Kermainen simpukkakeitto
Kermainen simpukkakeitto on höyryävän herkullinen ruoka viileisiin iltoihin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kermainen simpukkakeitto:
- 1 kg simpukoita esim. sinisimpukoita
- 2 lehtisellerinvartta
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl voita
- 1 tl curryjauhetta
- 1 dl valkoviiniä
- ½ l kalalientä
- 4 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
LISÄKSI
- 2 kaltattua luumutomaattia
- 2 rkl hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
1. Raaputa simpukoiden kuorista juuresveitsen tylpällä reunalla kaikki irtoava lika pois. Nyhdä kuorien saranapuolelta pois simpukoiden parta.
2. Harjaa jokainen simpukka huolella juuresharjalla puhtaaksi juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois kuoreltaan vaurioituneet simpukat ja sellaiset, joiden kuoret eivät sulkeudunapsautettaessa.
3. Pilko lehtisellerinvarret ja kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota kattilan pohjalla kasviksia currylla maustetussa voi–öljyseoksessa muutama minuutti.
4. Lisää kattilaan valkoviini ja kalaliemi ja kiehauta. Lisää simpukat kahdessa erässä. Keitä, kunnes kuoret avautuvat. Nosta avautuneet simpukat vadille ja poista kuorensa kiinni pitävät simpukat. Keitä toinen erä. Nosta simpukat vadille.
5. Lisää keittoon kerma ja keitä 5 minuuttia. Poista simpukoista kuoret, mutta säästä jokaiselle muutama kokonainen koristeeksi. Lisää kuoritut simpukat keittoon ja mausta ripauksella suolaa.
6. Kuori kaltatut tomaatit ja halkaise. Poista siemenet ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Annostele keitto lautaselle ja koristele kokonaisilla simpukoilla, pilkotuilla tomaateilla ja hienonnetulla basilikalla.
Kokeile myös muita äyriäisreseptejä:
Kalastajan pasta Merimiehen sinisimpukat Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa Pekonivoilla gratinoidut osterit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermainen simpukkakeitto