Heli, 52, halusi perustaa koirien saattokodin ja muutti maalle – kertoo nyt, miksi kuntien pitäisi houkutella enemmän keski-ikäisiä asukkaikseen

Kunnat houkuttelevat lapsiperheitä muuttamaan maalle, ­mutta eivät Heli Mäenpään mielestä oikein ole oivaltaneet, mikä potentiaali maalle haikailevissa keski-ikäisissä on. Miten kunnat voisivat auttaa citymaalaista sopeutumaan uuteen asuinseutuun?

Teksti Sanna Puhto

Kuvat Anna Wallendahr

”Rakastuin maaseutuelämään sen tavallisen porttiteorian kautta. Ensin minulla oli mökki, jossa vietin yhä enemmän aikaa. Talven 2018 testasin, pärjäänkö yksin metsän keskellä kahden koiran kanssa, kun pakkasta on 22 astetta, eikä järvellä näy yhtään toista valoa. Kun talvi oli ohi, tiesin, että pärjään. Sitten vain talon ostoon!

Muutin Suomusjärvelle Helsingin Kalliosta juuri ennen koronaa, marraskuussa 2019. Varsinainen syy maallemuuttooni olivat koirat. Halusin perustaa kodittomien vanhojen ja sairaiden rescuekoirien saattokodin, ja niin olen nyt tehnyt.

Pari vuotta sitten muuttaessani etätöiden tekeminen maalta käsin saattoi kuulostaa utopialta. Sitä se ei enää ole. Vapaa-ajan asunnosta on tullut monelle työpaikka.

28.10.2021

X