Donitsit uunissa
Donitsit uunissa valmistuvat kätevästi donitsipellillä ilman vaivalloista rasvalla läträämistä. Sitruuna antaa suussa sulaville uunidonitseille keväistä makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Donitsit uunissa:
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl maitoa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
Vuokaan
- 1 rkl voita tai margariinia
Pinnalle
- tomusokeria
- valmista sokerikuorrutetta
- vaaleita koristerakeita
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kulhossa muna, jogurtti, maito, raastettu sitruunankuori ja -mehu sekä sulatettu rasva. Sekoita kevyesti joukkoon kuivat aineet, mutta älä vaivaa liikaa. Kaavi taikina pursotinpussiin.
2. Voitele donitsipelti kevyesti. Valuta taikinaa syvennyksiin. Paista donitseja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Nosta pelti hetkeksi jäähtymään ritilälle. Kumoa hieman jäähtyneet donitsit ritilän päälle.
3. Koristele donitsit tomusokerilla, sokerikuorrutteella ja koristerakeilla.
Kokeile myös muita ihania leivonnaisia: Mehevä limettikakku Pikapullat pähkinätäytteellä Raparperipitko Ruoka.fi: Omenamunkit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Donitsit uunissa