Marjaana, 54, alkoi tapailla ystävänsä kanssa samaa miestä: ”En ole kertonut asiasta ystävälleni”

Marjaana ajautui keskelle kolmiodraamaa, ja tilanne tuntuu hämmentävältä. Marjaana ei haluaisi menettää ystäväänsä, mutta oltuaan pitkään yksin, deittailu tuntuu hyvältä. Miten hänen kannattaisi edetä?

Teksti Kristiina Walstén

Kuvat iStockphoto

”Minulla on ystävä, johon olen tutustunut työni kautta. Meillä on paljon yhteistä ja viihdymme toistemme kanssa töiden ulkopuolellakin. Ystäväni tapailee erästä miestä, ja satuin tapaamaan hänet ystäväni luona. Kuinka ollakaan, sovin miehen kanssa treffit. Nyt minäkin olen tapaillut miestä jonkin aikaa, mutta en ole kertonut asiasta ystävälleni. Meillä on siis menossa jonkinlainen kolmiodraama.

Haluaisin jatkaa miehen deittailua, mutta en haluaisi menettää ystävääni ja yhteistyökumppaniani. En tiedä miten pääsisin eteenpäin, sillä olen ymmälläni omista tunteistani. Olen ollut pitkään yksin, enkä haluaisi luopua mielenkiintoisesta ja mukavasta suhteesta, koska tunnistan miehessä paljon samankaltaisuutta itseni kanssa. Mitä minun kuuluisi tehdä? Voisinko edes jatkossa luottaa mieheen, joka nyt tapailee samaan aikaan kahta naista? Entä miten selitän tilanteen ystävättärelleni?” kysyy Marjaana, 54.

Mieti omia tarpeitasi, paripsykoterapeutti neuvoo

20.02.2022

X