Kahvikiisseli-marenkikakku
- Kasvis
Ainekset
marenki:
- 3 valkuaista
- 3 dl sokeria
- 3 munan sokerikakku
- 1,5 annosta kahvikiisseliä:
- 1 muna
- 100 g sokeria
- 1 dl kermaa tai kermamaitoa
- 1 dl vahvaa kahvia (3 tl/dl)
- 2 dl perunajauhoja
- 200 g voita
Valmistusohje
- Sekoita kattilassa muna, sokeri, kerma, kahvi ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se sakenee. Vatkaa kiisseli jäähtyneeksi.
- Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää siihen kiisseliä vähitellen.
- Pursota marenkiseos tötterön läpi pellille suorakaiteen muotoon. Kuivaa hyvin miedossa lämmössä (noin 100 asteessa) täysin rapeaksi. Osan marengista voit kypsentää pieninä marenkipallosina.
- Kypsennä sokerikakku kääretortun tapaan pellillä levynä siten, että saat kaksi marengin suuruista kakkupohjaa.
- Kokoa kakkulevy, marenkilevy ja toinen kakkulevy päällekkäin ja levitä kahvikiisseliä väliin. Käytä loput kiisselistä kakun kuorruttamiseen. Koristele pikkumarengeilla tai hopeakuulilla.
- Leivonnainen on makea, joten sitä riittää pienikin suupala.
- Ohje Lahden Talouskoulusta vuodelta 1960. Tätä tarjottiin lauantai-iltapäivänä kihlajaiskahvin kanssa. Silloin oli tapana, että koulu tarjosi kihlajaiskahvit.
- Ohje: Marja-Liisa Riukka, Vääksy
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kahvikiisseli-marenkikakku