Terveys

Sinkki auttaa flunssaan – testasimme sinkkiasetaatti-imeskelytabletit

Testasimme kolme sinkkiasetaatti-imeskelytablettia ja yhden sinkkiasetaatti suusuihkeen. Lue kokemukset!

Sinkki kannattaa ottaa käyttöön heti, kun flunssan oireita ilmenee. Sinkki nimittäin lyhentää ja lievittää flunssaa tutkitusti.

Kaikki sinkit eivät auta flunssaan. Tutkimusten mukaan sinkkiasetaatti on tehokkain, kun taas sinkkisitraatti on tehoton. Sitraatti sitoo sinkin voimakkaasti eikä sinkki pääse vapautumaan nielussa, jossa sen pitäisi päästä vaikuttamaan.

Samoin C-vitamiinia ja sinkkiä ei kannata syödä samassa valmisteessa, sillä C-vitamiini sitoo sinkkiä, ja C-vitamiinin ja sinkin on tarkoitus vaikuttaa eri kohdissa elimistöä.

Viime vuonna julkaistussa Kotilieden jutussa Helsingin yliopiston dosentti Harri Hemilä kertoo, että sinkki-suihkeita ei ole tutkittu eli ei voida sanoa, että ne olisi todistettu tehokkaiksi, mutta Hemilä uskoo suihkeen ajavan saman asian kuin imeskelytabletin.

Lue myös: Sinkki lyhentää flunssan kestoa, kunhan valitset oikeanlaisen sinkin ja otat sen oikeaan aikaan

Lue kokemukset sinkkiasetaatti-imeskelytableteista ja suusuihkeesta!

YA sinkkiasetaatti 13 mg -imeskelytabletti

YA sinkki-asetaatti imeskelytabletti flunssan torjuntaan

”Tabletteja mainostetaan mintun ja appelsiinin makuisiksi, mutta ne maistuvat metallisilta ja pahoilta. Suuhun jää raudan maku. Maun sietää, kun tajuaa tablettien tehon. Tabletit veivät jopa kurkkukivun ensimmäisen päivän aikana mennessään, mutta kuuria kannattaa jatkaa kolmesta viiteen päivään. Maun lisäksi muita haittavaikutuksia ei tullut. Sinkkiä otetaan noin 2–3 tunnin välein, kuusi tablettia päivässä. Tabletin imeskely kestää viidestä kymmeneen minuuttia.”

YA sinkkiasetaatti 13 mg imeskelytabletti 10,60 e / 60 tablettia

Lue myös: Tunnetko flunssan oireet? Nämä 4 oiretta kertovat, että olet sairastunut

Posivil Fluzink 10 mg -sinkki-imeskelytabletti

Posivil Fluzink sinkki-imeskelytabletti

”Yksi tabletti imeskellään 1,5–2 tunnin välein. Tabletin pitää antaa liueta hitaasti suussa, eikä suuta saa huuhtoa heti tabletin oton jälkeen. Sormenpään kokoisen tabletin imeskely kestää viisi minuuttia. Posivil Fluzinkin imeskelytableteissa on kaksi makuvaihtoehtoa: veriappelsiini ja anis. Veriappelsiinin maku on mieto, mutta tekee tabletin imeskelystä miellyttävää. Suuhun jää vain lievästi metallinen maku. Suositeltu vuorokausiannos 8–10 tablettia.”

Posivil Fluzink 10 mg imeskelytabletti noin 11–12 e / 40 tablettia

Lue myös: Iskikö flunssa? Näitä ruokia flunssaisen kannattaa välttää!

LifeExtension 18,75 mg -sinkkitabletti

LifeExtension sinkki

”Jättikokoinen sinkkitabletti sulaa suussa todella hitaasti, välillä sulaminen kesti jopa 30 minuuttia. Sinkkitablettia imeskellään kahden tunnin välein. Imeskelyn aikana ei saa juoda mitään, muuten tabletti sulaa liian nopeasti. Tableteissa on piparmintun maku, mutta imeskelyn jälkeen sinkin ominaismaku jäi silti suuhun. Muita haittoja, kuten mahan sekaisin menemistä, ei tullut. Yleensä flunssani kestävät testikertaa kauemmin, mutta on vaikea sanoa, johtuiko tällä kertaa lyhyempi flunssa tableteista.”

LifeExtension 18,75 mg sinkkitabletti noin 11,80 e / 30 tablettia

Lue myös: Mitä kannattaa syödä flunssassa? Nämä ruoat helpottavat oloa, kun flunssa iskee!

YA sinkkiasetaatti-suusuihke

YA sinkkiasetaatti suusuihke

”Suihketta pitäisi olla suihkimassa koko ajan! Ensimmäisen tunnin aikana kolme suihkausta neljä kertaa tunnissa, sitten kolme suihkausta joka toinen tunti. Sinkkiä voi helposti unohtaa ottaa tarpeeksi. Suihkeen kahdesta mausta minttu-eukalyptus oli miellyttävämpi. Anis-vanilja oli pistävä ja alkoi ällöttää pidemmän päälle. Tehossa en huomannut eroa verrattuna tabletteihin. Suihkeiden hyvä puoli on se, että välttyy maun leviämisestä koko suuhun, jos tähtää suihkeen suoraan nieluun.”

YA sinkkiasetaatti suusuihke 14,50 e / 25 ml

Lue myös: Flunssa vai influenssa? Näistä merkeistä tunnistat taudit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sinkki auttaa flunssaan – testasimme sinkkiasetaatti-imeskelytabletit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.