Kampasimpukoita Ravigote-kastikkeessa
Paistetut kampasimpukat tarjotaan Ravigote-kastikkeen kanssa. Se on paitsi erinomainen äyriäis- ja kalaruokien myös kylmien liharuokien kastike.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Paistetut kampasimpukat
- 3-5 kpl/hlö kampasimukkaa
- (kirkastettua) voita
- rouhittua mustapippuria
- sormisuolaa
Ravigote-kastike
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- 30 g hienonnettua salottisipulia
- 2 tl hienonnettuja kapriksia
- 1 rkl silputtua lehtipersiljaa
- 1 rkl ruohosipulia
- 1 ½ dl neitsyt oliviiöljyä
Valmistusohje
- Tee Ravigote-kastike. Sekoita valkoviinietikka, sinappi, suola ja valkopippuri kulhossa. Lisää sipuli-, kapris- ja yrttisilput ja sekoita hyvin.
- Lisää öljy hitaasti ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes kastike on sopivan sakeaa.
- Poista simpukoista mädin kiinnikkeet ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Mausta pippurilla ja suolalla. Grillaa nopeasti molemmin puolin kuumalla paistinpannulla (kirkastetussa) voissa. Jätä kampasimpukat sisältä hieman läpikuultavaksi, koska täysin kypsinä kampasimpukoista tulee kumimaisia.
- Tarjoa Ravigote-kastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kampasimpukoita Ravigote-kastikkeessa