Lapsirakas isoäiti Marjo sai iskun palleaan: poika ja miniä eivät hyväksy uutta kumppania

Poikansa perheen elämässä tiiviisti mukana ollut isoäiti suree, koska ei enää saa hoitaa lastenlapsiaan, jos uusi kumppani on paikalla. Asiantuntija neuvoo, mikä avuksi.

Teksti Kristiina Walstén

Kuvat iStockphoto, Jarmo Wright

”Minulla on kolme aikuista lasta ja nykyään myös kaksi lastenlasta. Erosin pitkästä liitosta kolmisen vuotta sitten ja sen jälkeen keskityin vapaa-ajallani hoitamaan poikani esikoista. Olin aina saatavilla, kun pojan perhe tarvitsi apua. Parin sinkkuvuoden jälkeen löysin Tinderistä uuden kumppanin. Hän asuu toisessa kaupungissa, joten tapaamme viikonloppuisin. Olemme seurustelleet puolitoista vuotta.

Tutustutin kumppanini nopeasti lapsiini ja heidän puolisoihinsa. Alku meni hyvin, mutta nyt pojan perhe ei enää halua antaa lapsia hoitoon, jos kumppanini on paikalla. Kysyttäessä sain vastaukseksi, että suhteemme on epävakaa. Mikä avuksi?” kysyy Marjo, 55.

”Minulle tulee parikin asiaa mieleen, jotka Marjon tulisi ottaa huomioon. Ensimmäinen on se, että asiat täytyy ottaa puheeksi. Vain silloin voidaan välttyä suuremmilta väärinkäsityksiltä, aiheettoman suuriksi paisuvilta tulkinnoilta sekä loukkaamisilta”, neuvoo vastuuasiantuntija Minna Oulasmaa Väestöliitosta. 

10.09.2021

X