Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kampasimpukoita Ravigote-kastikkeessa

Paistetut kampasimpukat tarjotaan Ravigote-kastikkeen kanssa. Se on paitsi erinomainen äyriäis- ja kalaruokien myös kylmien liharuokien kastike.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paistetut kampasimpukat

  • 3-5 kpl/hlö kampasimukkaa
  • (kirkastettua) voita
  • rouhittua mustapippuria
  • sormisuolaa

Ravigote-kastike

  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 30 g hienonnettua salottisipulia
  • 2 tl hienonnettuja kapriksia
  • 1 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 rkl ruohosipulia
  • 1 ½ dl neitsyt oliviiöljyä

Valmistusohje

  1. Tee Ravigote-kastike. Sekoita valkoviinietikka, sinappi, suola ja valkopippuri kulhossa. Lisää sipuli-, kapris- ja yrttisilput ja sekoita hyvin.
  2. Lisää öljy hitaasti ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes kastike on sopivan sakeaa.
  3. Poista simpukoista mädin kiinnikkeet ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Mausta pippurilla ja suolalla. Grillaa nopeasti molemmin puolin kuumalla paistinpannulla (kirkastetussa) voissa. Jätä kampasimpukat sisältä hieman läpikuultavaksi, koska täysin kypsinä kampasimpukoista tulee kumimaisia.
  4. Tarjoa Ravigote-kastikkeen kanssa.

 

 

 

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kampasimpukoita Ravigote-kastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.