
Katkarapu-mangoceviche

Olen suuri cevichen ystävä. Ceviche on hapolla eli limellä tai sitruunalla kypsytettyä kalaa. Perinteinen versio on herkkua, mutta kehittelin vaihtelun vuoksi version katkaravuista. Mango sopii makupariksi erinomaisesti. Tämä on hyvä alkuruoka, viikonlopun naposteluherkku tai buffetpöydän osa.
Katkarapu-mangoceviche
Alle 30 min
4 annosta
200-250 g kuorittuja katkarapuja (isoja)
1 -1 ½ limen mehu
1 kypsä mango
1 pieni tai ½ iso punasipuli
1 avokado
ruukku korianteria
1 tuore punainen chili
1 tomaatti (tämän voi jättää halutessaan pois)
loraus oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria rouhittuna
tarjoiluun maissilastuja
Sulata katkaravut siivilässä.
Kuori ja kuutioi mango, avokado ja tomaatti. Silppua sipulit ja korianteri sekä chili. Jos et halua tulista, älä käytä siemeniä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää joukkoon limen mehu, oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile maissilastujen kera.
Ruokarakkaudella,
Vappu
Katso ja innostu – tästä löydät lisää maistuvia ja helppoja ohjeitani

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapu-mangoceviche