Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton kaurapatonki

Gluteeniton leipä on helppo valmistaa itse. Gluteeniton kaurapatonki maistuu herne-avokadolevitteen kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Gluteeniton kaurapatonki:

  • 5 vettä
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl kaurajauhoa (Urtekram)
  • 3 dl Yleisleivontamix–jauhoseosta (Urtekram)
  • 1 dl tapiokatärkkelystä

Valmistusohje

Valmistusaika 1 tunti 30 min

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää psyllium vispilällä sekoittaen. Anna psylliumin turvota muutama minuutti ja lisää sen jälkeen joukkoon suola ja kaurahiutaleet.

2. Sekoita jauhot ja tapiokatärkkelys keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan kolmessa osassa koko ajan yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vaivaten. Kun olet lisännyt kaiken jauhon, vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin ajan voimakkaasti.

3. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti patonkeja. Jaa taikina kolmeen osaan ja hiero jokainen taikinapala pitkulaiseksi patongiksi, käytä kaurajauhoja apuna.

4. Laita patongit pellille leivinpaperin päälle ja tee niihin viillot terävällä puukolla. Anna patonkien kohota leivinliinan alla tunti.

5. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa herne-avokadolevitteen kanssa.

Lisää reseptejä:

Gluteeniton yrttipatonki Gluteeniton focaccia Ruoka.fi: Gluteenittomat sämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton kaurapatonki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.