipuun

Kotilieden toimitus testasi kolme erilaista nivelkivun lievittäjää. Kipukohteet olivat lonkan nivelrikko, kipeytynyt polvi ja särkevät hartiat.

Nivelkivun tavallinen aiheuttaja on nivelrikko, jonka hoito edellyttää lääkärin diagnoosia. Nivelrikossa rustopinta rikkoutuu ja nivelrusto häviää nivelpinnoilta. Se aiheuttaa niveleen rasituksessa tuntuvaa kipua.

Nivelrikon syytä ei tiedetä. Riskiä suurentavat perintötekijät, korkea ikä, lihavuus, nivelvammat ja nivelen rasitus työn tai raskaan liikunnan myötä.

Nivelrikkoa voi esiintyä monessa vartalon osassa, niin sormissa kuin lonkassa ja varpaissakin.

Lue myös: Näin hidastat nivelrikon etenemistä

Lonkka- ja polvikipu
Lonkka- ja polvikivut lisääntyvät iän myötä.

Kylmä, kohoasento ja kompressio

Vähemmän vakavia lihas- ja nivelkipuja tulee nyrjähdyksistä, venähdyksistä, urheiluvammoista tai liikarasituksesta. Valtaosa liikuntavammoista on pehmytkudoksen venähdyksiä, revähdyksiä ja ruhjeita tai rasitusvammoja.

Liikuntavammojen ensiapua ovat kylmä, kohoasento, kompressio ja lepo.

Harjoittelusta kannattaa pitää tarpeen mukaan muutaman päivän tai viikon tauko. Tauon jälkeen harjoittelu aloitetaan varovaisesti.

Lääkitys riippuu kivusta. Ibuprofeiini ja parasetamoli helpottavat oloa liikuntavammojen aiheuttamissa kipu­tiloissa.

Lue myös: Tekonivel ja leikkaus edessä? Lue tietopaketti nivelleikkauksesta

Testasimme kolme nivelkivunlievittäjää

Kotilieden toimitus testasi kolme tuotetta: jauheen, geelin tuubissa ja geelin pumppupullossa.

Movo-ruusunmarjajauhe, 28 e/200 g

Oranssi jauhe on valmistettu kokonaisista Tanskan Langelandin alueen Hyben Vital -lajikkeen ruusunmarjoista. Se sisältää ainoana lajikkeena runsaasti GOPO® galaktolipidiä. Se on luonnon omia sokereita ja rasvahappoja sisältävä seos, joka edistää nivelten hyvinvointia.

Tuotteessa on lisäksi C-vitamiinia, joka edistää kollageenin muodostumista rustoja varten. Päivittäin nautitaan kaksi annosmittaa juomaan tai ruokaan sekoitettuna. Maku on miellyttävä ja mieto. Polvi ei vaivannut ollenkaan koeaikana.

BuranaGel-geeli, 15,40 e/50 g

Burana on tuttu ja tehokas ibuprofeiini. Nyt Buranaa saa myös tuubissa iholle ­levitettävänä geelinä. Se on tarkoittettu nivel- ja lihas­kipujen hoitoon. Geeli lupaa myös lievittää tulehdusta.

Levitän geeliä ohjeen mukaisesti kipeille hartioilleni kolmasti päivässä 4 senttiä. Se vastaa 100 mg ibuprofeiinia. Maksimiannos päivässä on 10 senttiä eli 250 milligrammaa. Lääkkeeltä tuoksuva geeli imeytyy ihoon nopeasti. Se ei tahraa vaatteita, ja tuoksukin häipyy pian. Hartiat kiittävät geeliä.

Synomax-Nivelgeeli, 23,60 e/250 ml

Geeli lupaa apua nivelvaivoihin, nivelrikkoon ja reumaan. Se sisältää mentolia, jonka tunnistaa tuoksusta, sekä glukosamiinia, kondroitiinia ja MSM:ä, joka on elimistössämmekin esiintyvät orgaaninen rikkiyhdistelmä.

Geeli imeytyy saman tien, sitä on siisti ja helppo käyttää eikä se tahraa yöpaitaa. Lonkissani on viime aikoina tuntunut kipua, ja röntgenkuvat vahvistivat nivelrikon. Nyt kipu pysyy poissa. Uskon, että urheilua harrastavakin tykästyy näpsäkäyttöiseen geeliin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikä auttaa nivelrikkoon, kipeisiin polviin ja särkeviin hartioihin? Testasimme kolme tuotetta, jotka lupaavat lievitystä nivelkipuun

Margit46

Älkää puhuko satuja, mikään EI auta kovasti särkevään nivelrikkoon, joka vääntävät mutkalle sormet ja varpaat ! Ja se on tosi,
Käyn lenkillä , raadan remonteissa , teen maa ja kotityöt ja arvatkaa mikä särky, ei auta sanat kertomaan. Onnea vaan jutuille auttavasta lääkkeestä! Ehei , ei sellaista ole, Terv 72 v, 32 v runnellut nivelrikko!

Tuula Leena 46

Älkää puhuko satuja, mikään EI auta kovasti särkevään nivelrikkoon, joka vääntävät mutkalle sormet ja varpaat ! Ja se on tosi,
Käyn lenkillä , raadan remonteissa , teen maa ja kotityöt ja arvatkaa mikä särky, ei auta sanat kertomaan. Onnea vaan jutuille auttavasta lääkkeestä! Ehei , ei sellaista ole, Terv 72 v, 32 v runnellut nivelrikko!

Koillismaan tyttö

Glukosamiini pitää kivut pois minun polvistani.

Maikki- mummi

Glukodamiinista sää vain ilmavaivat…..

niksnaks

Polvi ja olkapäät ja ranteet eivät kestä enää puutarhatöitä, jos innostuu vähänkin haravoimaan, niin nivelet innostuu turpoamaan ja punastumaan ja särkemään sietämättömästi. Mutta jos ottaa iisisti ja syö vähän magneesiumia C vitamiinia ja kalsiumia, niin särky pystyy poissa ainakin jossain määrin. Iltaisin saa tietää liikkuneensa. Kävely pienen matkaa käy hyvin. Pitäisi laihduttaa, vaikken ylilihava olekkaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.