Veitsen heiluttaja

Helena Puolakka matkusti maailmalle työskennelläkseen alan parhaiden keittiömestareiden kanssa. Aviomies ja lastenhoitaja vastasivat kotona arjesta ja kahden lapsen kasvatuksesta. Menestynyt huippukokki on nyt palannut Suomeen ja johtaa ravintola Savoyta.  

Teksti Jenna Parmala

Kuvat Pekka Holmström, myös videot

Jännitys oli käsin kosketeltavaa. Helena Puolakka muistaa vieläkin, kuinka hän odotti ravintolakoulu Perhon viimeisen kokeen arvostelua. Hän oli tehnyt raadille sisäfileepihvin salaatilla ja kaatanut päälle tilkkasen madeirakastiketta.

”Suoritus on hylätty”, opettajat ilmoittivat. Kastiketta oli heidän mielestään kaadettu annokseen aivan liian vähän. Koulun ohjeistuksen mukaan jokaiselle ruokailijalle oli kaadettava täysi kastikemäärä eli desilitran verran.

Hylkäys tarkoitti, että Helena ei läpäisisi viimeistä koettaan eikä valmistuisi ravintolakoulusta. Hän sisuuntui ja vaati päästä rehtorin puheille.

07.09.2020

X