Italialainen tomaattikastike
- Laktoositon
Ainekset
- 1 tlk (400-500 g) tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- 1 dl valkoviiniä
- 1-2 dl vettä
- (1 tl fenkolinsiemeniä)
Lisäksi:
- ½ dl hyvää neitsytoliiviöljyä
- silputtuja yrttejä
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia vähintään 10 minuuttia öljyssä miedolla lämmöllä.
3. Lisää sokeri, tomaattimurska , viini (ja fenkolinsiemenet). Anna hautua 10 minuuttia.
4. Lisää vesi tomaattimurskatölkin kautta, saat kaiken tomaatin talteen. Hauduta kastiketta silloin tällöin sekoittaen miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.
5. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne tässä vaiheessa.
6. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 1/2 desilitraa hyvää neitsytoliiviöljyä.. Älä keitä enää.
7. Sekoita kastike keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italialainen tomaattikastike