Olen suuri cevichen ystävä. Ceviche on hapolla eli limellä tai sitruunalla kypsytettyä kalaa. Perinteinen versio on herkkua, mutta kehittelin vaihtelun vuoksi version katkaravuista. Mango sopii makupariksi erinomaisesti. Tämä on hyvä alkuruoka, viikonlopun naposteluherkku tai buffetpöydän osa.
Katkarapu-mangoceviche
Alle 30 min
4 annosta
200-250 g kuorittuja katkarapuja (isoja)
1 -1 ½ limen mehu
1 kypsä mango
1 pieni tai ½ iso punasipuli
1 avokado
ruukku korianteria
1 tuore punainen chili
1 tomaatti (tämän voi jättää halutessaan pois)
loraus oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria rouhittuna
tarjoiluun maissilastuja
Sulata katkaravut siivilässä.
Kuori ja kuutioi mango, avokado ja tomaatti. Silppua sipulit ja korianteri sekä chili. Jos et halua tulista, älä käytä siemeniä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää joukkoon limen mehu, oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile maissilastujen kera.
Ruokarakkaudella,
Vappu
Kommentit
Kommentoi juttua: Katkarapu-mangoceviche